G4Media.ro

Barna spune că USR va vota ”pentru” sau ”împotriva” Guvernului Cîțu în…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Barna spune că USR va vota ”pentru” sau ”împotriva” Guvernului Cîțu în funcție de decizia Curții Constituționale în cazul ordonanței de urgență pe anticipate / Dacă CCR respinge ordonanța, șansele alegerilor anticipate scad dramatic

Președintele USR, Dan Barna, a declarat sâmbătă că parlamentarii partidului pe care îl conduce vor vota ”pentru” sau ”împotriva” învestirii Guvernului Cîțu în funcție de decizia Curții Constituționale în ceea ce privește ordonanța de urgență referitoare la anticipate.

Ordonanța, care scade de la 90 la 50 de zile perioada în care pot fi organizate alegerile anticipate din momentul dizolvării Parlamentului, a fost atacată la Curte de către Avocatul Poporului. CCR va dezbate speța joi, în aceeași zi în care ar putea avea loc votul de învestitură asupra Guvernului Cîțu. O respingere a ordonanței de urgență ar reduce dramatic șansele organizării alegerilor anticipate, deoarece scrutinul nu ar putea fi organizat mai devreme de finalul lunii iulie.

”Așteptăm joi o decizie a Curții Constituționale, așteptăm apoi un vot asupra Guvernului Cîțu, care vine în fața Parlamentului pentru a-și construi o majoritate și a obține învestitura. În funcție de rezultatul acelui vot vom putea discuta dacă intrăm într-o logică de anticipate sau intrăm într-o logică de stabilitate și de a avea guvern învestit”, a declarat Dan Barna, întrebat dacă susține varianta alegerilor anticipate în aceeași zi cu localele.

Chestionat în continuare cu privire la faptul cum vor vota parlamentarii USR în ziua de învestitură a Guvernului Cîțu, liderul USR a spus că totul depinde de decizia CCR.

”Depinde foarte mult de decizia Curții Constituționale, pe care o așteptăm joi dimineață, pentru că în funcție de acea decizie vom vedea dacă sunt posibile alegerile anticipate sau nu. Noi nu excludem nici un vot pentru învestirea Guvernului Cîțu, vom vedea care e și poziția celorlalte partide și a PNL, care până la acel moment, probabil, va avea o pozișie clară dacă susține sau nu acest guvern. Din punctul nostru de vedere, miza stabilității este una foarte importantă, mai ales în perspectiva unei posibile crize pe sănătate”, a precizat Barna.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Citește și: Liderii partidelor politice au fost invitați marți la Palatul Victoria pentru consultări în vederea stabilirii datei alegerilor locale / Variantele luate în calcul

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

  1. Pana se decide asta o lalaie atat si vine toamna.
    USR trebuie rapid sa il dea jos pana nu aduce partidul la 10%

    • @Jana etc:
      Sper ca tu nu vorbesti serios si nu esti o votanta a USR, pt ca ar fi jale atunci !
      Pozitia lui Barna este logica si totodata pragmatica !
      PS. Spune-mi te rog ca nu esti userista ! Ia-mi o piatra de pe inima ! :))))

    • Este evident ca toata viata ai gandit ROȘU. La USR vorbeste Barna dar nu decide ca Dragnea de unul singur.

    • 10%? Deja sunt de mult acolo. Sa n-ajunga pe la 5….. Oricum, abureala lui BArna o sa-i ingroape in picuioare!!!

  2. in tara asta ccr a ajuns sa conduca tara
    dictatura constitutionala
    au zis ca nu se poate investi guvernul orban din cauza declaratiilor unora ca guvernul orban ar fii doar sa fie respins dar curtea ar trebui sa judece dupa ce scrie in constitutie nu dupa ce zice unu si altu

    • Spune asta celor care au stat acasa in 2016 si nu au votat.
      Lenea se plateste.

    • @Jana etc: nu te mai lamenta fariseic. Mai bine adu-ti aminte de cantecul ala :

      …”plansul e de forma,/
      Jana nu e moarta/
      Jana se transforma”/

      PS. :))))))))))))))

    • Avem foarte multe state in statul nostru de drept. Cel mai tare e CCR, apoi Curtea de Conturi, apoi BNR, apoi Consiliul Concurentei, apoi ASF, apoi ANCOM, ANRE, etc.

    • @Radulescu Marcel:
      Comentariul tau e de nota 10+ !

    • Bai,desteptule…ai citit Constitutia Romaniei? Stii cat de clar spune ca nu este permisa legiferarea prin OUG in materia drepturilor electorale? ce dracu scrieti toti fara sa va uitati in Constitutie…pelune mana si citeste …Ce vrei sa faca CCR? E atat de clar…daca desteptii din Guvern s-ar mai uita si prin Constitutie din cand in cand,ar fi chiar ok

  3. Am si eu o intrebare:
    Cum poate fi desfiintata o Curte Constitutionala dintr-o tara membra U E, atunci cand da decizii impotriva Constitutiei si interpreteaza legile dupa cum ii taie capul pe membrii ei???
    As dori un raspuns de la cineva care a terminat dreptul si stie cu ce se mananca acest fel…

    • Nu am terminat dreptul,nici macar pe stangul.
      dar ma incumet sa-ti rasspund.
      Prin modificarea Constitutiei. 2/3 din Parlament si referendum Popular.
      Foarte important sa iesim la vot pentru ca altfel chiar daca o sa fim majoritari dupa alegeri in Parlament tot o sa avem de furca cu bolsevicii astia.
      Nu-mi fac iluzii cu 67% in Parlament dar undeva PNL,USR+,PMP 60% cred ca e posibil.Cu conditia 60-65% prezenta la vot.

  4. Asa ba Barna, acum va doare in cur de alegeri anticipate pentru ca aveti un scor mizerabil in sondaje.Santeti niste curve naive, voi USR-istilor……….

  5. barna, aliati-va cu alde sinistrul tericeanu. va salavati si voi, intra si asta in parlament.

    daca au fost trecuti pragul udemeristii, n-o sa ramaneti voi sub el..

  6. O abordare falsa

  7. CCR e instituită prin constituția de după 89, având o lege proprie de organizare și funcționare din 1992.
    Problema României nu e că există CCR, ci modul în care legea prevede numirea așa-zișilor judecători la această curte, fiind permis ca puterea politică (senatul și camera deputaților) să numească 6 judecători, iar președintele 3 din totalul de 9, respectiv câte unul la intervale de 3 ani.
    Prin urmare, în acest fel CCR a ajuns să fie ocupată în majoritate de politruci aserviți PSD, ajungând astfel să nu mai fie Curte (Constituțională) a României, ci curte a găștii de politicieni care conduce PSD.
    Pentru desființarea CCR trebuie modificată constituția, iar atribuțiile să-i fie preluate de judecători magistrați din ICCJ, dar pentru asta e nevoie ca USR+ și PNL să aibă împreună peste 66 % în parlament.
    Altfel, CCR merge reorganizată prin modificarea legii sale de organizare, dar asta e o soluție fragilă, căci va putea oricând fi modificată din nou de puterea politică de la un momemt dat.
    Concluzionând, până ce USR+ și PNL nu vor avea împreună peste 2/3 din parlament, schimbări prea mari (în constituție) nu se vor putea face.

    • Foarte bine spus. Problema este ca aceste 2 forțe (care de fapt sunt 3) își dau pumni în bot cât cuprinde de la un timp încoace (mai exact de cand Viorica a fost pensionată forțat).
      Credeți că le-ar putea spune și lor cineva că încă nu au câștigat NIMIC dpdv politică internă (Președintele si europarlamentarii reprezintă țara în primul rând în exterior) ? Și că dacă vor continua tot așa vom avea #CiumaReload, doar din cauza meschinăriei liderilor lor ?
      Mulțumesc.

  8. Tara arde baba se piaptana.Asteptam sa vedem situatia frontului…habarnist cu doua fete!

  9. Se stie exact ce va decide kkr-ul . Va aproba sesizarea trădătoarei. Doar si ei sunt tot niste trădători.

  10. Saracu’ Barney e pierdut in spatiu! Nu mai stie de capul lui!

  11. Foarte logica abordarea lui Barna.

  12. @Radulescu Marcel:
    Comentariul tau e de nota 10+ !

  13. Foarte logica si constructiva abordarea lui Barna.

  14. Pentru toti cei care faceti pe desteptii ca ccr face si drege…citi art 115 alin. 6 din Constitutia Romaniei …cititi, si apoi dati-va cu parerea…Sinpt ca e evident ca nu aveti pic de cultura juridica,drepturile electorale sunt dreptul de a alege si dreptul de a fi ales! Pt ca habar nu aveti ,si postaciti fara sa cititi Constitutia,va ajut: nu poate fi legiferat prin OUG,intre altele,in materia drwpturilor electorale!Asa ca,ciocul mic…habarnisti ce sunteti

    • 6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.
      Stii care sunt drepturile electorale la care faci referire ?

    • Ordonanța, care scade de la 90 la 50 de zile perioada în care pot fi organizate alegerile anticipate din momentul dizolvării Parlamentului
      Ce treaba are cu drepturile electorale ?