G4Media.ro

Bomboanele de ciocolată, pralinele și trufele pe care le facem cadou de…

sursa foto: Pexels

Bomboanele de ciocolată, pralinele și trufele pe care le facem cadou de Ziua Îndrăgostiților au până la 10 E-uri și zahărul ca ingredient de bază

Produse tip cutii cu bomboane, trufe, praline şi bomboane cu ciocolată ce se regăsesc pe piaţa din România au până la 10 E-uri, potrivit un studiu realizat de InfoCons.

Conform sursei citate, în total au fost analizate 126 de produse. Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari, toate produsele care au făcut obiectul studiului au în componenţă lecitină (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut în componenţă poliricinoleatul de poliglicerină (E 476), iar 18,25% conţin acid citric (E 330 ).

Din punctul de vedere al ingredientului principal, 70,63% au ca prim ingredient zahărul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolată/ciocolată amăruie/ciocolată cu lapte /ciocolată neagră, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoză, 5,55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao şi 2,38% crema de praline/crema cu aromă.

Restul produselor au ca prim ingredient fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos, spune InfoCons.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. O sa intre din alea mai bio cu gandaci în curând, stați chill

    • Gandacii aia sunt mai buni decat p0rcul tau sfant 👍🏼🤣🤣 Baga zahar si E-uri, sa scapam mai repede de-un r@tat👍🏼

  2. Tot ce este in mancare ca aditiv are un cod E. E-uri nu inseamna nimic. De exemplu acel E330 le gasesti in multe fructe. Lecitina e de fapt un supliment alimentar vandut si in forma de pastile. 🙂 E extras din soia sau floare soarelui.

    • Nu iti este rusine? Uite ia cu sare sa mori la 50 de ani 👍🏼

      Pe etichete este scris, neutru, E536 (antiaglomerant) şi trece oarecum neobservat în uriaşa masă de „e-uri” care au invadat produsele alimentare. Denumirea chimică, însă, te poate pune serios pe gânduri, căci aditivul alimentar la care facem referire se numeşte ferocianură de potasiu.

    • Ce ai scris tu si ce am scris eu nu-s in contradictie. E in sine nu inseamna ca e bun sau rau. Inseamna ca e un aditiv cu un cod. Ceva plin cu E-uri poate fi sanatos, iar altceva cu un al E sa nu fie. Clar?

  3. De cand pralinele au iesit de sub patentul belgian(cea mai fina ciocolată,pe care o gaseai in comertul obisnuit)au ajuns „doi lei snopul”si au gust de „cremă de rumegus”😂.
    Se pare ca,cea mai mare parte a acestui sector a trecut deja la noul regim de combatere a incalzirii globale,fiindcă,cel putin in Romania,laptele din ciocolată nu se mai simte la limbă,mai mult cel din vegetale,iar la pret e cam la fel cu cel din tara de origine.

  4. Acum sa fim seriosi, E-urile alea nu sunt periculoase daca nu le manaci cu polonicul Dupa cum scrie si in articol, la E-uri se incadreaza pana si lecitina, acidul citric…
    Mai dubios mi se pare cum de se incadreaza la „ciocolata” produse care au ca prim ingredient zaharul si nu cacao.

    • 🤣🤣🤣🤣🤣 Nu sunt, sunt chiar benefice, baga si zahar, si sare de masa cu E 536, sa mai scapam de un pr0st 👍🏼

  5. Vorba banatanului : Cine draq o vazut : Cal verghe, sarb dastept si bomboane facute fara zahar ? Hai sa ne miram cu „don jurnalist” !