Biserica Ortodoxă Rusă ia în considerare propunerea lui Șoigu privind canonizarea generalului Suvorov / A fost unul dintre puținii generali din istorie care nu a pierdut niciodată o bătălie / Este recunoscut ca fiind fondatorul orașului Tiraspol
Biserica Ortodoxă Rusă a anunțat că va strânge materiale despre viața generalului Alexander Suvorov, insistând pe „acele minuni care s-au săvârșit”, a spus președintele Comisiei sinodale pentru canonizarea sfinților Patriarhiei Moscovei, starețul Mănăstirii Valaam, episcopul Pankraty, relatează TASS.
Biserica Ortodoxă Rusă ia în considerare propunerea mai multor organizații obștești, precum și a ministrului Apărării al Federației Ruse Serghei Șoigu, privind posibilitatea canonizării comandantului Alexander Suvorov.
Specialiștii din cadrul Bisericii vor colecta materiale despre viața acestuia, despre prezența sau absența miracolelor, acesta fiind un criteriu obligatoriu pentru canonizare.
„Personalitatea marelui comandant, desigur, atrage atenția multor oameni, întrebarea a fost ridicată în mod repetat de diferite organizații publice și de persoane fizice. Chiar și Ministerul Apărării, personal ministrul Apărării, a apelat la noi cu această întrebare despre. Sfinția Sa Patriarhul i-a răspuns lui Serghei Kuzhugetovich (Shoigu – nota TASS) că vom strânge materiale. Vom avea o mulțime de materiale, vom reveni la această problemă în detaliu”, a spus episcopul.
Suvorov a fondat orașul Tiraspol, (capitala regiunii separatiste Transnistria), în anul 1792. Imaginea statuii ecvestre a lui Suvorov din piața centrală a Tiraspolului apare pe rubla transnistreană.
Aleksandr Vasilievici Suvorov, are numele complet de prinț al Italiei, conte de Rimnik (Râmnic), conte al Sfântului Imperiu German, prinț al Sardiniei, generalisim al forțelor armate terestre și navale ruse, feldmareșal al armatelor austriece și sarde.
Pentru faptele de arme, Suvorov a primit a fost onorat cu mai multe ordine din Austria, Prusia, Sardinia, Franța, Bavaria, Rusia și Polonia.
Mai mulți urmași ai generalisimului au îmbrățișat cariera militară: fiul său Arkadi (1783 – 1811), general al armatei ruse în timpul războaielor napoleoniene și a războaielor cu turcii de la începutul secolului al XIX-lea, iar nepotul său Alexandru (1804 – 1882) a avansat de asemenea până la gradul de general al armatei ruse. (sursa: wikipedia)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii