Boloș explică acuzațiile lui Ciolacu privind secretizarea PNRR: Nu este vorba despre documentul care poate fi consultat pe site-ul ministerului, ci despre corespondența cu Comisia Europeană pe marginea capitolelor din PNRR
Liderul PSD, Marcel Ciolacu l-a acuzat pe Cristian Ghinea că a secretizat PNRR-ul pe vremea când era la guvernare, iar în replică Ghinea l-a făcut prost, subliniind că documentul PNRR se află pe site-ul ministerului, la dispoziția publicului. Actualul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a ieșit marți seara în emisiune la Digi24, explicând afirmațiile lui Ciolacu din urmă cu o seară, respectiv că „secretizarea” nu se referă la documentul PNRR în ansamblul său, ci la corespondența ministerelor cu Comisia Europeană pe capitolele prevăzute pentru finanțare.
„Corespondența, răspunsurile dintre Comisia Europeană și Ministere sunt considerate secret de serviciu, nu documentul PNRR care este pe site-ul Ministerului. Domnul Ciolacu a spus adevărul, această corespondență este secretă”, a comentat Marcel Boloș.
El a precizat că nu știe care a fost motivul pentru care fostul ministru Cristian Ghinea a dispus/cerut secretizarea corespondenței cu Comisia Europeană pentru PNRR, dar că în mod normal toate celelalte programele de finanțare sunt transparente, publice.
„Domnul Ghinea știe cel mai bine care au fost motivele pentru care a decis la vremea respectivă să secretizeze corespondența cu Comisia Europeană, probabil a avut un motiv întemeiat. Eu consider, însă, că așa cum toate documentele sunt publice pentru politica de coeziune, unde sunt la mijloc fonduri publice, și pentru PNRR ar trebui să existe același caracter public. Atâta timp cât lucrăm cu fonduri publice, nu văd de ce să secretizăm informații”, a comentat Boloș.
Ministrul Fondurilor Europene a mai adăugat că în cazul în care s-ar decide la nivel de Guvern desecretizarea observațiilor pe marginea capitolelor din PNRR, decizia ar fi binevenită.
El arată că evident sunt și critici din partea Comisiei Europene, care sunt de natură constructivă uneori, alteori mai puțin, dar că atâta timp cât există acces pentru toată lumea la cerințe/discuții, statul român poate răspunde într-un mod mai eficient, poate emite corecții și soluții la problemele ridicate de Comisie.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
20 comentarii