G4Media.ro

Bitcoin a scăzut vineri cu până la 5%, la cel mai redus…

sursa foto: Pexels

Bitcoin a scăzut vineri cu până la 5%, la cel mai redus nivel atins de la sfârşitul lunii septembrie/ Scăderea, în legătură cu criza din Kazahstan

Bitcoin a scăzut vineri cu până la 5%, la cel mai redus nivel atins de la sfârşitul lunii septembrie, pe fondul evoluţiei negative a criptomonedelor, determinată de îngrijorările legate de înăsprirea politicii monetare în Statele Unite, transmite Reuters.

Astfel, bitcoin a coborât până la 40.938 dolari pe unitate, un nivel minim după data de 29 septembrie, fiind ulterior tranzacţionată în declin cu peste 3%, la 41.704 dolari pe unitate, după date mixte de pe piaţa americană a muncii.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume s-a depreciat cu peste 40% de când a atins în noiembrie un maxim record de 69.000 de dolari.

Puterea globală a reţele informatice pentru bitcoin a scăzut puternic în această săptămână, în urma închiderii reţelei de internet în Kazahstan.

Bitcoin s-a aflat sub presiune şi în urma publicării, miercuri, a unei minute a Rezervei Federale, care pare să indice o politică de reglementare mai agresivă, care ar reduce interesul investitorilor pentru activele riscante.

Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume în funcţie de capitalizarea de piaţă, a scăzut cu până la 8,6%, la 3.114 dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins din 1 octombrie, ulterior fiind cotată în declin cu peste 6%, la 3.200 de dolari pe unitate.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu sunt specialist sau mare cunoscător în criptomonede. Ceva însă nu se leagă în justificarea publica. Toți pun căderea pe seama blocării activității celor care mineaza criptomonede. E aiurea. Minerii aduc monede noi în circulație. Când minerii nu lucrează, cantitatea de monede este limitata artificial. Când limitezi cantitatea de monede în circulație prețul ar trebui sa crească, nu sa scadă. La orice resursa, când se produce mai puțin decât obișnuit, prețul creste, nu scade. E ceva aiurea în explicațiile publice. Cred ca motivația reala e alta. Care?

    • Piata speculativa!!!!
      Se cumpara acum ,creste cu10% in 1 saptamana si castigi 5%. Care stiu ,au banii si se pricep!!

    • Ps.
      Mai stai o luna pana creste cu 20 % ,vinzi si astepti sa scada, apoi cumperi iar, si tot asa….. daca ai bani ,rabdare si timp poti face un profit frumusel!!