G4Media.ro

Bitcoin a depășit 50.000 de dolari, crescând cu 81% faţă de cea…

sursa foto: Unsplash

Bitcoin a depășit 50.000 de dolari, crescând cu 81% faţă de cea mai scăzută valoare din acest an

Cotaţia bitcoin a urcat duminică cu 0,49%, ajungând la 50.188,40 dolari, o creştere de 245,24 dolari faţă de cotaţia de sâmbătă, transmite Reuters.

Cea mai importantă monedă digitală a înregistrat o creştere de 81% faţă de cea mai scăzută valoare din acest an, de 27.734 dolari, în data de 4 ianuarie.

O altă criptomonedă globală, ethereum, a urcat duminică cu 1,16%, la 3.932,07 dolari, o creştere de 44,97 dolari faţă de cotaţia de sâmbătă.

„Incertitudinile cu privire la atitudinea Guvernului chinez şi teama că acceptarea bitcoin şi a altor criptomonede va fi întârziată de impactul lor asupra mediului afectează piaţa”, a apreciat recent Fawad Razaqzada, analist la ThinkMarkets.

Consumul mare de energie, generat prin arderea de combustibili fosili, este o problemă de durată a bitcoin. Firmele care se ocupă cu minarea de criptomonede utilizează sute de computere care funcţionează non-stop pentru a verifica tranzacţiile cu bitcoin.

Cu toate acestea, cea mai importantă criptomonedă a început anul 2021 pe o notă optimistă, graţie intrării pe piaţă a unor companii de tip mainstream şi a unor mari investitori precum băncile de pe Wall Street şi constructorul auto Tesla Inc. La rândul lor, unii investitori individuali considerau criptomonedele ca un instrument bun pentru plasarea unei părţi din economiile acumulate în timpul pandemiei. Rezultatul, valoarea de piaţă a celor peste 7.000 de criptomonede urmărite de firma CoinGecko a ajuns la un vârf de 2.600 miliarde de dolari la începutul lunii mai.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Unsplash

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Bitcoinul și în general criptomonedele vor îngropa economia mondială și vor genera viitoarea mare criză. Nu există decât puține acțiuni pe Bursă ce pot concura cu criptomonedele. Firmele au nevoie de finanțare ca de aer dar rentabilitatea acestor monede ce au în spate în mare doar încrederea deținătorilor le blochează finanțarea. Așa că acțiunile o iau în jos, lumea scote banii din acțiuni și bănci și joacă pe criptomonedele. Deci premizele viitoarei crize sunt puse. Nu mai vorbim de pandemie.

    • apare acum musk si zice ca renunta la bitcoin si mai pierde 30%.
      este un caritas, dar multi nu inteleg.

    • Nu e chiar asa. Când a picat Bitcoin care a fost impactul pe bursa. Fix „0”.

    • Exact!
      Așa zisele “crypto-monede” nu sunt deloc monede, ci simple formule matematice inventate de un personaj rămas și acum anonim, în ciuda succesului, dăunătoare pentru mediul înconjurător și pentru sistemul financiar.
      În ciuda faptului că fraudele abundă și în ciuda riscurilor sistemice create de aceste “monede”, statele lumii stau și se uită iar asta nu e chiar întâmplător ci indică că beneficiarii și organizatorii acestor scheme piramidale sunt tot din marea finanță și sunt prieteni cu politicienii.

  2. Vorbesti in perfecta necunostiinta de cauza. PoW ajuta la stabilitatea Pietei + ca deschide Piete Energetice Regenerabile noi(garanteaza ca nu exista risipa). + Intereseaza-te ce-a facut Microsoft pe reteaua Bitcoin. Viitorul este Bitcoin. Va ramane singurul in picioare.

    Mi-am facut temele. Restul(PoS) este Oligarhie iar Oligarhiei i-a sunat ceasul ! (chiar daca „oligarhia ‘PoS'” este net superioara celei actuale)

    Nu va dau referinte ca oricum va detoneaza bibilica iar cine-i capabil de ele e capabil sa si le gaseasca si singur.

    • Ba ar trebui să dați referințele de unde luați astfel de informații.
      Bitcoin nici măcar nu este o “rețea”, nu prea v-ați făcut temele😁 iar Microsoft nu s-a apropiat de nicio “crypto-monedă”, cu atât mai puțin de bitcoin.
      Proof of work (PoW) consumă enorm de multe resurse energetice și nu permite scalarea, așa că viitorul este al Proof of Stake (PoS), deci fără bitcoin.

  3. Vesti bune pentru cei care au investit sau au cumparat la pret mic. Vesti naspa pentru cei care nu au facut nimic, si acu stau si sufla-n buza.

    • Sigur, e nevoie de mai mulți fraieri, care să îngrașe conturile coordonatorilor acestei scheme de tip Ponzi. Investiție înseamnă să pui banii să producă într-un activ care generează ceva. Bitcoin este bazat doar pe hau-hau și este la cheremeul șmecherilor.

  4. Ciaules placi video prieteni!

  5. Vin APU-urile „Raphael”@DDR5, to die my enemies. Practic, undeva la RX580, varianta banilor din 2019 … (cum era normal pana sa se caracatizeze caracatita)

  6. *Si de n-ar fi „RTX” closed-source(practic, codul pr*st aduce profit gros) s-ar vedea diferenta …

  7. daca pot sa-mi tin banii in foi de plastic, hartie sau pe serverele unor banci sau diferite metale galbene sau gri atunci pot sa mi-i tin si in niste randuri de cod care-mi permit sa-i trimit oricand in 15 minute fie sarbatoare fie weekend fara sa ma intrebe cineva de ce ii trimit si fara sa astept 3 zile lucratoare

  8. Bună ziua. Și eu mam înscris la bitcoin era și am depus 1250 de euro și nu am primit nici un câștig. Bani a trebuit ca să ii depun în Ucraina. Deci totul este o înșelătorie. Miau făcut și platforma am primit și consilier. Mau sunat și miau spus ca mai trebuie ca să pun 1600 de eura ca să pot participa la o licitație de petrol. Am făcut
    La 2000 de euro aveam câștig de 5300 de euro. Am făcut și mia apărut pe platforma suma câștigată. Am vrut ca să scot 3000. Am făcut transferul dar nu mia ajuns nimic. Am cerut explicați dar nu mai îmi răspunde nimeni la mesaje. Mici consilierul și nici domnul care ma contactat pentru înscriere. Va mulțumesc