G4Media.ro

Bicicliștii care folosesc telefoanele în timpul mersului pe bicicletă riscă închisoarea, potrivit…

sursa foto: Pixabay

Bicicliștii care folosesc telefoanele în timpul mersului pe bicicletă riscă închisoarea, potrivit unei noi legi din Japonia

Bicicliștii care folosesc telefonul mobil în timpul mersului pe bicicletă în Japonia riscă până la șase luni de închisoare, în conformitate cu noile norme introduse vineri, 1 noiembrie, potrivit BBC.

Cei care încalcă legea revizuită privind traficul rutier pot fi pedepsiți cu o sentință maximă de șase luni de închisoare sau cu o amendă de 100.000 de yeni (655 de dolari; 508 lire sterline).

Numărul accidentelor în care au fost implicați bicicliști a început să crească în 2021, deoarece tot mai mulți oameni au ales să meargă cu bicicleta în loc să folosească transportul public în timpul pandemiei, potrivit presei locale. Autoritățile se grăbesc acum să îi reglementeze pe bicicliști.

Pe lângă reprimarea utilizării telefonului, noile norme vizează, de asemenea, bicicliștii care circulă sub influența alcoolului, cu o pedeapsă de până la trei ani de închisoare sau o amendă de 500.000 de yeni (3 278 $; 2 541 £).

La câteva ore după intrarea în vigoare a noilor legi, autoritățile din Osaka au confirmat vineri că au înregistrat deja cinci încălcări, inclusiv doi bărbați care au fost prinși conducând biciclete în stare de ebrietate. Unul dintre bărbați a intrat în coliziune cu un alt biciclist, dar nu au fost raportate răniri.

Conform noilor norme, bicicliștii care provoacă accidente pot fi amendați cu până la 300.000 de yeni (2.000 de dolari; 1.500 de lire sterline) sau închiși până la un an.

Numărul total de accidente rutiere din Japonia poate fi în scădere, dar accidentele de bicicletă sunt în creștere. Peste 72.000 de accidente de bicicletă au fost înregistrate în Japonia în 2023, reprezentând peste 20% din totalul accidentelor rutiere din țară, potrivit presei locale.

În prima jumătate a anului 2024 s-a înregistrat un deces și 17 răniri grave în urma accidentelor în care au fost implicați bicicliști care își foloseau telefonul – cel mai mare număr de când poliția a început să înregistreze astfel de statistici în 2007.

Între 2018 și 2022 au avut loc 454 de accidente cauzate de bicicliști care foloseau telefonul, potrivit poliției – o creștere de 50% față de perioada precedentă de cinci ani.

Cele mai recente norme vin în contextul unei serii de reglementări de siguranță menite să protejeze siguranța bicicliștilor și a pietonilor.

Anul trecut, autoritățile au introdus obligativitatea purtării căștii de protecție pentru bicicliști. În mai, parlamentul japonez a adoptat un proiect de lege care permite poliției să amendeze bicicliștii pentru încălcarea regulilor de circulație.

Spre deosebire de multe alte țări, ciclismul pe trotuare este legal în Japonia și este o practică obișnuită.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Întâmplare: mergeam cu bicicleta, Am încercat să depășesc un om cu bici care mergea cu bicicleta foarte încet și vorbea la telefon, cu telefonul bineînțeles, la ureche. Când eram în depășire omul a tras repede de ghidon la stânga și m-a accidentat. Din păcate pentru el s a accidentat la cap destul de serios a început să curgă sânge. Eu mi am avariat ușor bicicleta, iar a lui a fost destul de avariată. Nu sunt de acord cu închisoarea dar sunt de acord cu o amendă ceva mai consistentă.