G4Media.ro

Bolile circulatorii și cancerul însumează mai mult de jumătate din decesele din…

sursa foto: Pexels

Bolile circulatorii și cancerul însumează mai mult de jumătate din decesele din UE/ Bulgaria și România, cele mai mari rate ale mortalității din UE

Bolile sistemului circulator și cancerul sunt principala cauză de deces în statele membre ale Uniunii Europene (UE), conform celor mai recente date raportate, publicate astăzi de Eurostat, care se referă la 2017. A treia cauză principală au fost bolile sistemului respirator. Țări precum Spania, Malta, Irlanda, Danemarca sau Grecia au cele mai multe decese din cauze respiratorii, scrie Publico, citată de Rador.

Bulgaria a fost țara care a înregistrat cel mai mare procent de decese din cauza bolilor sistemului circulator (cu 66%), urmată de țări precum România (58%) și Lituania (57%). Spania apare pe locul 23 din cele 27 de țări ale UE, cu 30% din decese cauzate de boli ale sistemului circulator, depășită numai de Belgia, Olanda, Franța și Danemarca.

Cancerul reprezintă a doua cauză de deces în statele membre și, împreună cu bolile circulatorii, reprezintă mai mult de jumătate din decese: datele de la 52% în Franța (date din 2016), la 82% în Bulgaria. În Spania, decesele cauzate de probleme de circulație și cancerul au o incidență similară și, în total, ar reprezenta 55% din decese.

După aceste două boli, a treia cauză principală de deces în majoritatea statelor membre ale UE au fost bolile sistemului respirator. Țări precum Spania, Malta, Irlanda, Danemarca sau Grecia – între altele – au cele mai mari cifre legate de decesele din cauze respiratorii.

În analiza Eurostat, rata mortalității fiecărei țări comunitare devine importantă. Bulgaria a avut cea mai mare rată de mortalitate din UE, cu 1.631 de decese la 100.000 de locuitori, urmată de România (1.488) și Letonia (1.485). La polul opus, cea mai mică rată a fost înregistrată în Franța (838) și Spania (844), în fața Italiei (875), Luxemburgului (911), Suediei (916) și Maltei (927).

Sursa: Publico.es/ Rador/ Traducerea: Cristina Zaharia

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Dieta face diferenta longevitatii. Daca avem curajul sa re nuntam la carne, ar trebui sa punem accentul pe pepeni si oua de prepelita.

  2. Gresit, cei mai multi oameni din lume, din Romania, si mai ales din Firea City, mor de covrig!

  3. Era mai corect spus „cardio-vasculare”, „circulatorii” fiind extrem de ambiguu.(SARS ‘circulă’). „How not to die” e soluția. Renunțarea definitivă la absolut tot ce înseamnă proteina animală. Sunt in carte 170 de pagini de referințe, ediția originală, nu tradusă. Pe scurt, se mănâncă mult și prost iar energia se stochează pe unde apucă, în special pe vasele de sânge. 🙂

  4. Era de asteptat. Ingeram abuziv produse animale si zahar. Iar sportul e ceva SF pt majoritatea romanilor.