Bogdan Bratu, fostul director de la Drumuri și Poduri Craiova, acuzat că și-a falsificat diploma de studii, scapă de dosarul penal ca urmare a deciziilor CCR privind prescripția / Instanța l-a obligat totuși la plata prejudiciului de aproape 900.000 de lei
Judecătoria Sectorului 1 a decis să înceteze procesul penal pentru înșelăciune față de Bogdan Bratu – fostul director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, acuzat că și-ar fi falsificat diploma de studii – ca urmare a deciziilor CCR privind prescripția, potrivit portalului judecătoriei.
Instanța l-a obligat totuși pe fostul director la plata prejudiciului de aproape 900.000 de lei reprezentând salariile de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe care Bogdan Bratu le-a încasat fraudulos din 2014 până în 2021 când a fost prins. Decizia nu este definitivă.
”Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Bratu Bogdan-Laurențiu (…), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune (…), ca efect al intervenției prescripției răspunderii penale (…) Admite, în parte, acțiunea civilă exercitată de partea civilă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (…) și îl obligă pe inculpat la plata către aceasta a sumei de 883.427 lei, cu titlu de daune materiale (…) Menține măsura sechestrului asigurător dispusă prin ordonanța nr. 107/P/2021 din data de 24.04.2021 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, până la concurența sumei de 883.427 lei”, este decizia Judecătoriei Sectorului 1.
În aprilie anul trecut, pe atunci director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Bogdan Bratu, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind acuzat de înşelăciune.
”În perioada mai 2014 – prezent, ar fi indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia printr-un număr de 12 acte adiţionale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplomei de licenţă obţinută fraudulos, desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti la data de 16.03.2016 prin sentinţa penală nr. 727, dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015, actele adiţionale producând efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale”, arăta Parchetul general într-un comunicat de presă.
”Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate / anulate, inculpatul a ocupat funcţii publice importante (director regional în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcţii în virtutea cărora a avut acces la informaţii de importanţă strategică, gestionarea bugetelor privind construcţia şi modernizarea drumurilor naţionale, derularea şi atribuirea contractelor de achiziţie publică şi de modernizare a reţelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreţinere şi pază a acestora. Prin faptele indicate a fost prejudiciată instituţia angajatoare cu suma de 985.625,3 lei, reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept”, menţionau procurorii.
sursa foto: https:gorjeanul.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii