G4Media.ro

Boris Johnson: Poporul acestei ţări nu a votat pentru a părăsi UE…

Facebook

Boris Johnson: Poporul acestei ţări nu a votat pentru a părăsi UE din cauza presiunilor ruse sau a unui amestec rus. El a votat pentru că voia să reia controlul

Britanicii nu au votat în favoarea Brexitului, la 23 iunie 2016, din cauza vreunei manipulări ruseşti, a declarat miercuri premierul Boris Johnson, la o zi după publicarea unui raport în care se denunţă puţinele investigaţii ale Guvernului, solicitate în mai multe rânduri, relatează Reuters, citată de News.ro

”Poporul acestei ţări nu a votat pentru a părăsi UE din cauza presiunilor ruse sau a unui amestec rus. El a votat pentru că voia să reia controlul”, a declarat Boris Johnson în parlament, reiterând sloganul susţinătorilor Brexitului.

”Regatul Unit este prima ţară dn lume care dă dovadă de vigienţă în privinţa amestecului rus”, a apreciat el.

Context

Comisia pe probleme de intelligence și securitate din Camera Comunelor a dat, marți publicității, mult așteptatul raport referitor la interefernța Rusiei în referendumul din 2016, în urma căruia Marea Britania a decis să iasă din UE, scrie Politico.eu.

Concluziile sunt devastatoare pentru guvernul britanic, dar unele elemente rămân necunoscute din cauză că numeroase părți ale raportului sunt editate. Raportul a fost redactat acum mai bine de un an, însă publicarea lui a fost întârziată după ce Downing Street a refuzat să fie făcut public înainte de alegerile din decembrie. Apoi a fost nevoie de luni de zile până când comisia a fost din nou funcțională, după ce Boris Johnson a câștigat majoritatea.

Partea cea mai importantă din raport arată că ministerele și agențiile de informații din Marea Britanie au expus țara riscului interferenței rusești în timpul referendumului din 2016. În Raport se arată că, în ciuda probelor referitoare la interferența Rusiei în procesele electorale din alte părți, inclusiv Statele Unite și Franța, precum și a suspiciunilor că Rusia s-a implicat și în referendumul din 2014 privind independența Scoției, guvernul ”a realizat tardiv nivelul amenințării pe care Rusia l-ar putea reprezenta în regiune”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Cu așa lideri se alege praful de UK, cât de curand. Păcat.

  2. Brexit a fost posibil pentru ca rapoartele aratau cum entitati straine incercau sa deturneze adevarul si care au afectat intelegerea populatiei .

  3. Propaganda romano-siciliana, tot ce detesta crima si coruptia e influenta rusa.

  4. Cum Dracu’ de v-a găsit Crăcănel pe amândoi și bătuți în cap și cu părul vâlvoi..!?

  5. Locul UK nu era, chiar de la inceput, in UE. Doar in primii 10 ani UK nu s-a dat in petec, alegand sa nu se opuna politicilor promovate la Bruxelles: a fost pentru ca a beneficiat de fondurile de coeziune pentru a-si uniformiza nivelul de dezvoltare al regiunilor. Apoi, de la mijlocul anilor ’80, Londra mereu a apasat butonul de opt out vizavi de spatiul Schengen, vizavi de moneda euro, plus multe alte probleme.
    Franta si Germania au ajuns sa fie exasperate de veto-ul Londrei la aproape toate marile directii de orientare. Si nu ar fi regretat daca Londra si-ar fi luat bocceluta si s-ar fi retras peste canalul Manecii.
    Asa se explica de ce la nivel comunitar s-a introdus, pentru prima oara in istoria UE, in textul Tratatului de la Lisabona , prevederea ca un stat poate parasi UE si au fost votate, in consecinta si procedurile de urmat.
    Ei bine, acel articol, era cu dedicatie….
    Ideea este clara: doar unite cele 27 de state ale UE pot promova politici indraznete care sa conduca la prosperitatea tuturor, cu conditia ca toate sa respecte regulile stabilite .
    In context, adversarii unei UE puternice, sub aspect economic dar si politic, nu vor sta spectatori, ci vor baga batul prin gard, incercand sa provoace neincredere intre statele membre. Acesti actori externi sunt usor de identificat, trebuie doar sa ai vointa necesara.
    Oricum, viitorul Romaniei nu poate fi conceput decat in UE

    • Este corect ce spui chiar si treaba cu batul prin gard ,dar dupa masivele imprumuturi in numele UE ,cu dobinzi extrem de mici, mai toti au inteles ce putere putem deveni , doar nu om fi fraieri sa pierdem aceasta putere . Ce e in mina nu e minciuna .

  6. Ce prostie spune Boris? A fost o diferenta de sub patru procente intre cei care au vrut iesirea – preluarea controlului, cica – si cei care au vrut sa ramana. Asta inseamna aprox 1 300 000 de voturi care au facut diferenta. Greu de sustinut ca asta e poporul la o populatie de 66 de milioane de locuitori… Adevarul e ca s-au lenevit, au preferat povestile livrate de altii in loc sa gandeasca cu capul lor. In plus au avut , si au inca, politicieni foarte slabi. Lenesi si ei…

  7. „Poporul acestei ţări ” a obtinut ce a vrut. Acum sa-si vada de controlul lor si sa lase in pace UE. UE se descurca si fara sabotorii britanici, poate chiar mai bine fara ei.Sa stea izolati pe insula lor ca nu-i va mai deranja nimeni din UE. Franta va inchide curand sectorul ei al tunelului pe sub Marea Manecii, intretinerea lui este prea scumpa in conditiile izolarii Marii Britanii. Putinul care a mai ramas in schimburile de marfuri cu Marea Britanie se poate realiza si cu vapoare de mic tonaj.

  8. No deal! 😆

  9. A dat-o si asta pe populism, dar se pare ca merge.Ce era Anglia sau GB inainte de formarea flotei, ce sa mai faca acum deosebit flota britanica fara comert sustinut, fara taxe vamale? Netherlands e bine mersi si merge inainte fara cuie in cap. Ce sa mai descopere, de unde materii prime ieftine, vor aduce inapoi centrul financiar mondial din City, ia sa ma lase ca a vrut poporul care are a treia cea mai numeroasa metropola europeana, cat o mai are.