G4Media.ro

Biserica Ortodoxă Rusă ia în considerare propunerea lui Șoigu privind canonizarea generalului…

Foto: Portretul lui Alexander Suvorov, reproducerea unei gravuri de Nikolai Utkin, artistul Johann Schmidt, 1950 / Sursa: Alexander Gribovsky/TASS

Biserica Ortodoxă Rusă ia în considerare propunerea lui Șoigu privind canonizarea generalului Suvorov / A fost unul dintre puținii generali din istorie care nu a pierdut niciodată o bătălie / Este recunoscut ca fiind fondatorul orașului Tiraspol

Biserica Ortodoxă Rusă a anunțat că va strânge materiale despre viața generalului Alexander Suvorov, insistând pe „acele minuni care s-au săvârșit”, a spus președintele Comisiei sinodale pentru canonizarea sfinților Patriarhiei Moscovei, starețul Mănăstirii Valaam, episcopul Pankraty, relatează TASS.

Biserica Ortodoxă Rusă ia în considerare propunerea mai multor organizații obștești, precum și a ministrului Apărării al Federației Ruse Serghei Șoigu, privind posibilitatea canonizării comandantului Alexander Suvorov.

Specialiștii din cadrul Bisericii vor colecta materiale despre viața acestuia, despre prezența sau absența miracolelor, acesta fiind un criteriu obligatoriu pentru canonizare.

„Personalitatea marelui comandant, desigur, atrage atenția multor oameni, întrebarea a fost ridicată în mod repetat de diferite organizații publice și de persoane fizice. Chiar și Ministerul Apărării, personal ministrul Apărării, a apelat la noi cu această întrebare despre. Sfinția Sa Patriarhul i-a răspuns lui Serghei Kuzhugetovich (Shoigu – nota TASS) că vom strânge materiale. Vom avea o mulțime de materiale, vom reveni la această problemă în detaliu”, a spus episcopul.

Suvorov a fondat orașul Tiraspol, (capitala regiunii separatiste Transnistria), în anul 1792. Imaginea statuii ecvestre a lui Suvorov din piața centrală a Tiraspolului apare pe rubla transnistreană.

Aleksandr Vasilievici Suvorov, are numele complet de prinț al Italiei, conte de Rimnik (Râmnic), conte al Sfântului Imperiu German, prinț al Sardiniei, generalisim al forțelor armate terestre și navale ruse, feldmareșal al armatelor austriece și sarde.

Pentru faptele de arme, Suvorov a primit a fost onorat cu mai multe ordine din Austria, Prusia, Sardinia, Franța, Bavaria, Rusia și Polonia.

Mai mulți urmași ai generalisimului au îmbrățișat cariera militară: fiul său Arkadi (1783 – 1811), general al armatei ruse în timpul războaielor napoleoniene și a războaielor cu turcii de la începutul secolului al XIX-lea, iar nepotul său Alexandru (1804 – 1882) a avansat de asemenea până la gradul de general al armatei ruse. (sursa: wikipedia)

Foto: Portretul lui Alexander Suvorov, reproducerea unei gravuri de Nikolai Utkin, artistul Johann Schmidt, 1950 / Sursa: Alexander Gribovsky/TASS

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Deocamdată, neclare șansele din 2122 pentru Putin.

  2. Mai sunt vreo doi sfinti pe lista de canonizari, Sarmat si Satan. Pe cel din urma chiar l-au aghezmuit bine, sa fie cu noroc acolo unde cade

    • Pai mult mai in fata pe lista este maleficul I.V. Stalin.
      Dacă Soigu a pus pile pt Suvorov, poate și W. Putin sa pună pt idolul sau – “cel mai mare conducator al Rusiei din toate timpurile”.

  3. Greșit! Trupele rusești conduse de generalul Aleksandr Suvorov au fost înfrânte în 1799 în Elveția de către trupele franceze. A dracu’ propaganda! 😀 Dar voi, G4, de ce nu .verificați? Singurul comandat. din istorie care nu a fost niciodată înfrânt în bătălie a fost Alexandru cel Mare.

    • Am zis “ bătălie”, Skizy boy. Din India s-a retras că nu mai aveau soldatii putere, nu l-a batut nimeni, fuckin’ re.tar.d 😀

  4. Dacă în Ucraina în momentul ăsta totul este pe dos pt rusia, măcar propagandistic să se mai încerce ceva. O asemenea rușine în mod normal nu ar fi acceptată. NATO nici nu a început să lupte și rusia are coloana ruptă. În schimb ei se ocupă de canonizari. Exact ca Ponta: țara în groapă dar el ne spunea că economia duduie. :)))

  5. a murit vitejeste in lupta dreapta cu butoaiele de vin dintr-o crama din Vrancea (langa Dumbraveni) unde de fapt are si statuie ecvestra

    • @tufa
      Ala care a murit la Râmnicu Sărat e fi-su, arkadi.
      Statuia de la dumbrăveni de pe e85 e îl reprezinta.

  6. Sa-i fie in veci numele slavit si sa fie zugravit intrand in human centipede cu Sosoaca, Pitler si Gabriel Bethlen

  7. În general societăţile înapoiate venerează pe cei mai buni la datul în cap semenilor. Pe sistemul:

    „X e tare că are ghioaga mare.”

    Militarismul dus la extrem este prostie curată. Sport la care Rusia putleristă este campioană, împreună cu SUA celui de al doilea amendament.

  8. Statuia aceea de lângă E85 este a mareșalului. Pe soclu sunt trecute datele 1730-1800.