G4Media.ro

Bogdan Aurescu a reiterat îngrijorarea cu privire la consolidarea prezenţei militare a…

sursa foto: Avioane ale aliaților NATO

Bogdan Aurescu a reiterat îngrijorarea cu privire la consolidarea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea NATO la întâlnirea miniștrilor de externe ai alianței

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a participat vineri, la reuniunea extraordinară a miniştrilor de externe din statele NATO dedicată pregătirii reuniunii Consiliului NATO-Rusia din data de 12 ianuarie. Cu acest prilej, miniştrii aliaţi de externe au discutat aprofundat despre situaţia de securitate din Vecinătatea Estică şi de la Marea Neagră, generată de desfăşurarea masivă a trupelor ruse în proximitatea Ucrainei, şi despre semnificaţia acestor evoluţii pentru securitatea euroatlantică, arată un comunicat de presă al MAE.

În intervenţia sa, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a reiterat îngrijorarea cu privire la consolidarea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea Alianţei, precum şi apelul la dezescaladare, mai arată sursa citată.

„Referindu-se la situaţia actuală complexă de securitate, ministrul român de externe a reluat poziţia părţii române privind necesitatea întăririi posturii de descurajare şi apărare a NATO în mod coerent şi cuprinzător pe întreg Flancul Estic, inclusiv şi în special la Marea Neagră. De asemenea, a exprimat, şi cu acest prilej, susţinerea pentru abordarea duală a NATO în ceea ce priveşte Rusia, constând atât în măsuri ferme şi credibile de descurajare, cât şi, pe această bază, în dialog, fără afectarea principiilor, valorilor şi angajamentelor care reprezintă fundamentul Alianţei. De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu s-a referit la mizele şi implicaţiile acestor dezvoltări de securitate la nivelul NATO, accentuând importanţa unităţii aliate şi a consolidării pe mai departe a relaţiei transatlantice şi subliniind faptul că NATO are o responsabilitate deosebită pentru prezervarea arhitecturii europene de securitate şi a ordinii internaţionale bazate pe reguli”, conform sursei menţionate.

Ministrul Bogdan Aurescu a evocat totodată importanţa continuării coordonării Alianţei cu Uniunea Europeană, ca pilon-cheie al comunităţii occidentale, alături de NATO, precum şi cu partenerii săi din vecinătate, inclusiv prin susţinerea rezilienţei acestora şi a politicii uşilor deschise.

În egală măsură, ministrul român de externe a reiterat sprijinul ţării noastre pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional, conchide sursa amintită.

sursa: News.ro, sursa foto: Avioane ale aliaților NATO

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. A ascultat discursul ungurului dar nu a simțit vreo jenă…

  2. Pai daca nato a ajuns la portile rusiei….

    • Se vede chiar din satelit că ești spălat pe creier , man.
      Uită-te mai bine, învață istorie și geografie si vorbește adevărul ‼️
      NATO nu a venit aici neinvitată, așa cum a facut mereu Rusia în Moldova, Crimeea, Țările Baltice, Kazahstan… și 99.9% pe oriunde a călcat cizma rusească.
      NATO a ajuns INVITATĂ aici și este (intenționat GREȘIT) – nu la porțile Rusiei, ci pe teritoriul de veacuri Ucrainei.
      Acesta (Crimeea a fost mereu teritoriul Ucrainei) a fost realitatea de CEL PUȚIN un Mileniu încoace. În nici într-un caz al Rusiei😁, care pe atunci nu exista nicăieri nici măcar cu numele.
      … Bineînțeles, până la Stalin care a făcut ce a vrut p_la lui pe oriunde i-au trecut T54… 😱
      De-a lungul istoriei ei scurte, după ce a ajuns prin cuceriri si violențe orea bine cunoscute și recunoscute in vecinătatea Europei, Rusia, după ce a ieșit din stepele lor de lângă Siberia, a fost mereu o continuă si puternică sursă de instabilitate de orice natura.
      Și, mai ales de suferință umană ‼️

  3. Fratelo de la Roma! Au fost „invitați”!? De șantaj,manipulare nu spune nimeni nimic? Că în cazul României ,sa căutat să se pună monopol străin pe resurse și hidrocarburi! Ce mai are statul român? Ce mai are Romania ? Nimic! Totul e exploatat și administrat de străini care l au șantajat și pe Ceaușescu. Deci taci din gură și nu mai scrie aberații,că toate au un cost! Deci suntem vânduți și cumpărați de mariile corporații. Nu am nimic cu ruși,dar așa săraci cum sunt ei,își respectă originile,țară și dacă fac ceva,pentru ei fac! Să sperăm că la noi sa fie bine,că oricum nu se mai poate schimba nimic în tara….bafta și numai bine!

  4. Aurescu este o nulitate în materie de politică externă, o flașnetă care are o singură melodie, unitate, coordonare, întărire, bla, bla, bla. În timp ce Ungaria, Slovacia și mai nou Bulgaria au poziții bine nuanțate in ce privește prezența militară a americanilor in aceste țări și implicit limitele lor de suveranitate, România s-a predat total și fără echivoc fiind în stare să accepte și întrețină baze NATO în fiecare județ. Vorba lui nenea Iancu, bravos națiune, halal să-ti fie!

  5. sa se dea mai incolo, sa incapa marele Aurectu si cu maresalul Botnitadehartie

  6. Cel mai mare aliat al tuturor popoarelor amenințate de agresiunea obstinată a Rusiei, nu este N. A. T. O. ci Vodka rusească. Recomand premiul Nobel pt. pace, producătorilor de vodkă, ruși.

    • Pai agresiunea Rusiei, care n a traversat continente ca să se bage n coasta stăpânilor tai, o poate vedea doar un id iot ca tine

  7. Cine a invitat NATO în Serbia cind au bombardat în prima zi de Paști.

  8. Cine a invitat NATO în Serbia cind au bombardat în prima zi de Paști.

  9. Organizația ter orista nato s a băgat pana în sufletul rusului și acuma l acuza tot pe rus ca sta în teritoriul lui😀. Băgați le ba Zircoane și Avangarde pe gat pana nu va mai învecinati niciunde cu bazele lor militare plantate peste tot și gata