G4Media.ro

Banca Mondială: România rurală are rezultate similare cu Senegalul la testările internaționale…

Foto: Banca Mondiala

Banca Mondială: România rurală are rezultate similare cu Senegalul la testările internaționale aplicate elevilor / Sistemul actual nu permite României să răspundă schimbărilor globale de pe piața muncii

Elevii din București au rezultate similare cu cei din Islanda la testele internaționale standardizate, cei din România urbană au în medie rezultate similare cu elevii ucraineni, pe când, în România rurală, rezultatele elevilor la testările internaționale sunt similare cu cele din Senegal, arată un nou raport al Băncii Mondiale. Studiul, ce evaluează între altele capitalul uman al României, arată că un copil născut astăzi în România e de așteptat să atingă doar 60% din potențialul său productiv, când va fi adult, față de 100% în cazul în care ar beneficia pe deplin de servicii de sănătate și educație de înaltă calitate, cum se găsesc în unele state membre UE.

  • În raport, calitatea educației este măsurată prin armonizarea rezultatelor obținute de elevi la testele internaționale standardizate (TIMSS, PIRLS, PISA, teste regionale). Aceste rezultate reprezintă o componentă esențială în modul de evaluare a capitalului uman.
  • Raportul Băncii Mondiale “Piețe și oameni: Memorandum economic de țară – România”, publicat anul acesta, poate fi descărcat aici

Ce spune Banca Mondială, despre rezultatele armonizate la testele internaționale:

Acestea diferă în funcție de nivelul de urbanizare din România. Dacă în zonele rurale din Harghita se întâlnesc cele mai slabe rezultate, cele mai bune revin zonelor urbane din Iași și Brăila.

Banca Mondială oferă trei referințe internaționale – în București, rezultatele armonizate la testele internațioanale sunt comparabile cu cele din Islanda; în medie pe țară, România urbană are rezultate similare cu cele ale Ucrainei, iar România rurală – cu cele ale Senegalului.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. În aceste condiții, de ce mai continuăm să plătim niște structuri comuniste: ISJ, CEAC, directori politici?! Aceste sinecuri de partid ascund adevărul și fură viitorul țării și în ultimii 30 de ani. Am întâlnit analfabeți și în clasa a XII-a… care absolviseră toate clasele anterioare, dar și pe ultima.

    • Pamflet
      La scolile din sate nu se fac ore. Nici la liceele tehnologice. Nu vin nici elevii, nici profesorii. Verficati

    • Acolo a făcut ”școala” trolul pamfletar ABC, slujitor al mafiei PRO-PSD-ALDE. E clar.

    • Degeaba! Ar fi interesantă sau chiar necesară testarea internațională a cadrelor didactice. La examene dacă n- au bareme nu știu să corecteze, e infiorător!

  2. Cu capitala la Bucuresti, reperele Romaniei sunt de tip Afro-Asiatic, asa ca da, are sens.
    Daca vrem o Romanie Moderna, asa cum au sperat elitele culturale din secolul 19, trebuie sa re-stabilim capitala politica (si implicit culturala si institutionala) in adevarata metropola a Romaniei, locul de unde a inceput Romania Moderna: Iasul.

    Acea Romanie Moderna a fost tradata in mod repetat de elitele de tip otoman din Bucuresti.
    Iar acum, aceleasi „elite” tin Romania pe loc si o distrug, incat Romanii de valoare fug care unde vede cu ochii (desi in sufletul lor pastreaza idealurile unei Romanii Moderne).

    • Iași e pistol cu apă. Dacă chiar vrem ceva, trebuie să stabilim capitala României la Viena sau Paris. Măcar la Madrid.

    • Tu poti sa pleci unde vrei. Iasul nu-i de tine.
      (N-are rost sa strici orzul pe gaste).
      PS. Da, tu esti gasca aici.

    • Bai da’ esti insistent, nu gluma. Macar esti platit sau esti doar un idiot util? Intreb, nu dau cu paru’.