G4Media.ro

Birourile pentru lucru în picioare pot fi nocive pentru sănătate, sugerează un…

Sursa foto: pixabay.com

Birourile pentru lucru în picioare pot fi nocive pentru sănătate, sugerează un studiu / Lucrul în picioare ar putea crește riscul de a dezvolta vene umflate și cheaguri de sânge

Au fost prezentate ca antidotul suprem la statul în fața unui ecran toată ziua la birou. Dar un studiu sugerează că birourile în picioare, a căror popularitate a crescut în ultimii ani, nu compensează inactivitatea și pot chiar crește riscul de afecțiuni precum venele umflate și cheagurile de sânge din picioare, scrie The Guardian.

Cercetările la care au participat peste 80.000 de adulți din Regatul Unit au descoperit, de asemenea, că statul în picioare nu reduce riscul de boli precum accidentul vascular cerebral și insuficiența cardiacă, în ciuda credinței larg răspândite că acest lucru se întâmplă.

Studiul, condus de Universitatea din Sydney, a constatat că statul în picioare mai mult de două ore pe zi poate crește riscul de apariție a unor probleme precum tromboza venoasă profundă și venele varicoase. Constatările au fost publicate în International Journal of Epidemiology.

Dr. Matthew Ahmadi, de la Facultatea de Medicină și Sănătate din cadrul Universității din Sydney, a declarat că persoanele care stau în șezut sau în picioare pentru perioade lungi ar trebui să programeze mișcări regulate pe parcursul zilei.

„Principala concluzie este că statul în picioare prea mult timp nu va compensa un stil de viață altfel sedentar și ar putea fi riscant pentru unele persoane în ceea ce privește sănătatea circulatorie. Am constatat că statul mai mult în picioare nu îmbunătățește sănătatea cardiovasculară pe termen lung și crește riscul de probleme circulatorii”, a declarat Ahmadi.

Pentru a stabili dacă statul în picioare oferă beneficii pentru sănătate, cercetătorii au studiat date de la 83.013 adulți care fac parte din baza de date a înregistrărilor de sănătate UK Biobank.

Aceste persoane nu aveau boli de inimă la începutul studiului și purtau dispozitive la încheietura mâinii pentru a urmări mișcarea. Echipa a constatat că, pentru fiecare 30 de minute suplimentare petrecute în picioare peste un timp de două ore, riscul de boli circulatorii a crescut cu 11%.

Potrivit cercetătorilor, nu s-a constatat că statul în picioare reduce riscul de afecțiuni cardiace, cum ar fi accidentul vascular cerebral, insuficiența cardiacă și boala coronariană.

Profesorul Emmanuel Stamatakis, directorul Mackenzie Wearables Research Hub de la Universitatea din Sydney, a declarat: „Pentru persoanele care stau pentru perioade lungi în mod regulat, inclusiv o mulțime de mișcare accidentală pe parcursul zilei și exerciții structurate pot fi o modalitate mai bună de a reduce riscul de boli cardiovasculare. Luați pauze regulate, plimbați-vă, mergeți la o întâlnire pe jos, folosiți scările, luați pauze regulate atunci când conduceți pe distanțe lungi sau folosiți acea oră de prânz pentru a vă îndepărta de birou și a face puțină mișcare.”

Emily McGrath, de la British Heart Foundation, care nu a fost implicată în cercetare, a declarat că rezultatele au subliniat importanța de a fi activ în timpul zilei de lucru.

„Cu cât oamenii pot evita mai mult staționarea, cu atât mai bine”, a spus ea. „Pe termen lung, studiul a arătat că timpul petrecut în picioare nu a fost asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, însă a avut alte implicații asupra sănătății circulatorii pentru unii. Este important să fim activi pentru a reduce acest risc.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.