G4Media.ro

Avocatul Doru Trăilă, inculpat în dosarul Coldea, îl execută silit pe omul…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Avocatul Doru Trăilă, inculpat în dosarul Coldea, îl execută silit pe omul de afaceri Cătălin Hideg, care i-a denunțat la DNA pe el și pe generalii SRI în rezervă Florian Coldea și Dumitru Dumbravă / Hideg: ”Mi-au luat toți banii, îi aștept să vină să le dau cheile companiei”

Un executor judecătoresc a pus poprire, la solicitarea Casei de avocatură Doru Trăilă şi Asociaţii, pe conturile companiei Sanimed International, deținută de omul de afaceri Cătălin Hideg, pentru a recupera suma de peste 1.500.000 de lei (peste 300.000 de euro) din cadrul contractului de asistenţă juridică, document considerat de DNA un paravan pentru trafic de influenţă, potrivit unor documente consultate de G4Media.ro. În plus, executorul a somat compania lui Hideg să achite creanța, în caz contrar îi va executa silit activele.

Executorul a obținut acordul Judecătoriei Giurgiu. ”În ceea ce privește contractul de asistență juridică (…) din data de 07.11.2023, instanța constată faptul că acesta constitute titlu executoriu, iar suma pretinsă de creditor în baza acestuia constituie o creanță certă, lichidă și exigibilă, fiind îndeplinite în cauză condițiile prevazute de (…).

Astfel, în conformitate cu (…), apreciind cererea ca fiind justificată, având în vedere titlul executoriu invocat, instanța o va admite și va încuviința executarea silită, prin toate modalitățile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, pentru realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, respectiv suma de 1.515.928,46 lei, precum și a cheltuielilor de executare”, se arată în decizia Judecătoriei Giurgiu.

”Este o mare nebunie. Dacă nu a reușit doamna Kovesi să îmi închidă compania, au reușit ei prin acest act de poprire a conturilor cu acest executor judecătoresc.

Și dacă tot au făcut-o și astăzi mi-au luat toți banii și din contul firmei de la Banca Transilvania, care era de altfel ultimul care mai rămăsese, și din Trezorerie, îi aștept mâine dimineață să vină să le dau cheile și să conducă ei mai departe destinele și viitorul companiei Sanimed. Le urez succes și îi aștept mâine să vină să ia compania în primire”, a declarat omul de afaceri Cătălin Hideg pentru G4Media.ro.

În noiembrie anul trecut, omul de afaceri Cătălin Hideg a semnat un contract de asistenţă juridică cu casa de avocatură Doru Trăilă şi Asociaţii în valoare de 600.000 de euro din care a achitat efectiv doar 100.000 de euro.

După ce a fost condamnat în primă instanţă la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar de fraudă cu fonduri europene legat de realizarea centrului medical de recuperare pentru vârstnici RecuMed din Călugăreni, Hideg a formulat un denunţ la DNA împotriva avocatului Doru Trăilă şi a generalilor SRI în rezervă Dumitru Dumbravă şi Florian Coldea.

El a susţinut că, în realitate, contractul de asistenţă juridică a fost un paravan pentru a cumpăra influenţă din partea generalilor SRI ca să scape de dosarul penal. În schimbul a 600.000 de euro, avocatul Trăilă şi generalul Dumbravă i-ar fi promis lui Hideg că îl ajută să obţină o condamnare cu suspendare şi să scape de controlul judiciar în condiţiile în care judecătorul din dosar, Cătălin Gabriel Bunea, a fost studentul lui Doru Trăilă (care e şi profesor universitar).

Pe 25 aprilie 2024, Hideg a denunţat unilateral contractul de asistenţă juridică încheiat cu casa de avocatură Doru Trăilă şi Asociaţii.

Pe 24 mai 2024, procurorul DNA Mihaiela Iorga Moraru a formulat acuzaţii oficiale la adresa avocatului Doru Trăilă şi a generalilor în rezervă Coldea şi Dumbravă pe care îi acuză de trafic de influenţă.

Potrivit legii pentru protecţia martorilor, persoanele – care au cunoştiinţă de săvârşirea unor infracţiuni şi formulează denunţuri înainte să afle organul de urmărire penală – beneficiază de exonerare de răspundere penală (în cazul lui Cătălin Hideg, el nu este urmărit pentru cumpărare de influenţă). În plus, el beneficiază de articolul 19, adică poate cere înjumătăţirea pedepsei în dosarul în care este inculpat şi judecat pentru fraudă cu fonduri europene. Cum Parchetul european nu a mai formulat apel la decizia de condamnare, ci doar Cătălin Hideg, el ar putea obţine înjumătăţirea pedepsei de 4 ani, adică 2 ani de închisoare, iar instanţa ar putea să îi comute pedeapsa într-una cu suspendare.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dacă execută silit contractul de asistență juridică în contextul dosarului penal,Doru Trăilă pune o piatră serioasă la temelia apărării pentru trafic de influență și demonstrează că nu pentru a se interveni la judecători în scopul pronunțării unei soluții favorabile au fost solicitați banii, ci în contextul negocierii onorariului de avocat ,pentru apărarea inculpatului și a firmei sale în procesul penal care-i viza.Eu unul mă întreb cum firma acestui individ cu exprimare precară ,șubredă a ajuns să se îmbogățească atât de mult,căci pe omul acesta nu văd să-l ducă bila la afaceri,ci mai curând la escrocherii,la fraude.Cine își mai permite să încheie un contract de asistență juridică la un onorariu atăt de mare ,decât el,pentru că are bani,e la ananghie și vrea să scape de pușcărie.

  2. Așa se și explică așa zisele presiuni denunțate de Hideg ,privind cedarea sumei de bani în discuție,erau de fapt presiuni legale,de a-i cere să respecte un contract de asistență juridică pe care l-a semnat în deplină cunoștință de cauză,fără să-l constrângă nimeni.Nu a înțeles acest lucru și iată că este executat silit.Bine ,există căi de atac,o posibilă contestație la executare promovată de Hidef,o cerere de suspendare a executării etc,dar demersul în sine spune multe despre credibilitatea și justețea denunțului său făcut la DNA.