G4Media.ro

Biblioteca școlară virtuală Edulib este online, dar încă nu permite acces la…

Sursa: Captura Roedulib.ro

Biblioteca școlară virtuală Edulib este online, dar încă nu permite acces la lecții sau la alte instrumente, la cinci ani după ce a fost anunțată / Sunt promise teste de măsurare a “alfabetizării funcționale a elevilor” și un “roboțel” bazat pe inteligență artificială, numit Ioana

Biblioteca Școlară Virtuală, proiect prevăzut de Legea educației încă din 2011, lansat de minister acum cinci ani și care ar fi trebuit finalizat anul trecut, cu o finanțare europeană de 40 de milioane de euro, este acum online, dar încă nu permite acces la lecții și la alte instrumente. Momentan, “Biblioteca Digitală Edulib” este indexată Google și oferă o imagine despre structura sa generală, fără a exista vreo formă de acces imediat la soluțiile pe care le anunță, inclusiv un asistent virtual bazat pe realitate virtuală și evaluarea gradului de alfabetizare funcțională a elevului, scrie Edupedu.ro.

  • Edupedu.ro a încercat să-l contacteze pe Gheorghe Dinu, directorul ARNIEC, agenția Ministerului Educației care coordonează proiectul Edulib, pentru a vedea în ce stadiu este realmente proiectul, a cărui lansare nu a fost anunțată încă oficial, precum și stadiul diverselor componente ale acestuia. Gheorghe Dinu a spus, inițial, că nu poate vorbi, apoi nu a mai răspuns deloc la telefon.

Astfel, potrivit datelor accesibile în acest moment, ea va oferi lecții în versiuni digitale pentru materiile de gimnaziu (clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a). Acestea vor putea fi căutate în platformă și triate alfabetic.

Forma de prezentare a lectiilor / Sursa: Captura roedulib.ro

Materiile indexate: biologie, chimie, fizică, geografie, informatică&TIC, istorie, limba și literatura română, limba engleză, limba franceză, matematică, robotică/STEM.

În acest moment, însă, foarte puține lecții sunt indexate, iar acelea care sunt indexate nu pot fi accesate fără autentificare, proces care este indisponibil în acest moment.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...