G4Media.ro

Beatrice Mahler: Creștere cu 70% a numărului pacienților cu astm care au…

Foto: Pixabay.com

Beatrice Mahler: Creștere cu 70% a numărului pacienților cu astm care au venit la Institutul „Marius Nasta” în primele luni din 2023, față de aceeași perioadă din 2022

Astmul redevine una dintre principalele afecţiuni care aduc pacientul în cabinetul medicului pneumolog, afirmă managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, care menţionează că serviciile solicitate unităţii medicale de către pacienţii simptomatici cu această afecţiune sunt în creştere cu peste 70% în primele 4 luni ale anului 2023 faţă de anul 2022, relatează Agerpres.

„Astmul redevine una dintre principalele afecţiuni care aduc pacientul în cabinetul medicului pneumolog. Serviciile solicitate Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta de către pacienţii simptomatici cu astm sunt în creştere cu peste 70% în primele 4 luni ale anului 2023 faţă de anul 2022. Un trend crescător ce atrage atenţia cu privire la o problemă de sănătate care are soluţii cu condiţia unui diagnostic şi tratament corect. Numărul serviciilor medicale din institut în primele 4 luni ale anului 2023 a fost de 1.392, în condiţiile în care anul 2022 în aceeaşi perioadă a adus in cabinet 818 cazuri de astm”, a scris Mahler pe pagina de Facebook a Institutului „Marius Nasta” cu prilejul Zilei Internaţionale a Astmului.

Potrivit medicului, oricine poate face astm, la orice vârstă, afecţiunea fiind de diferite tipuri, neavând un sigur factor declanşator.

Astmul se manifestă prin tuse, weezing (respiraţie şuierătoare), constricţie în piept.

„Pacienţii cu astm corect trataţi pot avea o viaţă normală, adică: pot lucra, se pot juca şi pot merge la şcoală, pot dormi bine noaptea, pot evita majoritatea crizelor de astm”, susţine medicul.

Cei diagnosticaţi cu astm trebuie să utilizeze corect spray-ul inhalator, să meargă la medic cel puţin o dată pe an pentru control sau imediat dacă au avut o criză de astm sau simptomele au reapărut, să solicite medicului un plan de acţiune scris pentru astm bronşic, să stea departe de lucrurile care vă declanşează atacurile de astm (praf, alergeni, substanţe chimice, poluanţi).

„Viaţa persoanelor cu astm bronşic este în directă legătură cu calitatea aerului pe care aceştia îl inhalează, ceea ce presupune împletirea măsurilor medicale necesare pentru aceşti pacienţi cu măsuri de sustenabilitate a mediului în care ei trăiesc”, afirmă Beatrice Mahler.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Trebuie studiu cu ajutor UE, privind poluarea prin arderile din jurul Bucureștiului. Plus alte mirosuri, ca de fabrică de mațe.