G4Media.ro

Barna: PSD nu e de lăudat cu impozitarea pensiilor speciale mai mari…

Sursa foto: Inquam Photos/ Autor: Ovidiu Micsik

Barna: PSD nu e de lăudat cu impozitarea pensiilor speciale mai mari de 10.000 de lei, o face din disperare/ Contribuie la repararea unei nedreptăți sistemice

Liderul USR, Dan Barna, a  declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, referitor la impozitarea pensiilor speciale mai mari de 10.000 de lei, că nu e de lăudat ce face PSD, pe motiv că ”ei o fac din disperare, nu o fac ca parte a unei politici publice asumate”.  Barna  precizat totuși, citat de News.ro, că PSD contribuie la repararea unei nedreptăţi sistemice prin faptul că ”încearcă să mai pună un plafon, să mai facă o impozitare”.

„E o necesitate pentru România, este un lucru pe care atunci când vom ajunge la guvernare îl vom face, am spus asta în mod constant. Ceea ce face acuma PSD, că încearcă să mai pună un plafon, să mai facă o impozitare, e un lucru care contribuie la repararea unei nedreptăţi sistemice, care există în această categorie. Nu e de lăudat pentru că ei o fac din disperare, nu o fac ca parte a unei politici publice asumate, adică să fim foarte clari: aici nu e niciun fel de dubiu şi asta se întâmplă pentru că timp de trei ani de zile au jumulit bugetul, şi-au bătut joc de creşterea economică generată de mediul de afaceri”, a spus Dan Barna, miercuri seară, la Realitatea TV.

Acesta a adăugat că nu este deranjat de faptul că PSD a preluat o temă susţinută anterior de USR, ”respectiv cea a reducerii pensiilor speciale”.

„Dacă PSD ar fi până la capăt rezonabili şi ar face şi modificarea Constituţiei pe Fără penali am fi foarte mulţumiţi”, a mai spus el.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că s-a convenit ”de principiu” să se impoziteze pensiile speciale mai mari de 10.000 de lei, dar şi să se limiteze numărul de călătorii gratuite cu trenul de care beneficiază studenţii din România. Forma finală a măsurilor va fi stabilită înainte de rectificarea bugetară. Teodorovici susţine că aceste măsuri nu se iau din lipsă de bani.

Sursa: News.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Guvernul PNL a marit pensiile cu 43% in 2008 si Iohannis n-a mai intrebat pe Dancila daca exista bani. Acum promit electoratului taiere pentru a=si repara nedreptatea sistemica.

    • Tot un gunoi PSDist eşti, chiar crezi că mai păcăleşti pe cineva? Boc a tăiat pensiile speciale, PSD le-a readus, fiindca PSD sunt nişte psihopaţi lacomi.

    • Parca poti tu sa stii ce-a intrebat-o Iohannis pe Dancila in 2008, cind a marit pnl-ul pensiile.
      Mai ai frati p-acasa? Tot asa frumosi ca dumneata?

  2. Scapati la USR de legaturiile cu varii think-tankuri si guru libertarieni sau imitatorii lor dreptaci din Ro : e un cult, destul de freaky!

  3. pe care poti merge, atunci cand vezi pozitionarile din USR si PLUS este acela ca Ciolos il lasa pe Barna sa tot iasa cu declaratii, care mai de care mai elucubrante, apoi apare el, in postura de intelept, si aseaza lucrurile in matca lor fireasca. Cred ca e o strategie a celor din PLUS de a-l lasa pe Barna sa se autodiscrediteze, fie prin simpatia lui fata de electorii PSD, fie cu povestioarele lui SF sau cu pantofiorii lui de entertainer, pentru ca apoi sa vina salvatorul Ciolos pe cai mari, sa salveze situatia.
    Dincolo de toate, consider ca Barna ar fi fost un prezidentiabil credibil daca-si urmarea propriul drum. Acum… Persona, ma-ndoiesc ca Ciolos ar actiona in interesul aliantei. Vrea doar o platforma pe care sa se catere, sa dobandeasca influenta, apoi sa preia alianta sub un singur nume. Intre timp, d-l Barna, euforizat de posibila pozitie de prezidentiabil, va deveni istorie! Nu vreti asta d-le Barna, nici noi!

    • Ultima declaratie a sefului PLUS ,aduce in discutie obligativitatea aliantei , de a ajunge la guvernarea tarii . Se pare ca D.C. a constientizat cerea facuta de altfel de catre electorat , la ultimile alegeri europarlamentare . Electoratul doreste ca actualul presedinte ,sa isi continue munca in viitorii 5 ani ,la palatul Cotroceni si isi doreste ca Alianta USR-PLUS in alianta cu PNL ,sa formeze o noua majoritate viitoare in vedera conducerii guvernului Romaniei ,prin numirea in aceasta functie a lui D. Ciolos. Voturile acordate la ultimile alegeri Aliantei in cauza , au fost in numar asa de mare, tocmai pentru a aduce in prim planul scenei romanesti ca viitori conducatori ai guvernului Romaniei , cele doua forte politice de dreapta . Din acest motiv D.C. a lasat conducerea USR sa isi numeasca un candidat la alegerile prezidentiale si a afirmat recent in spatiul public dorinta sa de guvernare . Practis D.C. s-a atasat (daca pot spune asa ) cerintelor electorale exprimate deja .

    • Si eu am crezut in acest mesaj si am votat pentru aceasta directie la europarlamentare: Iohannis la Cotroceni si USR-PLUS, cu sustinere PNL (cu un nou presedinte de partid, mai energic, mai credibil) la Palatul Victoria! Mi s-a parut formula ideala. Faptul ca USR-PLUS vine cu un candidat propriu pentru Cotroceni induce confuzie si divizeza electoratul. Votantii care au sustinut aceasta idee la ultimele alegeri probabil se intreaba acum, ca si mine, ce calcule stau in spatele acestei decizii. Pe mine m-a surprins neplacut aceasta „cotită” fiinca as fi preferat ca toate fortele de centru-dreapta si dreapta sa mearga cu un mesaj clar, puternic, mobilizator. Asta nu numai ca ar fi conservat electoratul actual, cred ca l-ar fi sporit!
      Altfel, explicatiile pe care 20-20 le aduce pentru implicarea unui candidat propriu la prezidentiale e ininteligibila, mai ales pentru electorul atent, implicat, informat pe care ei il vizeaza!

    • In fapt, ceea ce ma enerveaza in toata aceasta poveste este ca USR-PLUS, prin decizia de a propulsa un candidat la prezidentiale îi ofera PSD-ului un rol important in turul doi, acela de a înclina balanța intre Iohannis si candidatul 20-20. Sa-i oferi PSD-ului sansa de a deveni in jucator electoral la prezidentiale? Asa a fost o decizie proasta!

  4. „E o necesitate pentru România, este un lucru pe care atunci când vom ajunge la guvernare îl vom face …” Adica impozitarea pensiilor speciale.
    Parca USR zicea ca vrea sa le elimine nu sa le impoziteze. Impozitarea e o cirpeala, ce e de facut e de aplicat principiul contributivitatii pentru toate pensiile. Si se poate face treaba asta, nu e decit o problema de aritmetica sa calculezi pensiile magistratilor, militarilor si care-or mai fi, din urma, in functie de veniturile pe care le-au avut. S-a inventat calculatorul, excelul, s-a inventat programarea.

    • Indiferent de ce fac actorii din scena politica, votantii (marea majoritate ) stiu ce vor si exact asta vor si face ,iar daca politicienii in cauza vor sa cistige, nu au alta solutie ,desigur daca tin si la existenta lor politica viitoare .