G4Media.ro

Black Sea Oil&Gas începe extragerea gazelor naturale în proiectul offshore în luna…

Imagine: Captură Youtube

Black Sea Oil&Gas începe extragerea gazelor naturale în proiectul offshore în luna noiembrie

Compania Black Sea Oil & Gas (BSOG) va începe în noiembrie extragerea gazelor naturale din proiectul românesc offshore de 600 de milioane de dolari, a anunţat marţi directorul Mark Beacom la un seminar pe teme de energie, adăugând că progresele suplimentare depind de renunţarea la taxele contestate (Legea offshore), transmite Reuters.

Taxele suplimentare la proiectele offshore sunt ultimele rămăşiţe ale restricţiilor de export, plafoanele tarifare şi impozitele introduse în urmă cu doi ani de precedentul guvern de centru-stânga. Modificarea legislaţiei a afectat producătorii de gaze, care au în ultimul deceniu au cheltuit miliarde de dolari pentru a pregăti extragerea gazelor naturale din offshore-ul românesc al Mării Negre, scrie Reuters.

Criticii au avertizat că oportunitatea României de a-şi accesa rezervele offshore – care ar putea diversifica aprovizionarea cu gaze în regiune şi ar ajuta România să renunţe la cărbune, în linie cu obiectivele UE – se reduce.

BSOG, controlată de firma de private equity Carlyle Group LP, a mers mai departe cu proiectul său de a extrage un nivel estimat de zece miliarde metri cubi de gaze, sperând că noul Guvern de centru dreapta va elimina taxa înainte de noiembrie.

„Avem acest proiect perfect, extrem de apreciat de UE”. Proiectul BSOG are o durată de viaţă de 10-15 ani iar în jurul infrastructurii sale ar putea fi dezvoltate proiecte de energie regenerabilă, a declarat Mark Beacom.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură Youtube

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Daca nu scade pretul gazelor pentru populatie, atunci e un proiect degeaba nu aduce nimic bun, mai bine lasa gazul acolo unde e.

    • Pentru populatie pretul gazelor poate fi scazut numai prin subventii de la adm.locale. Nu firmele private acorda subventii.
      Intr-o exploatare off shore preturile de extractie sant mult mai mari decat intr-o exploatare conventionala.
      Prin introducerea de noi taxe Dragnea&Co au facut jocul rusilor oprind orice fel de investitii in M.neagra. Totul devenise neprofitabil.
      Durerea mare era ca orice investitie americana in M.Neagra inseamna si un plus de securitate.

  2. poate la anul se baga si caldura la calorifer!

  3. @ Gabriel, nu știu dacă a făcut jocul rușilor voluntar. Poate da. Ce a vrut sigur Dragnea, a fost un fel de ” nu ne vindem țara ” sau dacă noi n-avem cum exploata, să n-o facă nici altul, na! Lăsăm gazele acolo până când le vom putea noi exploata. Dar asta știa oricine că înseamnă la sfântu Așteaptă, în halul in care aruncau cu pomeni electorale în dreapta și-n stânga. Bățoșenie naționalistă care prinde foarte bine la români, de fapt el a fost inițiatorul acestui trend continuat și exploatat acum de AUR.
    Prețul scade și prin concurență. Dar fiind totuși prețul mai ridicat al exploatărilor off-shore, e clar cu ce gogorițe îi aburea pe oameni care credeau că stăm pe aur și am duce-o în buiestru dar nu puteam că vezi Doamne vor alți nesătui să ne fraierească. Nu vedeau cine era șmecherul șef.