G4Media.ro

BBC, acuzat de sexism, recunoaşte că a pus un titlu ”nepotrivit” la…

Sursa Foto: Jacinda Arden/ Facebook

BBC, acuzat de sexism, recunoaşte că a pus un titlu ”nepotrivit” la un articol intitulat: ”Demisia lui Jacinda Ardern: femeile pot, oare, avea cu adevărat totul?”

BBC recunoaşte vineri – în urma unor acuzaţii de sexism – un titlu ”nepotrivit” al unui articol despre demisia premierului neozeelandez Jacinda Ardern, în care grupul audiovizual se întreba dacă femeile pot avea ”cu adevărat totul”, relatează AFP, citată de News.ro

Jacinda Ardern, în vârstă de 42 de ani, a anunţat joi că urmează să demisioneze la începutul lui februarie, după cinci ani şi jumătate la putere, apreciind că ”nu mai are energia” să candideze la un nou mandat.

Postul BBC World a postat pe reţelele sale de socializare, acoperind subiectul, un articol intitulat ”Demisia lui Jacinda Ardern: femeile pot, oare, avea cu adevărat totul?”.

Formularea a creat un val de indignare pe reţele de socializare, iar numeroşi navigatori pe Internet au denunţat un derapaj sexist.

”Am recunoscut rapid că titlul original nu era potrivit şi l-am schimbat. Am suprimat, de asemenea tweetul asociat” articolului, a reacţionat vineri, la AFP, un purtător de cuvânt al BBC.

”Pe ce lume trăiţi?”, denunţa un internaut furios pe Twitter.

”Este o ruşine @BBCWorld”, denunţa altă navigatoare pe Internet.

”Jacinda Ardern a fost o conducătoare veche şi o eroină internaţională. Mulţumită ei, multe alte femei au aspiraţii mai mari şi vor avea succese mai mari. Ea a făcut totul”, subliniază ea.

Jacinda Ardern s-a confruntat, în mandatul său, cu pandemia covid-19, cu o erupţie vulcanică sângeroasă şi cu cel mai grav atentat comis vreodată în Noua Zeelandă, soldat cu moartea a 51 de credincioşi la o moschee, la Christchurch, comis de către un adept al supremaţiei albilor, în 2019.

Foarte populară în străinătate – unde a apărut pen coperta revistelor Vogue şi Time -, ea s-a bucurat mult timp de un nivel de aprobare-record şi în Noua Zeelandă, unde presa a vorbit uneori despre o ”jacindamania”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Acel titlu ar fi fost considerat la noi feminist, nicidecum sexist… pare că noi, românii, trăim într-un univers paralel, situat undeva în Evul Mediu.

  2. Titlul corect era „poate oare un tiran avea, cu adevarat, totul”?
    Raspunsul nu difera cu nimic intre barbati si femei.

  3. Dar bărbații pot avea totul, nu, domnule egalitate? Daca Jacinda era bărbat, copilul era crescut de sotie si el era bine merci prim-ministru, ca n cazuri, nu?

  4. Normal ca e mult mai greu pentru femei, pentru ca tatii copiilor lor nu pot creste copiii asa cum poate o mama. Asa scapa usor cei mai multi, fac copii si apoi sa ii crească nevasta! Dar da, femeile pot avea totul, doar ca bărbații trebuie sa isi ia in sfârșit rolul de tata in serios si sa ii vedem si pe ei cum renunță la studii si job pentru viata casnica 🙂

  5. Mie nu imi este clar ce inseamna ,, totul ” pentru un om ( barbat sau femeie ) . Sau ce a vrut sa spuna persoana respectiva de la BBC cu ,,totul ” asta .

  6. Jasinda a avut un singur scop…să faciliteze accesul maorilor la putere, în toate structurile importante ale statului neozeelandez. O comunistă nenorocită. Titlul BBC reflectă ce se întâmplă în NZ: minoritatea maori, care are ca model familial matriarhatul. În cultura maori, femeia este șeful. Asta nu ar fi nicio problemă, dacă minoritatea maori ar fi de calitate. Dar ei încă se mai mâncau între ei în 1860, până când au fost opriți de coloniștii englezi. În timpul Jasindei, nivelul de trai al neozeelandezului de rând a scăzut dramatic, prețul caselor a ajuns absolut de neatins pentru un tânăr ( indiferent de ce job are ). La un salariu mediu de 2500 de dolari NZ pe lună, o cocioabă veche de 80 de ani costă minim 600.000 de dolari în Auckland, dacă ai noroc. Serviciile medicale au scăzut în calitate într-un mod dramatic, s-au făcut secții doar pentru maori, clase speciale în școli pentru maori, proprietarii maori de pământuri au interzis accesul la plajele publice care până acum erau accesibile tuturor, etc. Jasinda a distrus practic tot ce era bun în NZ. De afară se vede în culori pastelate…dar de fapt culoarea predominantă a ultimilor ani este cenușiu închis…

    • Și voi ați dat un titlu care arată ca nu știți ca genitivul la feminin nu se face cu “lui”. As putea spune și eu ca e o dovada de misoginism, “lui” trebuie sa fie omniprezent.
      Lăsând gluma la o parte voi puteți citi titlul ăla? Cum va sună “lui Jacinda”?