G4Media.ro

Bătălia juridică de 8.5 miliarde de dolari care zguduie industria modei din…

Sursa foto: pexels.com

Bătălia juridică de 8.5 miliarde de dolari care zguduie industria modei din SUA

Michael Kors și-a prezentat marțea trecută cea mai recentă colecție în cadrul Săptămânii Modei de la New York în fața unei mulțimi de vedete, printre care și Anna Wintour de la Vogue. La doar câteva străzi distanță, cortina s-a ridicat la un alt spectacol care implica marca, relatează Financial Times.
La un tribunal din Lower Manhattan, proprietarii Michael Kors și Coach se luptau pentru a permite o fuziune de miliarde de dolari care ar pune sub același acoperiș mai multe mărci de modă de renume național.
Tapestry – care deține Coach, Kate Spade și Stuart Weitzman – a fost de acord anul trecut să achiziționeze Capri – proprietarul Michael Kors, Versace și Jimmy Choo – deoarece multe mărci de modă au suferit o scădere a vânzărilor în urma maniei cumpărăturilor pandemice.
Cu toate acestea, tranzacția propusă pentru Capri a rămas în suspensie de când Comisia Federală pentru Comerț a intentat proces pentru a bloca combinația de 8,5 miliarde de dolari în urmă cu cinci luni. Procesul care va avea loc luna aceasta în Manhattan va contribui la determinarea faptului dacă preluarea poate avea loc conform planului.
Un caz antitrust de amploare afectează acum industria modei, cu Tapestry și Capri în centrul atenției. Autoritățile de reglementare, în special FTC (Comisia Federală pentru Comerț), contestă fuziunea pe baza temerii că ar putea conduce la o concentrare excesivă în segmentul „luxului accesibil”, în special pentru gențile de mână cu prețuri între 100 și 1.000 de dolari. Acest caz ar putea schimba semnificativ modul în care casele de modă își dezvoltă strategiile și își realizează achizițiile, având impact și asupra mastodonților din industrie, precum LVMH și Kering.

În timp ce FTC susține că fuziunea ar putea duce la creșterea prețurilor și scăderea calității produselor, companiile implicate, Tapestry și Capri, argumentează că piața genților de mână este extrem de competitivă, cu sute de mărci oferind opțiuni variate pentru consumatori. De asemenea, ele subliniază că nu concurează doar între ele, ci și cu branduri din segmente diferite și cu produse de pe piețele secundare, precum eBay.

Joanne Crevoiserat, directorul general al Tapestry, a declarat în fața instanței că concurența va persista chiar și după fuziune, menționând că afacerea nu ar supraviețui fără o continuă expansiune a mărcilor. Cazul a scos în evidență și schimbările recente în comportamentul consumatorilor, care se îndreaptă către opțiuni populare și accesibile, modificând peisajul competitiv al modei.

Decizia instanței, așteptată în câteva luni, va fi crucială pentru viitorul tranzacției și al industriei modei în general. Pledoariile finale sunt programate pentru 30 septembrie, iar judecătorul Jennifer Rochon va decide dacă fuziunea va fi blocată. Impactul acestei decizii ar putea avea efecte de propagare asupra tuturor sectoarelor economice, influențând modul în care se realizează fuziunile și achizițiile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...