G4Media.ro

BAC 2020 Probele de competențe – “luăm în calcul posibilitatea ca acestea…

sursa foto: Genesis College

BAC 2020 Probele de competențe – “luăm în calcul posibilitatea ca acestea să se desfășoare online”, spune Monica Anisie

Probele de competențe de la Bacalaureatul de anul acesta s-ar putea desfășura online, a declarat ministrul Educației. Cu mai puțin de două luni înaintea examenului pe care îl vor susține absolvenții claselor a XII-a și la două luni de la închiderea tuturor școlilor, Anisie declară că Ministerul are “în lucru câteva propuneri referitoare la aceste probe de competențe”. “Decizia o vom prezenta săptămâna viitoare”, a promis Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Amintim că Edupedu.ro a scris în premieră despre planurile Ministerului Educației de a susține online probele de competențe de la BAC 2020.

Anisie a declarat joi seară la Realitatea Plus că “examenele vor începe pe 15 iunie – Evaluarea Națională, iar Bacalaureatul – avem o modificare: susținem întâi probele scrise începând pe 22 iunie, după care vom susține probele de competențe. Aici avem în lucru câteva propuneri referitoare la aceste probe de competențe, luăm în calcul posibilitatea ca acestea să se desfășoare online, dar decizia o vom prezenta săptămâna viitoare, după ce ne vom consulta marți în ședința Comisia de Dialog Social“.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Nu exista niciun motiv pentru sustinerea acestor asa zise probe de bacalaureat. Nu au absolut nicio miza! Indiferent cum s-ar desfasura, implica mult timp, costuri, efort pentru niste rezultate sub forma unor calificative care nu sunt luate in considerare de nimeni. Continutul lor este, de asemenea , total nerelevant.

    Exista, de fapt, o singura MARE miza: echivalarea cu numeroasele certificate lingvistice si permise ECDL!!

    • ai perfecta dreptate dar mai este ceva ,banii alocati acum in conditii de pandemie sunt mai multi ,deci castigul baietilor destepti primeaza in interesul de a proteja fizic si psihic ,elevii !!! cu respect

  2. De ce nu le da Dumnezeu MINTE sa procedeze ca in Franta Olanda etc, UNDE AU FOST TRECUTI TOTI FARA EXAMEN=la situatii speciale masuri speciale–CUM SA CHEMI CLASA A VIII -A si clasa XII la scoala cand tu nu ai conditii igienico-sanitare corespunzatoare in SCOLI sa nu mai zic de SPITALE.La primul copil BOLNAV in aceasta perioada VETI RASPUNDE TOTI .NU VA JUCATI CU SANATATEA COPIILOR NOSTRII CA EI SUNT FIBRA NATIONALA.
    Probabil vor vi 15.000 de plangeri penale impotriva DIRECTORILOR DE SCOLI, INSPECTORILOR SCOLARI SI A MINISTRULUI care nu inteleg IN CE SITUATIE SE AFLA SCOLILE ROMANESTI(fara apa calda, unele cu toalete afara sau turcesti, etc etc)

    • In fiecare an sunt elevi cu probleme.
      Ar trebui acei elevi sa treaca de examene fara sa le sustina?
      In romania notele sunt subiective, nu reflecta realitatea.
      Faptul ca olanda si franta nu dau examene e o manipulare si o minciuna. Ei doar au renuntat la o parte din probe.
      Si la noi, competentele nu au nicio valoare si sunt irelevante

    • Ar trebui cel puțin amânate, sau s-ar putea elibera, la cerere, un certificat pe baza mediei la materia respectiva din ultimii doi ani, să zicem. Foarte putini ajung să le și folosească, chiar nu merită efortul in aceste condiții.

  3. se pot anula dar sunt introduse pe proiect european si o parte din minister au venitui f. mari in plus, pe proiectul asta.competentele nu arata nimic, se trece si daca elevul nu deschide calculatorul, dar sta in fata lui. sunt valabile 1 an, si nimeni pe piata muncii nu va cere si nu a cerut hartia asta. asa ca sunt pierdere de timp si bani.

  4. Ar trebui cel puțin amânate, sau s-ar putea elibera, la cerere, un certificat pe baza mediei la materia respectiva din ultimii doi ani, să zicem. Foarte putini ajung să le și folosească, chiar nu merită efortul in aceste condiții.

    • Banii cheltuiți pentru competente ar putea fi redistribuiti pentru alte necesități, dotare cu calculatoare etc