G4Media.ro

UPDATE Protest al sindicatului BNS la Parlament, după un marș prin București…

Foto: Blocul Național Sindical

UPDATE Protest al sindicatului BNS la Parlament, după un marș prin București / Manifestanții cer aplicarea Legii salarizării, măsuri pentru securitatea energetică şi alimentară

Ora 13.50: Sindicaliștii au ajuns în Piața Constituției, în fața Parlamentului

Ora 13.01: Sindicaliștii au plecat în marș prin București spre Palatul Parlamentului

Ora 12.02: La miting a vorbit ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), care a promis creșteri de pensii și salarii

Ora 11.20: Protestul a început în Piața Victoriei, unde câteva mii de oameni s-au strâns și strigă sloganuri prin care cer creșterea salariilor.

Articol inițial: Un protest organizat de Blocul Naţional Sindical (BNS) va avea loc, miercuri, în faţa sediului Guvernului, fiind aşteptate să participe peste 5.000 de persoane, iar principalele revendicări fiind legate de aplicarea Legii salarizării, adoptarea de măsuri pentru securitatea energetică şi alimentară a României şi încheierea unui pact naţional pentru industria de apărare. Participanţii vor porni în marş spre Piaţa Constituţiei, anunță News.ro.

Protestul organizat de Blocul Naţional Sindical va avea loc de la ora 11.00, în faţa Guvernului.

„Dacă nu vom reacţiona public, în stradă, cu privire la nivelul de trai tot mai scăzut şi la refuzul de aplicare a Legii salarizării, vom fi în continuare «sacrificaţii de serviciu»”, au transmis sindicaliştii.

Vineri, BNS a transmis că toate cele 35 de federaţii sindicale afiliate la Blocul Naţional Sindical, atât din sectorul privat cât şi din sistemul bugetar, vor asigura participarea a cel puţin 5.000 de sindicalişti la acţiunea de protest.

Sindicaliştii solicită Guvernului adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social.

Potrivit programului anunţat, participanţii se vor aduna între orele 11.00 şi 11.15 la sediul Guvernului României din Piaţa Victoriei, alveola centrală, alveola media şi pe trotuarul din faţa muzeului Antipa, unde va avea loc mitingul. La ora 12.15, ei vor porni în marş pe banda I de circulaţie, pe traseul Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Pod Naţiunile Unite – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei.

Brigada Rutieră solicită şoferilor să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri. De asemenea, pietonii sunt sfătuiţi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri, să traverseze doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa.

La rândul său, Jandarmeria Capitalei a anunţat că va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă, respectiv pentru a asigura ordinea publică şi protecţia participanţilor la adunarea publică organizată de către Blocul Naţional Sindical în intervalul orar 11:00-15:30.

„Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial”, a transmis sursa citată.

Potrivit Jandarmeriei, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Sursa foto: Blocul Național Sindical

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. V-a dat voie Ciolacu?

    • Înainte de a cere voie Ciolacului, „liderii” BNS-ului au cerut voie de la Putin.
      Probabil că n-au cerut și ruble – ținând cont că s-au cam devalorizat – dar se mulțumesc și cu niște valută de la „coloniștii” occidentali.

    • @Rambo si ma-sa.
      Sa ne sgi pla!

  2. Nici nu are legătură cu Rusia! Deci sindicaliștii sunt legați de ambasada Rusiei! Dacă serviciile românești n-ar fi fost la rândul lor ciuruite de FSB poate acești sindicaliști ar plăti ca trădători de țară!

  3. L-au huiduit pe Budăi! Yupiii!!! M-au uns pe suflet! Bravo BNS!!!!! I-au dat cu fumigene galbene!:))))))

    • Dar ce sprintar era Budai după discurs!!

  4. Daca nu e si sindicalistul Coarna nu prezinta interes.

  5. Poate în urma a astfel de acțiuni îi vine mintea la cap Statului Roman să introducă odată impozitarea progresiva generalizata, adică nu numai a salariilor ci a tuturor veniturilor permanente (inclusiv a indemnizațiilor, pensiilor publuce și pensiilor speciale).
    Numai cine e rau intenționat nu va recunoaște că asta e singura măsură neinflationista, nediscriminatorie si de adevărată solidarirate între categoriile de statut social dacă este făcută cu cap adică pornind de la prima treapta de zero impozit pe salariul minim și crescând gradual astfel încât anvelopa de impozit pe venit să fie aceeași.

    • Impozit progresiv înseamnă pedepsirea muncii și mai puțini bani strânși la buget. Hai să omorâm ce a mai rămas din țară.

    • Nu te pricepi la calcule, lasă!

  6. Ce fețe de huligani au. Huligani ieșiți la cerșit.

  7. Redacția G4Media, fiți corecți, au cerut clar si impizitate progresivă, i-am auzit eu cu urechile mele! Sau și dvs. sunteți contra și d-aia nu menționați?!

  8. pesedeii, de treizeci de ani, si mai ales in perioada lui Livache, Valcov, Veorica , Olguta si restul, au marit decalajul intre bogati si saraci , prin raportul 12:1 intre salarii si prin cresterile salariale in procente , care i-au favorizat pe bugetarii cu salarii mari , iar consecintele sunt devastatoare chiar pentru oamenii cu castiguri modeste, pt tineri si pensionari; munca productiva a devenit nerentabila( cei care lucreaza in productie trebuie sa munceasca mai mult sa acopere cresterile de salarii nu numai pt ei, ci si pt corupti, incompetenti si pile, sa acopere cresterile de preturi, taxe si impozite, cheltuielile cu voucherele si diferite subventii, investitiile nerentabile , pierderile din cauza prejudiciilor nerecuperate, cu privilegiile speciale, iar economiile amaratilor se topesc din cauza hiperinflatiei.

    • Simplu! Ai ajuns la concluzia mea ca măsură imperativa!

    • @Radulescu Marcel
      Cred ca impozitarea progresiva nu este solutia, fiindca , se stie, impozitele si taxele mari duc la amplificarea coruptiei, si nici nu i-ar afecta pe corupti. In plus, este prilej pt politicieni de a folosi tema drept agenda electorala si castigarea facila a alegerilor. Impozitele mari sunt confortabile pt poiticieni, raman cu privilegiile si si-ar vedea fara griji de afacerile lor, deoarece n-ar mai trebui sa faca eforturi pt a cauta investitori sau fonduri . Greul ar fi dus tot de cei din productie, salariile celorlalti(inclusiv privilegiile speciale, sporuri, alte facilitati etc) sunt din fondurile obtinute de la contribuabili( de ex, doctoratele , cele mai multe, nu aduc plusvaloare ).

    • @Radulescu Marcel
      Impozitele si taxele mari, deci si impozitarea progresiva, duc la amplificarea coruptiei. Oricum, nu coruptii le-ar plati, fiindca , de ex, parandaratul si mita abia daca sunt descoperite , iar drumul pana la hotararile definitive dureaza destui ani. In plus, politicienii ar folosi impozitarea progresiva drept agenda electorala pt a castiga alegeri, ar ramane cu privilegiile speciale , ar fi confortabila pt ei , fiindca de fapt fondurile provin din impozite si taxe platite de contribuabilii care produc bunuri( de ex, multe din doctorate nu contribuie( nu duc )la vreo plusvaloare, dar aduc venit autorilor ).

    • Multumesc pentru explicație, n-am înțeles nimic!

  9. sa le dea ca asa le-a promis si psd-ul si pnl-ul,budau era cu mariri de pensii si salarii iaca sunt la guvernare ….