G4Media.ro

Barna: Politica a ajuns să fie făcută de nemernici/ Tăriceanu a dublat…

Sursa foto: Inquam Photos/ Autor: Ovidiu Micsik

Barna: Politica a ajuns să fie făcută de nemernici/ Tăriceanu a dublat administrația publică fără să crească și calitatea serviciilor

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, că neimplicarea „oamenilor serioşi” în politică a dus la faptul că, „după 30 de ani, politica a ajuns să fie făcută de nemernici”.

„Alianţa USR PLUS este compusă nu din oameni care îşi doreau să fie politicieni, ci din oameni care nu au mai putut să stea deoparte. 30 de ani am spus acelaşi lucru şi l-am crezut: că politica e un lucru murdar, că politica e un lucru corupt, un lucru negativ, pe care oamenii serioşi nu trebuie să îl facă. Şi am ajuns în logica aceasta ca oamenii serioşi să se ocupe de meseria lor, de casă, de familie, de o maşină mai bună şi am lăsat ca politica să fie făcută de alţii. Şi am constatat, după 30 de ani, că a ajuns să fie făcută de nemernici, pentru că oamenii serioşi nu s-au implicat”, a afirmat Barna.

Acesta a adăugat că soluţia USR este implicarea oamenilor competenţi şi oneşti în politică.

„Este exemplul pe care îl dăm, eu sunt astăzi candidat al Alianţei USR PLUS la preşedinţia României pentru că îmi propun să fiu un preşedinte activ, un preşedinte implicat, un preşedinte full-time şi spun asta pentru că preşedintele României nu toarnă asfalt, nu rezolvă problemele de apă şi canalizare, nu face proiectele de management al deşeurilor, dar poate să dea acele mesaje prin care oamenii competenţi şi oamenii oneşti din toate instituţiile şi toate companiile înţeleg că pot să se apuce de treabă şi pot să facă lucrurile bune implicându-se. Despre asta este vorba, acesta este mesajul nostru”, a mai spus Dan Barna.

Barna a mai spus că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în guvernarea 2006-2007, când era creştere economică, a „împănat administraţia publică cu funcţionari”, iar acum este nevoie de o reformă administrativă.

„Am spus şi la priorităţile noastre: necesitatea reformei administrative. Pentru asta putem să îi mulţumim foarte mult eternului politician, sper eu, acum, pe final de carieră, domnul Tăriceanu, care pe creşterea economică din 2006-2007, când România avea undeva la 450.000 de funcţionari publici, a considerat că toată acea performanţă a noastră trebuie folosită, între ghilimele, pentru a împăna administraţia publică cu funcţionari. Şi a crescut atunci, între timp s-a ajuns şi la 1,8 milioane de funcţionari, deci, practic, aproape de patru ori s-a dublat, fără ca serviciile sau calitatea lor să crească în vreun fel. Acum plătim iresponsabilitatea acelei perioade şi acelei guvernări”, a afirmat Barna.

Acesta a adăugat că soluţia ar fi reforma în instituţiile administrative. „Funcţionarii competenţi şi responsabili nu au nicio problemă, restul, cei angajaţi pe criterii de amante, cumnaţi, veri, nepoţi – vor fi concursuri pe bune”, a spus liderul USR.

Liderul USR a fost prezent duminică în Târgovişte pentru a strânge semnături pentru candidatura la preşedinţie.

Sursa foto: Inquam Photos/ Autor: Ovidiu Micsik

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

  1. Dle Dan Barna, felicitari, dar este necesar sa mai ai rabdare sa faci dovada cu fapte ca ce spui nu sunt doar vorbe goale cum atatia politicieni ne-au vandut. asadar intr-o guvernare in cadrul viitoarei presedentii a dlui Iohannis poti fi orice infara de Presedinte de stat si atunci vei face dovada ca poti aspira si la acasta functie. Atat dl Basesc cat si dl Iohannis prin activitai anterioare au demonstrat ca pot aspira la aceasta si poporul le-a dat-o!

    • Saracul Barna o fi dormit vreo 12 ani.
      Barna a mai spus că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în guvernarea 2006-2007, când era creştere economică, a „împănat administraţia publică cu funcţionari”
      Guvernul Călin Popescu-Tăriceanu a deținut puterea executivă în România în perioada 29 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008.
      Au urmat guvernele: Boc, Grindeanu, Tudose si Dancila. Ce s-a intamplat in tot acest timp o fi inca un mister pentru acest candaidat . . . .

    • @tibi Si ghici cine a fost in coalitia de guvernare in 3 din cele 4 guverne pe care le-ai menționat (Grindeanu, Tudose, Dancila)?! Sau ai dormit si e inca un mister pentru tine perioada aia?!

    • Ioane draga eu nu-s candidat. Intrebari de astea inteligente ai cui sa-i pui . . . .

  2. Sunt foarte surprins de zicerile domnului presedinte USR . Domnia sa constata , ca in decurs de 30 de ani, numarul functionarilor publici ajunge undeva la cifra de 1,8 milioane si in acelasi timp spune despre acesti oameni(cetateni romani ) ,citez :fără ca serviciile sau calitatea lor să crească în vreun fel.
    Textul ne mai spune , din acest total de 1,8 mil de cetateni „Funcţionarii competenţi şi responsabili nu au nicio problemă, restul, cei angajaţi pe criterii de amante, cumnaţi, veri, nepoţi – vor fi concursuri pe bune”. Sa intelegem ca vor fi dati afara amantii , amantele , nepotii ,verii, dar nu ne spune ai cui amanti , ai cui copii etc, etc ,vor fi dati afara si ce patesc cei care au acesti amanti , amante, veri , etc ,etc.
    Ne mai spune : că politica e un lucru murdar, că politica e un lucru corupt, un lucru negativ, pe care oamenii serioşi nu trebuie să îl facă. ,dar nu ne spune daca aceste cuvinte (negativ ,corupt, murdar ) reprezinta in totalitate clasa politica ,cu exceptia tuturor membrilor USR.
    Ne mai spune :Presedintele poate să dea acele mesaje prin care oamenii competenţi şi oamenii oneşti din toate instituţiile şi toate companiile înţeleg că pot să se apuce de treabă şi pot să facă lucrurile bune implicându-se.
    Oare, functia prezidentiala are doar aceasta componenta , de a da mesaje , sau ea este de o complexitate ce nu nu este arata de text si care pare (poate ma insel ) a nu fi inteleasa in totalitate de textier .
    Aceasta modalitate de abordare , poate fi considerata una politica , dar este nevoie ca afirmatiile facute despre persoane sau grupuri de persoane , afirmatii ce ii pun in dificultate , sa fie in clar explicate si sub nici un motiv generalizate EXEMPLU: Nu poti spune despre 1,8 mil de concetateni -fără ca serviciile sau calitatea lor să crească în vreun fel- Sa imi fie cu iertare ,apreciez alianta USR-PLUS si am votat-o la europarlamentare ,dar nu pot fi sub nici un motiv , de acord , cu aceasta forma de exprimare .

    • Analiza ta pe text este mediocra, ca sa fiu indulgent.

      E ca si cum as lua din postarea ta fragmentul „Nu poti spune despre 1,8 mil de concetateni -fără ca serviciile sau calitatea lor să crească în vreun fel. „ si as zice „ba bine că nu, uite, tocmai a spus-o; esti aberant sustinand contrariul cu dovada in față”.
      Cam asa comentezi tu pe text. Iti place? 🙂

    • Pai a zis foarte bine ce a zis.
      Citeste articolul asta, nu e asa de vechi
      https://pressone.ro/vanatorii-de-sinecuri/
      Ăla care lucreaza si la Registrul Auto Roman mi se pare Genial

    • Asa este cum spuneti voi genialilor , dar uite una scrisa de unu amicu (dar nu al meu ) mai jos in pagina, formidabila zicerea Sanitare(NU VREI TU SA CURETI PRIMUL TERENUL ) dar cred ca e gresit scris textul .ASTA chiar nu se poate spune , mai ales cind zice, citez: „…deci, practic, aproape de patru ori s-a dublat,…”
      Caragiale a scapat-o p-asta.

    • Asta cu – de patru ori sa dublat – e mai tare ca DANCI. Si eu cred , ca este gresit intentionat textul in G4Media

  3. Barna are dreptate

    • Absolut, mai ales cind zice, citez: „…deci, practic, aproape de patru ori s-a dublat,…”
      Caragiale a scapat-o p-asta. 😉

    • Altfel ca functionarimea e hipertrofiata stiu toti, dau din gura si nu fac nimic. Sa vedem ce-o face Barna cind va fi la putere, ca pentru descoperirea apei calde nu se da premiu.

  4. Zi-le Barna, zi-le ca se dorea si desfiintarea Politiei Economice. Cica sa nu mai fim stat polițienesc. Ei doreau stat hoțesc.
    Sa vedem ce-o mai fi. Hai funcționari – la treaba – mai lasati afacerile personale

  5. Pentru mine functionarul bugetar este o capusa ordinara pe corpul social sanatos al poporului roman . Un consumator exclusiv si ordinar de valoare adaugata .

    • Pe vremuri poliția era responsabila de activitatea lor. Du-te acum la un politist si spune-i ca un functionar nu-si indeplineste atributiile si ca se creeaza astfel un prejudiciu pentru toti cetatenii. O sa-ti spuna sa te duci tu sa-l dai in judecata. Pai si ei atunci ce mai fac?

  6. N-ati fost la vot 30 de ani? Bine, macar de acum incolo sa mergeti la vot si sa votati cu oameni cinstiti. Exista USR, deci nu puteti spune ca n-aveti ce vota la euro/locale/parlamentare.

    • Aveti ce votati.
      Da-mi un motiv bun pentru care sa votez USR. Acest Barna nu este pregatit pentru functia de presedinte al Romaniei.

  7. Concursurile nu sunt panaceu la administratia publica – sunt birocratice si fentate ingenios. Exista teoretic niste facultati in domeniu, se poate incepe prin a recruta oameni tineri care le-au absolvit si care acum lucreaza in cu totul alte domenii…ca asa e in Romania.

    • Eu daca ma angajez la stat si observ un sinecurist îi dau in gât

    • Nu e asa de simplu. N-ai unde sa reclami decat la alt sinecurist. De obicei un angajat la stat are griji, s-a angajat de nevoie, are familie si credit…nu o poate face pe viteasul. Mai ales ca exista o cultura mai puternica decat in firme sau organizatii private a sefiei si a inchisului gurei, a presiunei colective de „a-ti vesea de treaba ta”, adica a lasa pe cine poate si e acoperit si cu tupeu sa faca magarii.

  8. Asa de serios e barna asta,si cinstit ,ca nu zice nimic de sutele de mii de euro castigati din contractele date de PSD pentru firmele lui…sunt destui fraieri care il cred….

    • Muresan. Toate contractele si castigurile lui Barna sunt publicate. Poti si tu sa citesti, ca data viitoare sa nu mai scrii ineptii.

    • E cred ca esti ticalos si nu prost.
      Programul de licitatie pentru acele fonduri e facut de catre Guvern iar firma particulara e platita sa intermedieze intre firma statului si fondurile UE.
      si mU1E si tie

  9. Adica , si tu esti un NEMERNIC .
    Avand in vedere , cum s-au desfasurat alegerile in USR .

    • Cum s-au desfășurat? Poate stii tu ceva si altii nu am observat.Eu am votat si votul meu a fost liber si a contat.

  10. Tariceanu a dublat masa de vot cu banii nostri. A creat o masinarie de incompetenta, de taiat frunze la caini.
    Sapt trecuta a trebuit sa imi ridic cartea de identitate care a expirat si a trebuit schimbata. Dupa ce a stat la copt mai mult de 2 sapt, camn mam dus sa o ridic mi sa spus ca o pot lua doar intre orele 15 si 16. Iritat, am intrebat de ce. Raspunsul a fost ca asa scrie pe usa. In sala erau 2 gardieni publici burtosi si transpirati de la atata plictiseala care asigurau ordinea, adica dadeau afar pe fraierii care veneau in afara orelor de vizita. Asa ca prostul de mine care nu stia citi kakaturile afisate cu litere mici pe usa. Am facut ceva gura, imediat mau luat gardienii in primire sa ma amendeze si sa ma dea afara. Dupa ce leam spus ca nu ma intereseaza ce scrie pe usa si ca consider ca trebuie sa ma serveasca oricand intre orele 8 si 14 au lasato mai moale si miau dat rahatul de document.
    Pentru asta platim oamenii lui tariceanu, ca sa isi bata joc de noi ca asa scrie pe usa. O gramada de cretini incompetenti si jegosi. Putea a transpiratie mai ceva ca un cal insa isi facea cu zel datoria dena apara o haita de incompetenti platitibregeste ca lucreze o ora pe zi.
    Abia astept sa vina alegerile.

  11. A310 stie doar cum se lasa urmele de urs: cu laba

  12. E valid ce zice, dar nu sunt idei proprii ale lui Barna, el nu are nicio idee proprie, si daca ar avea, nu ii este permis sa si le zica caci el e doar exponentul unei bisericurete de vechi in politica, birocrati, intelectuali GDS, romani din strainatate reveniti inapoi si niste afaceristi castigatori ai tranzitiei care vor sa se reinventeze…cam tarziu…ca partid reformist, oarecum de dreapta cum se zice la noi fara insa a pronunta cuvantul, non-basist….toata chestia cu pusti de bani gata in fata e o fatada a acelorasi….cam tarziu pentru ca Iohannis dupa ce s-a rupt USL a reusit sa convinga centrul si nunmai e loc pentru un Macron romanesc.

    • Un–PROFU – nu poate sa gireze un text, de forma celui prezentat in G4MEDIA

    • Adica, scuza-ma, ce am zis asa de extraordinar? Toti USRistii de varf sunt colegi de scoala si generatie, majoritatea cu burse in Franta si cativa in Anglia sau SUA, de pe la inceputul anilor 1990; bursele sunt date de guvernul francez prin institutii universitare si auxiliare administrate covarsitor de intelectuali din GDS, de altfel cativa au avut si o cariera de intelectuali in reviste ca Dilema tot in marja GDS ; multi au fost sustinatori ai lui Basescu, anticoruptie, reforma statului etc; apoi buluc, dupa ce PDL face implozie si dispare in ciuda tentativei de a face un partide ba in jurul Monicai Macovei ba in jurul altora, cand Ciolos face un guvern cu Vasile Danca, alti francofoni cu acte, multi lucreaza la guvern in functii incepand de la consilieri si pana la ministri; dupa care poc! Isi fac partid in preajma alegerilor locale preluand o organizatie civica cu appeal grass roots in Bucuresti, ba il decapiteaza si pe liderul eide la conducere ca nu personal nu era in pas cu „progresismul” de tip occidental si macronian pe subiecte ca homosexualitatea….Ce e asa indicibil ce zic,ca simpla analiza a faptelor neromantata? La fel as analiza situatia daca s-ar pune sa reconstitui orginile PSD din fostul PCR, birocratia comunista, managerii de intreprinderi de stat etc.

  13. Foarte bine spus, administrația publică nu a fost eficientizată și implicit supusă unui proces de reformă, ci, dimpotrivă, a continuat să se degradeze și mai mult. Astăzi, dacă lucrezi în sistemul bugetar, îți este rușine să spui acest lucru, tocmai din cauza înțesării aparatului administrativ cu tot felul de rude, cunoștințe, amante, prieteni și slugi, vezi tuta veo. Este un aparat administrativ depășit, cu foarte mulți angajați care nu fac nimic, nu sunt capabili să se achite nici măcar de jumătate din atribuțiile cuprinse în fișa postului, și puțini angajați de toată isprava, persoane competente, dedicate și potrivite pentru posturile ocupate, care fac și treaba celor mulți la care am făcut referire. exemplu: într-un birou sunt 8 funcționari, 3 dintre ei lucrează, iar restul ascultă manele, vizualizează tot felul de oferte etc, deși au o fișă a postului și, evident, niște atribuții, pe care, firește, nu le onorează. Toate aceste atribuții sunt redistribuite către cine? către „proștii” care lucrează, nu așa-i normal?! În ziua de salariu, nu-i așa? sunt primii care își verifică cardul, doar au muncit pentru salariul primit… Ce v-am prezentat eu, credeți-mă, este o situație reală, iar situații de genul celei prezentate, fără îndoială, sunt generalizate. Deci, există birouri și servicii înțesate de pile, rubedenii și astfel de lighioane, care, nu doar îi încurcă pe cei ce lucrează onest, ci îi fac să le fie și rușine că activează într-un domeniu, unde, paradoxal, ei își fac treaba, dar asupra căruia planează o imagine extrem de nefavorabilă tocmai din pricina celor ce nu și-o fac. Este strigător la cer, cum naiba într-o țară cu sub 20 de milioane de cetățeni, să existe un aparat bugetar atât de numeros, dar ineficient, dar foarte costisitor, vă reamintesc, sistemul bugetar papă aproape 10% din PIB-ul României anual, este normal? Eu cred că nu. Vă spun, funcționarii care-și fac treaba tot speră că va veni cineva care să facă o reformă atât de necesară, care să reașeze lucrurile pe făgașul lor normal, cine merită, să rămână, cine nu are nicio treabă cu munca, să plece. Sistemul administrativ nu este o societate caritabilă, nu este o casă de ajutorare, este un sistem care trebuie să deservească cetățeanul și interesele societății, iar în situația dată, nu poate furniza nici servicii de calitate și nu poate oferi nici reforme serioase, tocmai din pricina intereselor existente. O reformă amplă și profundă a acestui sistem obligatoriu trebuie gândită și implementată, astfel încât sistemul să răspundă așteptărilor cetățenilor, să devină unul robust, dar eficient, cei meritoși să fie scoși în față, să primească poziții importante în cadrul instituțiilor publice și să aibă putere de decizie, iar trântorii, cei ce nu știu și nu fac nimic, să plece. Sunt convins că toți funcționarii de bună-credință, care își fac treaba, care au rezultate, care sunt profesioniști 100% sunt primii care-și doresc această reformă, neavând de ce să le fie frică absolut deloc. Este foarte ușor de depistat trântorii, făcute evaluări serioase și analizate rapoartele de activitate ale fiecărui funcționar, iar pe baza acestor informații se pot lua decizii.