G4Media.ro

Boloş: Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii românilor în viaţa de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Boloş: Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii românilor în viaţa de zi cu zi / Cei cu hoteluri şi restaurante sunt în continuare aproape cei mai răsfăţaţi, pentru că au 9% TVA, au în continuare voucherele de vacanţă

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, joi, la Antena 3, că proprietarii de hoteluri şi restaurante sunt în continuare cei mai răsfăţaţi ca urmare a noilor măsuri fiscale, deoarece vor avea în continuare TVA de 9%, au vouchere de vacanţă şi sistemul de impozitare de la microîntreprinderi cu 3%. El a precizat că alţii sunt invidioşi pe aceste facilităţi fiscale pe care le au proprietarii de hoteluri şi restaurante, relatează News.ro.

Marcel Boloş a fost întrebat cum va proceda Guvernul cu taxa impusă băncilor pentru a nu se înregistra o majorare a ratelor.

„Taxa pe bănci este exclus să genereze o majorare a costului ratelor oamenilor la bănci. Ar fi o nebunie acest lucru. Impactul bugetar suplimentar pe care îl au băncile este unul care nu generează astfel de situaţii, 336 milioane de lei de la bănci suplimentar, de la 41 de bănci. Am discutat zilele trecute cu un preşedinte de bancă şi mi-a spus «domnul ministru, puteaţi să ne puneţi şi 3%, fiindcă suportam acest lucru din solidaritate faţă de situaţia dificilă prin care trece România»”, a afirmat ministrul Finanţelor.

El a mai precizat că scenariile apocaliptice nu sunt de bun augur şi că aceste măsuri fiscal-bugetare nu vor avea impact asupra vieţii românilor.

„Îi asigur sută la sută că nu aceasta va fi cauza unor eventuale creşteri ale ratelor bancare şi nu vor avea de suferit de pe urma acestor măsuri fiscal bugetare. Scenariile acestea apocaliptice nu cred că sunt de bun augur pentru întreaga populaţie, pentru că nu au aceste măsuri fiscal-bugetare impact asupra consumului de bază şi asupra vieţii românilor în viaţa de zi cu zi. Sigur, sunt creşteri de TVA, dar sunt pentru acele produse şi activităţi impozabile, care nu fac parte din traiul zilnic. Am fost foarte atenţi ca oamenii să fie protejaţi şi, de asemenea, investiţiile mediului de afaceri să fie protejate, pentru că din celebra taxă de 1% din cifra de afaceri am depus investiţiile. Aceasta este situaţia pe care o avem acum şi încercarea noastră este ca să protejăm oamenii şi mediul de afaceri”, a mai transmis Marcel Boloş.

El a mai fost întrebat ce se întâmplă cu cei care deţin hoteluri şi restaurante deoarece pentru aceştia creşte impozitul pe cifra de afaceri.

„Cei care au hoteluri şi restaurante sunt în continuare aproape cei mai răsfăţaţi, pentru că au 9% Taxa pe Valoarea Adăugată, au în continuare voucherele de vacanţă, un miliard 800 de milioane de lei. Au, de asemenea, sistemul de impozitare de la microintreprinderi cu 3%, deci sunt în continuare cu facilităţi create de către Guvernul României într-o perioadă în care alţii sunt invidioşi pe aceste tipuri de facilităţi fiscale de care beneficiază. Nu de dragul luării acestor măsuri fiscale facem acest lucru, ci datorită acestor angajamente, pentru a nu periclita dezvoltarea României”, a mai afirmat Marcel Boloş.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Ar trebui sa va fie rusine, guvernantilor. MARIREA TAXELOR = PROTEJAREA BANILOR CLIENTELEI DE PARTID. Nu pentru noi, sa ne protejati de deficitul excesiv pe care tot voi, care sunteti la guvernare l-ati produs (prin cheltuieli excesive) l-ati produs, ci pentru a avea in continuare bani sa va platiti clientela de partid. Daca domnul BOLOS poate spune cati bani din PNRR au atras pana acum, poate as putea crede ce spune. Dar dansii nu sunt instare sa atraga foncurile Europene. Sunt niste INCOMPETENTI.

    • Stai calm, absenteismul va fi tot mare, PSD, PNL și AUR vor avea peste 50%.
      60% dintre români, celor absenți de la vot, nu le pasă decât de manele, Pro TV și Tik-Tok. Și poate România TV.

  2. Ar trebui sa-l numeasca pe presedintele ala de banca care a zis ca sistemul bancar suporta si un impozit suplimentar de 3 la suta. Nu poate, fiindca nu exista. Daca un presedinte de banca chiar zicea asta in public, in ziua urmatoare era concediat de board. Bancile sunt niste afaceri, nu centre de caritate. Ele exista ca sa faca profit. Daca unei afaceri Ii impui o taxa suplimentara, evident ea va fi transmisa mai departe clientilor prin marirea pretului la produse. Asa functioneaza economiile libere, capitalismul. Din pacate Romania este o tara consumatoare, ci nu una producatoare. Tot planul lor cu aceste cresteri de taxe o sa dea chix rau de tot. Asta o sa se vada prin martie, aprilie daca ai o iarna blanda sau prin ianuarie, februarie daca ai o iarna geroasa.

  3. Marele scamator Bolos: o sa va extrag 30 de miliarde de lei din buzunar, dar nu o sa va doara deloc, nu o simtiti absolut nimic!

  4. Nu, concedierea a 10% din angajații existenți și închiderea a 10% din firme nu are niciun impact pe viața de zi cu zi ! Să avem încredere in competența PSD-PNL-UDMR-AUR! Așa cum am avut de 34 de ani! De-aia am ajuns așa bine!

  5. Bolos se adreseaza electoratului PSDNL-UDMR-AUR si nu minte. Pe ei nu ii va afecta. Din contra, de la 1 Oct mai creste salariu minim si cu el ff multe salarii si pensii speciale corelate la acesta

  6. Daca banca acordă credite de nevoi personale celor cu venit minim ce importanță mai are cât e dobânda?

  7. Dați-l afară pe țafandache ăsta!