G4Media.ro

Boloş, despre o eventuală schimbare a miniştrilor care nu îndeplinesc obiective din…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Boloş, despre o eventuală schimbare a miniştrilor care nu îndeplinesc obiective din PNRR: Ar da foarte prost/ Orice schimbare în echipa guvernamentală şi în echipele de implementare ale proiectelor pentru PNRR înseamnă o reluare a problemelor de la zero

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, afirmă că schimbarea unui ministru dintre deţinătorii portofoliilor care sunt implicate în gestionarea PNRR sau a membrilor echipelor de implementare a proiectelor în cadrul Planului „ar da foarte prost”, el arătând că astfel de situaţii „înseamnă o reluare a discuţiilor şi a problemelor de la zero, ceea ce este în detrimentul implementării planului nostru strategic, pentru că orice timp pierdut este în defavoarea implementării proiectelor”.

Întrebat, joi seară, la Euronews România dacă în discuţiile sale cu prim-ministrul Nicolae Ciucă privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă premierul i-a spus că acei miniştri care nu ating ţintele legate de PNRR trebuie să se pregătească de remaniere, ministrul Proiectelor Europene a răspuns: „De câte ori! A anunţat oficial acest lucru şi au fost şi sunt discuţii pe această temă pentru că e vorba de o echipă guvernamentală care trebuie să facă eforturi şi face eforturi pentru ca la termenele asumate să ne îndeplinim mai ales componentele de reformă pe care le avem asumate şi care sunt pentru România o piatră de temelie”.

El a admis, răspunzând unei întrebări, că „ar da foarte prost” ca un ministru care nu reuşeşte să îndeplinească obiectivele legate de PNRR să plece din funcţie, iar o nouă persoană să preia atribuţiile acestuia.

„Ar da foarte prost, pentru că pentru ceea ce înseamnă pe de o parte implementarea Planului Naţional de Redresare şi rezilienţă este nevoie de continuitate, orice schimbare care se produce în echipa guvernamentală şi în echipele de implementare ale proiectelor pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă înseamnă o reluare a discuţiilor şi a problemelor de la zero, ceea ce este în detrimentul implementării planului nostru strategic pentru că orice timp pierdut este în defavoarea implementării proiectelor şi atunci, în acest moment, domnul prim-ministru – sub coordonarea lui are loc întâlnirea aproape săptămânală în cadrul comitetului interministerial pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – este implicat personal în această problemă care este de o importanţă vitală pentru România”, a adăugat Marcel Boloş.

„Prolemele pe care le avem sunt binecunoscutele jaloane şi ţinte pe care trebuie să le punem în aplicare la sfârşitul fiecărui trimestru. Bunăoară, pentru trimestrul doi avem de îndeplinit 27 de jaloane cu deadline peste două săptămâni şi, aşa cum a anunţat domnul prim-ministru, este un criteriu de evaluare a performanţelor deţinătorilor de portofolii de miniştri, iar din acest punct de vedere toţi colegii şi toate echipele noastre de implementare fac eforturi pentru ca să putem să ne respectăm termenele şi să ne onorăm aceste obligaţii care contează pentru cererea de plată numărul doi pe care urmează să o depunem”, a mai spus Boloş.

El a menţionat că 16 ministere sunt implicate în gestionarea PNRR.

sursa: News.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Am cunoscut sforaitori cu aere ca ale tale Nea Bolose…. rezultate zero vorba cat cuprinde…

  2. AZI CATE MII DE LACUSTE DE PARTID ATI ANGAJAT ? DA… PENTRU PEEENEEEEREEEREEE.

  3. „Ar da foarte prost” …. sa-i schimbe, dar totusi mult mai bine decat sa nu-i schimbe.

    Pentru ca unul nou (de la zero) porneste cu zel, de frica sa nu fie schimbat, in timp ce unul vechi, fara rezultate, nici ca mai face ceva – si tot pe la zero ramane…
    In plus unul schimbat provoaca un exces de zel la alti doi ramasi la limita, f.f. necesar pentru faza urmatoare, de implementare efectiva in loc de bifat casute pe formulare.

  4. Ați pus tot felul de do.bi.toci in funcții. Vreți sa furați bani si de la UE si de la cetățeni, prin preturile umflate cu pompa.

  5. Deci argumentele d0bitocului sunt urmatoarele:
    Nu schimbam incompetentii astia ca sa nu ne suparam unii pe altii, si chiar daca i-am schimba, avem altii la fel de incompetenti
    Misto de tot!

  6. Le-au dus salariile la cer, că de,lucrează cu fonduri europene!daca nu le accesează de ce nu dau banii înapoi și își pierd serviciul???la voi,mai bine să piardă banii din pnrr decât să dați afară un ministru!!nu mai zic de despăgubiri!mi-e sila de jagardele!!!

  7. „toate echipele noastre de implementare”
    Sa fie clar, e implementare copy/paste de hârțoage. Uneori nu sunt atenti functionarii publici si pun orașe dintr-un județ în alt județ … știm cum e, munca in word/excel e grea

  8. PNRR e sortit esecului, ca oricare proiect al guvernelor Romaniei post decembriste…
    Aderarea la UE si NATO nu a fost un succes al Romaniei, adica, realitatea e ca ne-au tras aia in UE si NATO, altfel daca intr-adevar era sa respectam regulile nici azi nu eram in UE…
    Cu PNRRul eu cred ca mai bine returnati avansul ala primit deja, pentru ca in final acolo vom ajunge: esec garantat si Miliardele de Euro date inapoi!!!
    La ce incompetenta colcaiei in TOATA Administratia publica centrala si locala(pe ocolite cam asta spune Bolos, ca Romania NU e in stare sa implementeze PNRRul!), esecul e garantat!
    Din 2007 de cand Romania a aderat la UE, Romania e campioana Banilor pierduti din alocarile primite de la UE in fiecare exercitiu financiar…