G4Media.ro

Avocatul lui Daniel Tudorache contestă în instanță anularea unui contract cu Poliția…

Avocatul lui Daniel Tudorache contestă în instanță anularea unui contract cu Poliția Locală din Sectorul 1, obținut pe vremea când clientul său era și primar

Avocatul care îl reprezintă pe fostul primar al Sectorului 1 într-o anchetă de corupție începută de DNA, Mihai Drăgan, contestă în instanță decizia municipalității de sector de a rezilia un contract cu Poliția Locală  încheiat în 2019, pe vremea când primar era actualul său client, Daniel Tudorache. Poliția Locală Sector 1 este subordonată administrației locale de sector și contractele societății se fac prin aprobarea consiliului local și a primarului.

În ședința de joi, 25 februarie, a Consiliului Local Sector 1 este programată și o dezbatere a consilierilor locali legată de plângerea prealabilă a avocatului Mihai Drăgan privitoare la anularea unui contract între avocat și Poliția Locală.

Drăgan a cerut între timp instanței anularea Hotărârii de Consiliu Local Sector 1 numărul 290 din 4 decembrie 2020 privind sistarea unor contracte de achiziționare de servicii de reprezentare juridică externă pentru Poliția Locală Sector 1.

Primul termen al procesului de suspendare a executării actului administrativ este programat pe 4 martie la Tribunalul București. Am încercat să-l contactăm pe avocatul Mihai Drăgan pentru a ne preciza care sunt motivele pentru care contestă anularea contractului, care au fost sumele încasate de la administrația locală și date despre relația cu Daniel Tudorache, dar acesta nu ne-a răspuns la apeluri și nici la mesaje.

Ce spune Drăgan

Sursa Foto: Facebook

Avocatul scrie, pe pagina lui de Facebook, că în prezent mai asigură reprezentare în dosarele Polilției locale, chiar dacă instituția ar avea datorii de 250 de mii de lei, pe motiv că cei doi juriști ai Poliției ”nu ar face față dacă le-am trânti în brațe peste 400 de dosare!”

Redăm mai jos o parte din postarea avocatului Drăgan, în care o critică pe primarul Clotilde Armand pentru anularea contractului:

”- peste 400 de dosare civile (aproximativ 1000 euro/dosar, adica fond si cai de atac, in medie 5-6 termene de judecata + studiu, redactare cereri etc.);
– 8 avocati care au muncit in aceste dosare;
– procent de peste 90% din cauze CASTIGATE pentru Politia Locala Sector 1, CHIAR SI IN PERIOADA IN CARE AI FOST TU PRIMAR!
– 250 lei / ora, inclusiv taxe, deci, aproximativ 170 lei net pe ora.
P.S. Am devenit “avocat al lui Dan Tudorache” DUPA ce deja lucram de peste un an pentru Politia Locala Sector 1, in baza unui contract CASTIGAT PRIN PROCEDURA DE ACHIZITIE PUBLICA, la care s-au facut oferte in plic inchis! Cred ca m-a ales pentru ca sunt bun…
P.P.S. De ce ai angajat o avocata (necunoscuta) cu 470 lei / ora SI 2% ONORARIU DE SUCCES, la 11 zile dupa ce ai motivat ca nu mai are Primaria bani pentru avocati si ca, asta este, va pierde toate procesele?
P.P.P.S. De ce ai INSISTAT ca Primaria si Politia Locala Sector 1 sa NU mai fie reprezentate corespunzator in dosarul IRIDEX, in care s-a obtinut pe fond inchiderea gropii de gunoi din Chitila? Ecologia trambitata de tine este valabil pana la contributorii din campanie?”.

Noua administrație a decis anularea contractului

În HCL 290/4 decembrie 2020 s-a hotărât: „Începând cu data adoptării prezentului act administrativ se abrogă Hotărârea Consiliul Local a Sector 1 nr 120/28 aprilie 2017 privind achiziționarea de servicii juridice externe de către Poliția Locală Sector 1”.

În HCL 120/28 aprilie 2017 s-a hotărât: ”Se aprobă achiziționarea de servicii juridice externe de către Poliția Locală a Sectorului 1 pentru reprezentarea instituției în relațiile cu instanțele de judecată pentru aplicarea legii”.

În urma deciziei consiliului local din 2017, Poliția Locală Sector 1 a încheiat în 2019 contracte cadru cu avocatul Mihai Drăgan și Casa de Avocatură “Nicolescu, Zorin și asociații”. ”Valabilitatea contractului este de patru ani, având ca obiect prestarea de servicii de reprezentare juridică și asistență juridică de specialitate”, se precizează în datele primite de la Poliția Locală a Sectorului 1.

Contractele au fost încheiate prin procedura de invitație de participare, procedură care a fost făcută pe 23 iunie 2019, conform datelor obținute de la instituția în cauză. Plata serviciilor juridice s-a făcut în baza unor contracte subsecvente, încheiate ca urmare a solicitării Poliției locale a sectorului 1. Reprezentanții Poliției Locale Sector 1 nu au dorit să ne precizeze sumele încasate de Mihai Drăgan, motivând o clauză contractuală.

Publicația Buletin de București a publicat faptul că în ultimii doi ani, Poliția Locală Sector 1 a achitat pentru servicii juridice externalizate suma de 2,1 milioane de lei. În 2019, s-a plătit 1,2 milioane de lei de lei și a recuperat doar 1.785 lei reprezentând cheltuieli de judecată. În 2020 a recuperat 29.000 de lei, cheltuind 940.000 de lei.

În tot acest timp, așa cum observa și Buletin de București, angajații Serviciului Juridic din Poliția Locală a Sectorului 1 și-au primit salariile: 850 de mii de lei pentru ultimii doi ani. Una dintre responsabilitățile lor era aceea de a reprezenta PLS1 în fața instanțelor, lucru care nu s-a întâmplat. În locul angajaților de la Serviciul Juridic au fost plătite foarte bine case de avocatură și avocați.

Avocatul primarului în cazul diamantelor

Mihai Drăgan a devenit, cel puțin la nivel public, avocatul lui Daniel Tudorache după ce a încheiat contractele cu Primăria Sector 1. Primul caz în care Drăgan l-a apărat pe edil a fost în vara anului trecut, când a apărut scandalul posibilei fraudări a votului din acest sector. Apoi, tot anul trecut, Mihai Drăgan l-a reprezentat pe fostul primar în dosarul de corupție în care este implicat Daniel Tudorache.

În acest dosar, Mihai Drăgan, a declarat cu privire la banii şi bijuteriile găsite în urma perchezițiilor ce l-au vizat pe fostul edil PSD, că orice cetățean ar putea deține asemenea bunuri. În plus, avocatul a susținut că locuința unde au fost găsiți banii nu îi aparține lui Tudorache, iar menajera pe numele căreia au fost deschise conturi bancare ar fi, de fapt, mătușa fostei soții a primarului.

“Casa [în care au fost confiscate bunurile şi banii – n.r.] respectivă este proprietatea unei persoane fizice care nu a avut niciodată calitate de bugetar, respectiv Adina Tudorache. Haideți să mai spunem o chestie, pentru că s-a speculat foarte mult: diamantele, bani și așa mai departe sunt niște bunuri pe care le poate avea oricine. […] Trebuie să rețineți faptul că Tudorache Daniel este despărțit și divorțat de doamna despre care se face referire din anul 1993, adică în urmă cu 27 ani”, a mai adăugat acesta.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Desființați odată mizeria asta de „miliție” locală!!!!
    ÎN TOATĂ ȚARA!!!

  2. Comentariile???

  3. Va sa zica avocatul lui tudorache avea (sper ca avea si nu o sa mai aiba) contract cu politia locala. Poate asa intelegeti unde se duceau banii de impozite si taxe locale.

  4. Cel mai mult mi-a plăcut refuzul Poliției Locale de a dezvălui cât a plătit „motivând o clauză contractuală”.
    1. Sunt bani publici. Așa că orice contribuabil are dreptul să știe.
    2. Orice clauză contractuală care contrazice legislația în vigoare e nulă de drept, chiar dacă au semnat ambele părți. Și chiar dacă juristul primăriei a semnat ca prostu’ (incompetentu’) sau ca slugarnicu’.

  5. Tudorache bărbat adevarat, stie sa pretuiasca banul

  6. tara gusatilor ca asta care plinge dupa cascaval,tara prostilor care suporta