Bomboanele de ciocolată, pralinele și trufele pe care le facem cadou de Ziua Îndrăgostiților au până la 10 E-uri și zahărul ca ingredient de bază
Produse tip cutii cu bomboane, trufe, praline şi bomboane cu ciocolată ce se regăsesc pe piaţa din România au până la 10 E-uri, potrivit un studiu realizat de InfoCons.
Conform sursei citate, în total au fost analizate 126 de produse. Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari, toate produsele care au făcut obiectul studiului au în componenţă lecitină (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut în componenţă poliricinoleatul de poliglicerină (E 476), iar 18,25% conţin acid citric (E 330 ).
Din punctul de vedere al ingredientului principal, 70,63% au ca prim ingredient zahărul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolată/ciocolată amăruie/ciocolată cu lapte /ciocolată neagră, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoză, 5,55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao şi 2,38% crema de praline/crema cu aromă.
Restul produselor au ca prim ingredient fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos, spune InfoCons.
sursa: Agerpres.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
9 comentarii