G4Media.ro

BBC a lansat un quiz lunar prin care îi provoacă pe cititori…

Sursa foto: Captură BBC

BBC a lansat un quiz lunar prin care îi provoacă pe cititori să diferențieze imaginile reale de cele generate de AI

BBC a lansat un quiz lunar prin care își provoacă cititorii să diferențieze imaginile reale de cele create de Inteligența Artificială generativă.

„Inteligența artificială este deja foarte impresionantă, multe imagini și videoclipuri cu inteligență artificială fiind atât de perfecte încât poate fi dificil de spus ce este fals și ce este real. Dar, pe măsură ce continuă să se dezvolte, va deveni aceasta o sarcină imposibilă?”, se întreabă BBC.

Radiodifuzorul britanic le propune cititorilor săi la finalul chestionarului și un set de sfaturi pentru a-i ajuta să identifice mai ușor imaginile false și cele create de AI.

  • Quiz-ul poate fi consultat aici.

„S-ar putea să constați că imaginile AI și videoclipurile deepfake apar mai des în feed-urile tale acum, iar acestea devin din ce în ce mai greu de identificat!

Dar poți deosebi AI-ul de real?

Vedeți dacă puteți obține punctajul maxim în acest test și nu uitați să verificați întotdeauna de unde provine o imagine sau un videoclip. Cine a postat-o și care sunt intențiile din spatele ei? Verificați sursele și verificați dacă vreun site de știri de încredere a publicat conținutul.

Ați mai căzut în capcana știrilor false?

Nu vă faceți griji, majoritatea oamenilor au căzut! Odată cu utilizarea sporită a inteligenței artificiale (AI), a deepfake-urilor și a rețelelor de socializare, acestea devin mai greu ca niciodată de identificat. În ultimii ani, «știrile false» au devenit un termen popular – ajungând chiar și în dicționar, dar știți ce înseamnă și cum se răspândesc?

Știrile false au un mare impact asupra rețelelor de socializare, iar site-uri precum Twitter au introdus noi caracteristici, cum ar fi avertismentul „context adăugat”, pentru a ajuta la informarea oamenilor. Întotdeauna verificați de două ori ceea ce vedeți și citiți înainte de a împărtăși.

Sunt periculoase știrile false?

Nu întotdeauna, dar știrile false pot avea implicații grave, de exemplu, în timpul campaniilor electorale, unde pot interfera cu procesul democratic. Dacă se bucură de încredere, știrile false pot duce la o schimbare a comportamentului oamenilor și pot influența decizii importante”, se arată pe site-ul BBC.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...