G4Media.ro

Belgia și-ar putea schimba strategia de vaccinare împotriva Covid-19 pentru a include…

sursa foto: Pixabay/ Gerd Altmann

Belgia și-ar putea schimba strategia de vaccinare împotriva Covid-19 pentru a include cât mai multe persoane în prima etapă

Belgia studiază posibilitatea modificării strategiei sale de vaccinare împotriva COVID-19, din cauza noii tulpini descoperite în Marea Britanie şi numărului insuficient al dozelor de vaccin, propunerea analizată fiind ca prima doză de vaccin să fie administrată la cât mai multe persoane şi administrarea celei de-a doua doze să fie lăsată pentru mai târziu, potrivit Agerpres.

”Am cerut grupului nostru de lucru însărcinat cu strategia de vaccinare să studieze acest lucru din punct de vedere medical”, a declarat luni ministrul belgian al sănătăţii, Frank Vandenbroucke, într-un interviu acordat postului VRT, citat de agenţia EFE.

O eventuală schimbare a strategiei de vaccinare are în vedere transmiterea mai accentuată a noului coronavirus din cauza tulpinii identificate în Marea Britanie, care este mai contagioasă decât precedentele şi deja circulă în Belgia, având de asemenea în vedere numărul insuficient de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, deocamdată singurul aprobat în Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a contractat în numele statelor membre ale Uniunii Europene 200 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, cu o opţiune pentru încă 100 de milioane de doze. Cele 200 de milioane de doze vor fi livrate până în septembrie 2021. Acestea vor fi suficiente pentru vaccinarea a 100 de milioane din cele aproape 450 de milioane de persoane cât numără împreună statele UE. Vaccinul Pfizer-BioNTech este administrat în două doze, cu a doua doză la 21 de zile după prima.

Belgia a început campania de vaccinare cu persoanele vârstnice din căminele de bătrâni, unde s-au înregistrat mai mult de jumătate din cele peste 19.200 de decese asociate COVID-19 în această ţară. Conform planului stabilit de autorităţile belgiene, vaccinarea acestei categorii vulnerabile ar putea dura până la sfârşitul lunii februarie. Apoi, din martie, va începe vaccinarea personalului sanitar, iar din luna mai vor urma persoanele din celelalte grupe de risc, respectiv bolnavii cronici şi segmentul de vârstă de peste 65 de ani.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Imagine de Gerd Altmann/Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Belgienii cate persoane vaccineaza intr-o zi? Ca noi, desi avem doze putine, nu suntem in stare sa le folosim si Rafila zice sa mai dam la moldoveni ca aia se organizeaza mai bine.
    Din stire deduc ca principalii morti sunt batranii senili din azile, pentru salvarea carora am distrus zeci de milioane de joburi, am chinuit intreg globul si am redus sansele de viata pentru o multime de bolnavi care puteau fi salvati usor.