G4Media.ro

Bolsonaro ar fi deturnat bijuterii nedeclarate în valoare de 1,2 milioane de…

Bolsonaro ar fi deturnat bijuterii nedeclarate în valoare de 1,2 milioane de dolari / Și-a pierdut deja drepturile politice până în 2030

Potrivit unui raport de anchetă desecretizat de Curtea Supremă a Braziliei, fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro ar fi deturnat bijuterii în valoare de 6,8 milioane de reali brazilieni (aproximativ 1,2 milioane de dolari) în timpul mandatului, potrivit France24, transmite News.ro.

Bolsonaro a fost inculpat săptămâna trecută pentru deturnare de fonduri, spălare de active şi asociere infracţională în legătură cu bijuteriile de lux din Arabia Saudită. Ancheta sporeşte presiunea asupra liderului de extremă-dreapta care a guvernat în perioada 2019-2022, înainte de a-şi pierde candidatura la realegere în faţa lui Luiz Inácio Lula da Silva. 

El şi-a pierdut deja drepturile politice până în 2030. Bolsonaro nu a comentat punerea sub acuzare, dar a negat anterior orice infracţiune legată de bijuterii. Raportul poliţiei susţine că a existat „o asociere infracţională pentru deturnarea de cadouri de mare valoare care au fost primite datorită poziţiei fostului preşedinte Jair Bolsonaro”. 

Bijuteriile includeau, printre altele, ceasuri Rolex şi Patek Phillipe încrustate cu diamante, un colier, inele şi butoni de manşetă. Raportul precizează că unele dintre cadouri au fost oferite angajaţilor guvernamentali care acţionau în numele lui Bolsonaro în timpul călătoriilor internaţionale. 

Associated Press a raportat punerea sub acuzare a lui Bolsonaro joi pe baza informaţiilor furnizate de două surse care aveau cunoştinţă de anchetă, însă desigilarea raportului de către Curtea Supremă a Braziliei a oferit o imagine completă a acuzaţiilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...