G4Media.ro

ReporterIS: Avocata traficanților de țigări, angajată și de Poliția de Frontieră Iași:…

Sursa Foto: Politia de Frontiera

ReporterIS: Avocata traficanților de țigări, angajată și de Poliția de Frontieră Iași: ”Dosare de trafic sunt multe, că reprezint mulți clienți la DIICOT”

O avocată care apără contrabandiști de țigări a încheiat, în paralel, un contract pentru servicii de asistență juridică cu Poliția de Frontieră Iași, dezvăluie Reporter IS. De asemenea, mama avocatului Poliției de frontieră a fost condamnată pentru ultraj după ce a lovit intenționat cu mașina un polițist de frontieră.

Avocata în cauză, Mihaela Reznic, a răspuns ziariștilor ieșeni că nu vede niciun conflict de interese.

”Nu era condiție de licitație să nu reprezint în dosare cu DIICOT. Dosare cu DIICOT am din 2010-2011. (…) Nu era condiție. Vă spun care erau condițiile: să fim avocați definitiv în Barou, ori 3, ori 5 ani vechime ca avocat definitiv, nu mai știu exact, asigurarea de malpraxis și suma pentru care în cazul că s-ar face o solicitare, ce sumă am încasa noi dacă un polițist ar apela. Atât”, a spus avocata, precizând că are clienți din rândul traficanților. ”Dosare de trafic sunt multe, că reprezint mulți clienți la DIICOT”, a precizat ea.

La rândul său, Victor Mariniuc, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași (ITPF), a declarat că procedura de selecție a avocatului a respectat pașii legali. În plus, pe această speță, a oferit răspunsuri și „structurilor abilitate să facă verificări”, comisarul-șef refuzând să precizeze dacă este o anchetă internă sau a altei instituții, independentă de Poliția de Frontieră.

„Este doar pentru situația în care un polițist ajunge să fie inculpat într-un dosar și doar dacă apelează. Adică, polițistul trebuie să solicite Inspectoratului dacă are nevoie de asistență judiciară. Dacă se face o astfel de solicitare, abia atunci se facturează”, a explicat Mihaela Reznic.

În respectivul caz ipotetic, polițistul de frontieră poate apela și la un avocat de pe piață, situație în care suportă singur cheltuielile.

De-a lungul anilor, mama avocatei, Larisa Mardari (cu dublă cetățenie română și moldoveană) a fost implicată în mai multe conflicte, în instanță, cu angajați ai Poliției de Frontieră.

În cel puțin două rânduri, Mardari a fost condamnată, o dată pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce a lovit intenționat cu mașina un ofițer de poliție și a doua oară pentru ultraj. Prin contopire, a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare.

sursa: ReporterIS

Sursa Foto: Politia de Frontiera

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Păi ce sunt vameşii, dacă nu traficanţi?
    Şi ce sunt avocaţii, dacă nu sifoanele parchetului? Sunt toţi mână în mână la furăciuni, şpaga se împarte în famiglie.

  2. E Romania.

  3. De ce sa angajezi doi avocati cand unul poate reprezenta ambele parti? Oricum e mai simplu sa se cada la intelegere asa. Avocata a devenit peste noapte intermediar care transmite „cerintele” agentilor de frontiera si caraus de bani pentru traficanti.
    E perfect normal intr-un stat esuat controlat de interlopi si corupti.

  4. Bine ca nu a fost avocat judecatorul, care eventual avea si un notariat mic bursa de spagi. Ca doar asa e capitalismul, no?

  5. Ma indoiesc ca dosarele, oricat de bine documentate, se finalizează în condamnări…

  6. Bai , dar MAI are si el un serviciu de protectie, celebrul 2 si un sfert, chiar poate oricine sa intre cu bocancii in acest minister?De fapt, la ce ministri au avut, secretara de scoala, igas branconaj buticarul cu 3 facultati si bacul la 26 ani, un subinginer sudor, unul de la drumuri si lopeti…bine ca nu l-au vandut la notariat.

  7. In Italia statul nu poate fi reprezentat decat de propriii juristi. Asa era si o ordonanta de guvern romaneasca. Ar trebui ca ceilalti colegi ai personajului sa se sesizeze.

  8. La noi ca la proști, Internele nu reprezintă legea în România? Pentru ce le trebuie asistență juridică, să mai demonstreze încă odată gradul „ridicat” de pregătire al lucrătorilor de la Interne?

  9. logica de jurist repetent, daca nu era specificat acolo nu stiu ce, inseamna ca e permis. pe bune? deci trebuie sa scrie in clar ca daca esti in conflict de interese nu poti participa? si ce se intampla daca tu de capul tau zici ca nu e conflict de interese (ca inca nu a decis o instanta ca e conflict) si participi? nu se schimba nimic, este?
    toti repetentii au ajuns mari avocati.

  10. Uraaaa! Se vad avocații contrabandiști! Nu se vede aici polițaiul mafiot Leo Melinte amantul Larisei Mardari, care ii acoperă combinațiile de o grămadă de ani! Mai săpați oleacă ca nu e departe!

  11. Semnat Leeooo!?

  12. stai, nu erau contractele de consultanta doar in patrimoniul usr? pai ce facem bre, ne calcam pe strachini? :)))