G4Media.ro

BACovid-20. Un Bacalaureat cât alegerile prezidențiale: 18.700 de săli de examen cu…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

BACovid-20. Un Bacalaureat cât alegerile prezidențiale: 18.700 de săli de examen cu supraveghere video și aproape 50.000 de profesori implicați în comisii

Bacalaureatul din 2020 va fi cel mai mare eveniment din învățământul preuniversitar din istoria recentă a României, iar organizatorul acestui eveniment este Ministerul Educației. Pentru că va fi într-o perioadă de pandemie, cea de COVID-19, examenul din acest an are câteva particularități care-l fac să fie unic în peisajul testărilor naționale de până acum.

Sunt aproximativ 187.000 de elevi în clasa a XII-a (care au participat anul trecut la simularea de la Bacalaureat, pe când erau clasa a XI-a, potrivit edu.ro). În condițiile în care în acest an nu vor fi lăsați corigenți sau repetenți, e foarte probabil ca toți acești elevi să fie înscriși la Bacalaureat.

Dacă vor fi așezați câte 10 elevi în clasă, potrivit normelor Institutului Național de Sănătate Publică, atunci ar fi nevoie de 18.700 de săli de examen pregătite cu sisteme de supraveghere audio-video, în licee. Asta în condițiile în care toate liceele din România au împreună 37.285 de săli de clasă, cu tot cu liceele private, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Reamintim că la alegerile Prezidențiale din 2019 au fost 18.748 de secţii de votare, organizate în aproape toate grădinițele, gimnaziile și liceele, precum și în alte instituții.

Bacalaureatul de anul acesta nu va mai fi organziat în centre zonale, ca în anii trecuți – când elevii din mai multe licee susțineau examenul într-o singură unitate de învățământ -, ci fiecare elev va da Bac-ul la școala lui (sursa). În școlile în care numărul grupelor de câte 10 elevi depășește numărul claselor, cel mai probabil aceștia vor fi plasați în alte școli, fie licee cu puțini elevi, fie școli gimnaziale din vecinătate.

Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Tara lu Papura Vodă, nu garantez mai mult de 40% promavilitate în acest an. Suntem incapabil sa facem o medie, pt ca ne e frica de examenul mica, dar supunem elevi la asa ceva. Rusine statului!

    • Bacalaureatul este mai important decat orice fel de alegeri.
      Daca alegerile ies prost, peste 4,5 ani se poate repara greseala.
      Daca de bac trec cei care nu merita, țara va fi distrusa pe termen foarte lung. Bacul trebuie sa fie riguros si corect, asta e singura varianta pe care o putem lua in considerare

  2. Bacalaureatul trebuie dat neaparat altfel toti prostii o sa ajunga la facultate.

  3. Atunci sa ne îmbolnăvim cu toți de teama ca nu cumva sa ajungă „prostii” la facultate. Și a pus cineva problema ca dacă acele persoane pot sa și termine facultatea respectiva? Sau s a gândit cineva în felul următor :”dacă muncesc o sa ajung departe, nu ma interesează de x și y. contează numai cum ajut la evoluția tarii „. Nu vad de ce te ai simți amenințat de oamenii „proști”, cum ii numești tu pentru ca asa este românul, ne este ciuda de altul și nu ii vrem binele, nu vedem potențialul în alte persoane, suntem egoiști. Nu vreau sa generalizez, dar sunt multe persoane cu o astfel de gândire greșită. Încearcă sa realizezi ca un om prost nu ar ajunge departe. Dacă o persoana termina facultatea fără nici un merit, toată vina i se atribuie facultatii pentru ca a făcut greșeală de a lăsa acea persoana sa treacă mai departe și sa ignore munca depusa de celelalte persoane. De când a inceput aceasta discuție legata de examene eu am fost 100% pentru anularea bacalaureatului în acest an. Dacă elevului i se acorda note pe ochi frumoși acesta nu este de vina cu nimic. Profesorii, chiar dacă nu se așteptau la o situație de acest gen, trebuiau să acorde note pe munca depusa de elevi.

    • Aveți perfectă dreptate