G4Media.ro

Avertismentul specialiștilor: Numărul mare de cazuri nedocumentate de infecție facilitează transmiterea rapidă…

Sursa Foto: Arstehnica.com

Avertismentul specialiștilor: Numărul mare de cazuri nedocumentate de infecție facilitează transmiterea rapidă a coronavirusului

Noul coronavirus care s-a manifestat inițial în Wuhan (SARS-CoV2) la sfârșitul lui 2019 s-a răspândi rapid în toate provinciile din China, iar la 1 martie 2020 era deja prezent în 58 de țări. Eforturile de a limita răspândirea virusului sunt încă în plină desfășurare, totuși date fiind numeroasele necunoscute în ce privește transmisibilitatea virusului și virulența lui, eficiența acestor eforturi este încă greu de estimat, scrie Science.

Numărul de cazuri de infecție nedocumentate este o caracteristică critică a epidemiei care-i conferă virusului caracterul pandemic. Cazurile nedocumentate dezinfecție prezintă deseori simptome slabe, limitate sau acestea chiar lipsesc cu desăvârșire. În felul acesta, cazurile nedocumentate amplifică numărul de îmbolnăviri și de cazuri, expunând un număr mult mai mare din populație riscului de infectare decât în alte cazuri, se mai arată în articolul din Science.

Din simulările realizate de autorii articolului rezultă că o  mare parte din numărul infecțiilor cu COVID – 19 din China nu au fost documentate înainte de implementarea restricțiilor de călătorie și a altor măsuri adoptate de China pe data de 23 ianuarie iar o mare parte din numărul cazurilor de infectare se datorează acestor cazuri nedocumentate.

Acest număr mare de cazuri de infectare nedocumentate, multe dintre ele prezentând simptome slabe, par să fi facilitat răspândirea rapidă a virusului pe teritoriul Chinei. Autorii articolului au mai ajuns la concluzia că este nevoie de o creștere masivă a identificării și izolării numărului de cazuri nedocumentate pentru a controla răspândirea SARS-CoV2. Avertizarea populației și creșterea gradului de conștientizare a riscurilor ajută de asemenea la identificarea cazurilor nedocumentate.

Eforturile autorităților și receptivitatea populației au crescut gradul de utilizare a măștilor, au limitat călătoriile, închis școlile și izolat persoanele suspecte, toate acestea contribuind la încetinirea răspândirii virusului.

Citește aici articolul integral în varianta originală publicat de Science

Citește și

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății: Avem un mesaj simplu către toate țările: Testați, testați, testați! / Ar trebui să fie testate toate cazurile suspecte de infectare

 

 

 

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Aici ne referim la diasporele infractoare, pline de hpvuri si eurodoiuri, care stau ilegal in afara tarii, mai mult de juma de an, nu platesc nici taxe, injura tara care le umple bagajele de slanina si carnati, au devalizat sistemul medical cu analize moca si incearca in permanenta sa distruga statul de drept?! Ah, ok atunci!
    Plus @aveticevotati e un gunoi ordinar!

  2. da, dar cazurile nedocumentate ar da mult in jos procentul de decese. daca ar afla ca sunt 5M de infectati pe planeta n-ar suna la fel 7000 decese cum suna la 180k infectati.

    • La fel si la gripa, exista cazuri nedocumentate. Doar daca le documentam in cazul ambelor boli putem face o comparatie corecta, mere cu mere. Iar aceasta comparatie va releva ca oricum o dai, Covid19 tot e mai grav comparativ cu gripa.

    • Corect! Și atunci ce pandemie ar mai fi…. Se termina povestea și audienta.