ReporterIS: Avocata traficanților de țigări, angajată și de Poliția de Frontieră Iași: ”Dosare de trafic sunt multe, că reprezint mulți clienți la DIICOT”
O avocată care apără contrabandiști de țigări a încheiat, în paralel, un contract pentru servicii de asistență juridică cu Poliția de Frontieră Iași, dezvăluie Reporter IS. De asemenea, mama avocatului Poliției de frontieră a fost condamnată pentru ultraj după ce a lovit intenționat cu mașina un polițist de frontieră.
Avocata în cauză, Mihaela Reznic, a răspuns ziariștilor ieșeni că nu vede niciun conflict de interese.
”Nu era condiție de licitație să nu reprezint în dosare cu DIICOT. Dosare cu DIICOT am din 2010-2011. (…) Nu era condiție. Vă spun care erau condițiile: să fim avocați definitiv în Barou, ori 3, ori 5 ani vechime ca avocat definitiv, nu mai știu exact, asigurarea de malpraxis și suma pentru care în cazul că s-ar face o solicitare, ce sumă am încasa noi dacă un polițist ar apela. Atât”, a spus avocata, precizând că are clienți din rândul traficanților. ”Dosare de trafic sunt multe, că reprezint mulți clienți la DIICOT”, a precizat ea.
La rândul său, Victor Mariniuc, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași (ITPF), a declarat că procedura de selecție a avocatului a respectat pașii legali. În plus, pe această speță, a oferit răspunsuri și „structurilor abilitate să facă verificări”, comisarul-șef refuzând să precizeze dacă este o anchetă internă sau a altei instituții, independentă de Poliția de Frontieră.
„Este doar pentru situația în care un polițist ajunge să fie inculpat într-un dosar și doar dacă apelează. Adică, polițistul trebuie să solicite Inspectoratului dacă are nevoie de asistență judiciară. Dacă se face o astfel de solicitare, abia atunci se facturează”, a explicat Mihaela Reznic.
În respectivul caz ipotetic, polițistul de frontieră poate apela și la un avocat de pe piață, situație în care suportă singur cheltuielile.
De-a lungul anilor, mama avocatei, Larisa Mardari (cu dublă cetățenie română și moldoveană) a fost implicată în mai multe conflicte, în instanță, cu angajați ai Poliției de Frontieră.
În cel puțin două rânduri, Mardari a fost condamnată, o dată pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce a lovit intenționat cu mașina un ofițer de poliție și a doua oară pentru ultraj. Prin contopire, a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare.
sursa: ReporterIS
Sursa Foto: Politia de Frontiera
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
12 comentarii