G4Media.ro

Bayer a acceptat un acord de până la 10,9 miliarde de dolari…

Bayer a acceptat un acord de până la 10,9 miliarde de dolari în SUA pentru închiderea proceselor în care grupul este acuzat că erbicidul Roundup poate duce la cancer

Grupul german Bayer a aceptat miercuri un acord în afara instanţelor în valoare de până la 10,9 miliarde de dolari pentru închiderea proceselor din Statele Unite în care este acuzat că erbicidul Roundup poate duce la cancer, rezolvând un litigiu care i-a afectat preţul acţiunilor, transmite Reuters, citată de News.ro.

După mai mult de un an de discuţii, Bayer a ajuns la o înţelegere cu aproximativ 75% dintre reclamanţii actuali, care implică circa 125.000 de pretenţii financiare înregistrate şi neînregistrate, a anunţat miercuri grupul.

Cazurile închise reprezintă aproximativ 95% din procesele care urmau să fie judecate.

”Acordul referitor la Roundup este acţiunea corectă la momentul potrivit pentru Bayer, care pune capăt unei lungi perioade de incertitudini”, a declarat directorul general al Bayer, Werner Baumann.

Compania adăugat că va efectua o plată de 8,8-9,6 miliarde de dolari pentru a închide litigiul actual legat de Roundup, inclusiv o sumă anticipată pentru acoperirea pretenţiilor financiare nerezolvate, şi 1,25 de miliarde de dolari pentru susţinerea unui acord colectiv separat legat de posibile litigii viitoare.

Citește și Acţiunile Bayer au scăzut la minimul ultimilor şapte ani în urma despăgubirilor de 2 miliarde de dolari obţinute în instanţă de un cuplu din SUA

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. A fost halucinanta decizia Bayer de a cumpara Monsanto (producatorul Roundup) desi stiau ca sunt tone de procese pe rol impotriva lor. Monsanto a fost imun la procese cat timp a fost companie americana , cum a trecut in maini germane cum s-a facut dreptate pentru bolnavii de cancer ! Bayer a luat TEAPA !

  2. E un litigiu mostenit de la monsanto. O veste foarte proasta pentru ecologisti.
    Mai sunt pe rol unele cu dreptul de proprietate asupra semintelor de porumb modificat genetic

  3. Well, vestea cea buna ar fi fost ca EUROPA sa interzica erbicidul roundup.
    In momentul in care Bayer a acceptat sa despagubeasca sume fabuloase pe baza unor studii care arata ca roundup=cancerigen inseamna ca este cancerigen, altfel ar fi demonstrat contrariul.

    Problema uriasa pe care presa nu indrazneste s-o atace e faptul ca soia modificata genetic si stropita cu acest erbicid cancerigen se foloseste PE SCARA LARGA ca sursa de proteica pentru industria zootehnica.
    La fiecare kg de carne industriala mancat asimilezi sinteza mai multor kilograme de soia stropita cu roundup care au format kilogramul de carne.

  4. Iata ce spunea un ilustru avocat „Din 2017 se cunoastea despre procesele din SUA în care concernul Bayer – Monsanto este chemat să răspundă în justiție pentru că ar fi cauzat cancer utilizatorilor unui erbicid, denumit Roundup, care conține glyphosat.
    Ieri s-a dat în presa franceză știrea că Bayer – Monsanto a acceptat să achite reclamanților suma de aproape 11 miliarde de dolari cu titlu de despăgubire. Suma pare imensă, dar eu cred că nemernicii au scăpat ieftin, dat fiind numărul imens de procese aflate pe rol – numai în California erau demarate, la nivelul lui 2019, peste 14 mii de procese. În plus, dată fiind cifra de afaceri și volumul uriaș de contracte ale concernului desprins din IG Farben (poate vă spune ceva Zyklon B…), plus susținerea fățișă arătată de frau Merkel, nu va fi niciun faliment al Bayer – Monsanto, căci despăgubirile vor apărea în costul produselor Bayer – Monsanto, deci vor fi suportate, de fapt, de noi.
    Dar ce vorbesc eu de faliment? Cazul Roundup a dus la discreditarea unui Centru Internațional pentru Studiul Cancerului, care a emis prin 2015 un raport din care rezulta ca glyphosat ar putea fi cancerigen. În plus, politicienii europeni s-au scremut să emită un act normativ european care să determine eliminarea în 5 ani a acestui glyphosat din toate erbicidele. Macron a vrut să reducă această perioadă la 3 ani și era cât pe-aci să fie demis, protestele agricultorilor (care se plângeau, la presiunea Bayer – Monsanto, de creșterea costurilor) fiind mai ceva decât protestele “vestelor galbene”. Concernului i-au reușit toate aceste manevre pentru că a avut specialiști plătiți enorm, oameni de știință care și-au vândut sufletul, influenceri în presa main-stream și bugete anuale de protocol pentru politicieni de câteva sute de milioane de euro. În România, unde nimeni nu pare să fi auzit de efectele cancerigene ale Roundup (utilizat intensiv în agricultura noastră), concernul și-a pus tehnocrații chiar în poziții de miniștri și secretari de stat la Ministerul Agriculturii. Unul dintre aceștia a fost domnul Cioloș, nu uitați.
    În SUA, justiția obligă marile concerne industriale să plătească daune pentru cauzarea cancerului prin erbicide, pe baza unor studii științifice și a unor prezumții, în timp ce în România se moare de cancer (și chiar de boli tratabile) pentru că spitalele sunt închise pentru a “trata” asimptomatici/presimptomatici, și pentru că unii medici oncologi sunt ținuți cu săptămânile închiși în spitale, fără să aibă nimic, exceptând un test pozitiv Sars-CoV 2, a carei “acuratețe” este măsurată în cca 30% marjă de eroare. Deocamdată, autoritățile pandemice dau vina pe manageri și pe doctori, și vițăvercea. Dar, la final, statul, spitalele și asigurătorii de malpraxis vor plăti, iar consecințele le vom suporta noi toți, în timp ce vom fi votat cu 5 mâini aceleași statui pe care le venerăm acum.
    În fine, reamintesc că justiția americană a forțat și Volskwagen să achite consumatorilor mai multe miliarde de dolari în scandalul Dieselgate. În România, nimic. Dimpotrivă, aducem din toată Europa toate mașinile VW Gold diesel 2.0 de care vor să scape proprietarii păcăliți cu softul de emisii de NOx și umplem șoselele cu ele. Apropo, Parlamentul European a spus, în 2018, că NOx este un gaz cancerigen. Fiind mai greu decât aerul, se concentrează într-o bandă de maxim 50 de cm deasupra solului. Ce ne plimbăm noi, în cărucioare sau pe trotinete/triciclete, la max 50 de cm deasupra solului? Copii de până in 4 ani. „

  5. Le-au dat-o japonezilor,cu toate că pentru nemți o creaseră.cu vw au fost diabolici.si așa, Tesla este stindardul noii revoluții auto