G4Media.ro

Barometrul vizibilităţii miniştrilor: Din postura de prim-ministru desemnat, Nicolae Ciucă urcă pe…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Barometrul vizibilităţii miniştrilor: Din postura de prim-ministru desemnat, Nicolae Ciucă urcă pe locul al doilea în octombrie, de pe ultimele locuri în lunile precedente. Miniştrii Agriculturii şi Culturii, la finalul clasamentului

Statutul de prim-ministru desemnat l-a propulsat pe ministrul Apărării Nicolae Ciucă pe locul al doilea în topul vizibilităţii miniştrilor în octombrie, de pe ultimele locuri în lunile precedente. Premierul Florin Cîţu rămâne pe primul loc, la mare distanţă de colegii săi de Cabinet, iar ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu coboară pe locul al treilea în top, urmat de ministrul intermar al Sănătăţii Cseke Attila. Datele rezultă din Barometrul vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Premierul interimar Florin Cîţu se menţine pe primul loc în topul vizibilităţii în luna octombrie, cu aproape 50.000 de referiri, la jumătate faţă de luna precedentă. vârfurile fiind înregistrate în ziua incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, dar şi pe fondul intensificării disputelor cu USR, ai cărui miniştri se retrăseseră din Guvern. Ziua moţiunii de cenzură soldate cu căderea Guvernului său i-a adus şi ea un vârf de vizibilitate premierului devenit interimar, precum şi prima rundă de consultări ale preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare.

Ziua desemnării sale pentru a forma un nou Guvern şi cea a negocierilor cu USR l-au adus pe Nicolae Ciucă pe poziţia a doua în topul vizibilităţii, cu aproape 16.000 de menţiuni, în condiţiile în care în lunile precedente s-a aflat pe ultimele locuri, uneori având sub 1.000 de referiri în presa scrisă şi în online.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu coboară o poziţie de pe locul al doilea în topul vizibilităţii, cu 8.568 de referiri în presă, datorate declaraţiilor despre rata de infectare cu SARS-CoV-2 în şcoli, despre situaţia vaccinării elevilor şi a cadrelor didactice şi despre desfăşurarea cursurilor în contextul pandemiei.

Pe fondul pandemiei, ministrul Dezvoltării Cseke Attila, devenit interimar la Sănătate după plecarea miniştrilor USR, se menţine pe locul 4, cu peste 8.000 de referiri, vârfurile de vizibilitate fiind în ziua în care a început transferul pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în stare gravă, în Ungaria, dar şi în zilele în care a făcut numeroase declaraţii referitoare la situaţia paturilor ATI, a vaccinurilor şi a participat la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis destinată stabilirii de noi restricţii pentru limitarea pandemiei.

Viepremierul Kelemen Hunor, aflat pe locul 8 în septembrie, urcă pe locul 5, cu peste 6.000 de referiri, ca urmare a declaraţiilor făcute în contextul negocerilor pentru formarea unui Guvern şi a unei majorităţi parlamentare care să-l susţină.

Ministrul de Interne Lucian Bode coboară de pe locul 5 în septembrie pe locul 6, cu peste 5.000 de menţiuni, datorate în principal declaraţiilor făcute cu privire la măsurile luate în contextul pandemiei.

Ministrul de Finanţe Dan Vîlceanu se menţine pe locul 7. În cazul său, vârfurile de vizibilitate au fost în 11, 24, 25 octombrie, când a făcut mai multe declaraţii referitoare la taxe, pensii şi la situaţia politică.

Ministrul Energiei Virgil Popescu coboară de pe locul 6 în septembrie pe locul 8 , cea mai mare vizibilitate având-o ca urmare a declaraţiior pe tema situaţiei încălzirii în Timişoara.

Ministrul Muncii Raluca Turcan coboară de pe locul 3 în septembrie pe locul 9 în octombrie, zilele de vârf în ceea ce priveşte vizibilitatea fiind cele în care a anunţat mai multe măsuri luate de Guvern, inclusiv referitoare la majorarea salariului minim în plată la nivelul anului 2022 şi modificarea Codului Muncii, dar şi cea în care un ponton destinat copiilor cu dizabilităţi, la a cărui inaugurare participase, s-a scufundat parţial.

Ministrul Mediului Tanczos Barna se situează în octombrie pe poziţia 10, după ce în septembrie a fost pe locul 9, numele său fiind cel mai frecvent menţionat în contextul distribuirii mandatelor în Guvern.
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu se menţine pe locul 11 cele mai numeroase dintre cele 1.282 de referiri în presă fiind înregistrate cu ocazia participării sale la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre UE şi a convorbirii cu secretarul general al NATO.

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, a urcat o poziţie în topul vizibilităţii, fiind urmat de ministrul Agriculturii Adrian Oros, care coboară două poziţii, iar ultimul loc în top este ocupat de ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu. Oros şi Gheorghiu au sub 1.000 de menţiuni.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Si balega se vede-n drum.
    De la distanta.

    • VINE MARELE JAF. CE POSTARE A DISTRIBUIT olga vasilescu: „PE ROMANI A CAM INCEPUT SA-I DOARA LA BASCA DE POVESTEA ASTA TOCITA SI HIPERTOCITA CU CORUPTIA”

      PEREMISTA O FI LUAT HORA-NAINTE….
      A INCEPUT CU RENOVAREA primariei.

      CICA SUNTEM COLONIE DACA-I PEDEPSIM PE hotii „patrioti”.

  2. Păi să facem o recapitulare:
    —————-
    – USR şi AUR au băgat moţiune.
    – PNL şi PSD blochează moţiunea USR şi AUR să nu ajungă să se voteze şi nu a ajuns votată niciodată.
    – Apoi băgă moţiune PSD care e şi votată şi Cîţu e dat jos.
    – Apoi face alianţă PNL cu promotori moţiuni(adică PSD) care sunt şi cei care l-au dat jos pe Cîţu dar acuză pe cei de la USR că sunt capii răutăţilor care nici nu au mai apucat să le facă că s-au oferit PSD să fie capul răutăţilor în locul lor.
    —————
    Deci am aflat că PNL îi acuză pe cei de la USR de o moţiune care nu a mai fost votată niciodată dar îi laudă pe cei de la PSD care le-au dat jos guvernul şi pe Cîţu cu propria lor moţiune, iar acuma PSD vor să facă alianţă cu cei care i-au dat jos şi să îl pună înapoi pe Cîţu pe care l-au dat chiar ei jos prin moţiunea lor(a PSD) de care PNL pur şi simplu nu îşi mai aminteşte că ei încă cred că moţiunea USR şi AUR care nu a existat niciodată a fost votată (a fost lungă fraza dar dacă veţi face ceva efort veţi înţelege până la urmă, pe cei cu memoria scurtă nu vă putem ajuta că pe la jumătatea frazei deja începeţi să uiaţi ce aţi citit înainte).

    Nu ştim dacă îşi mai dau seama ce fac PSD şi PNL dar după cum am observat ca să împace şi PNL şi PSD tot ei se dau jos apoi tot ei se pun sus iar dacă se poate aceeaşi ca să mulţumească ambele electorate(aliaţi) a partidelor (aceeaşi metodă de pe vremea lui Dragnea cu guvernele lor când Iohannis le oferea şanse fără număr). Ne întrebam USR ce rău a făcut să nu merite nici o şansă că la câte rele le-a făcut PSD ăstora de la PNL ăştia de la USR sunt sfinţi, pricepeţi unde e ruptura de logică sau greşim noi şi au făcut prostiile împreună şi la noi e ruptura de logică iar din perspectiva lor e cum trebuie.

    La fel vor face şi cu certificatul verde aşa că prima dată vor vota PSD certificatul verde apoi tot ei vor anula certificatul verde cu ajutorul băieţilor lor de la CCR dar nu înainte să vă vaccinaţi (că până se mişcă CCR vă pierdeţi toţi serviciile) şi în felul ăsta vă mulţumeşte pe toţi, aţi priceput cum va merge noua lor înţelegere? 😉👍

    • Pare destul de logic comentariul tău🤗🤗🤗

    • @ioi, tu nu înțelegi nimic…
      dacă nevastă-ta te refuza la sex, dar și-o trage cu vecinul, tu ii prinzi, ea plânge sa o ierți, tu ce faci? Poți sa o aduci înapoi acasă, prefăcându-se ca nu s-a întâmplat nimic, sau bei o bere cu vecinul, văita du-te de cât de c**va e nevastă-ta. Cam aa e în politica. Faptele descrise mai sus, sunt reprezinta o ficțiune. Orice asemănare cu realitatea, nu se ia în considerare.

    • Invata sa folosesti punctul si virgula ca ma doare capul.

  3. Și cu ce ne încălzește?

  4. Pare destul de logic comentariul tău🤗🤗🤗

  5. Corb la corb nu își scoate ochi,o zicala veche românească dar adevărata,poporul în înțelepciunea sa a rostit numai adevăruri.

  6. PSD era în opoziție.
    USR era partener la guvernare.

    • Zau Lilisor?
      Poate sparring-partner?

  7. CARE E MINISTERUL UNDE SE FURA CEL MAI MULT ?
    ACUM SA VEDEM !

    PEREMISTA olga ANUNTA INTRRECERE MARE !