G4Media.ro

Brașovul a ajuns în top 3 pe țară la infectările cu coronavirus…

sursa foto: G4Media.ro

Brașovul a ajuns în top 3 pe țară la infectările cu coronavirus / Spitalele din reședința de județ sunt pline, iar noii pacienți vor fi tratați la Săcele / Șefa DSP: Mă îngrijorează bolnavii cronici, neinfectați, care nu au unde să se interneze

Județul Brașov a ajuns pe locul al treilea pe țară la numărul de infectări cu coronavirus, după Suceava și București. Spitalele din reședința de județ sunt pline, iar noii pacienți vor fi tratați la spitalul din municipiul Săcele, care va deveni unitate covid cu 54 de paturi. Această aglomerare de cazuri creează probleme și pentru bolnavii cronici, care nu sunt infectați cu virusului, dar care nu au locuri pentru a fi internați în spitalele din județ.

Județul Brașov a ajuns, joi, la 1121 de cazuri. Doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 36 de noi infectări în județ, după ce cu o zi în urmă erau raportate 34.

Între aceste noi cazuri sunt inclusiv managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, Călin Cobelschi, și directorul medical al spitalului, Cătălin Mișarcă.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Marius Leonte, a precizat că în acest moment este în curs ancheta epidemiologică. „S-au luat toate măsurile pentru dezinfecția spațiilor administrative. Personalul administrativ va fi testat. Menționăm ca începând cu 13 martie toate sedințele cu personalul medical s-au desfășurat online nefiind contacte directe. Personalul medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov este testat periodic. De asemenea toti pacienții internați sunt supuși testării pentru a proteja cadrele medicale”, a explicat Leonte, citat de Monitorul Expres.

Capacitatea de spitalizare a cazurilor covid din județ va fi mărită cu 54 de noi locuri, la Spitalul Săcele. Asta pentru că, deja, ceea ce există în municipiul Brașov acum este aproape tot ocupat. Brașovul avea amenajate 313 locuri pentru internarea pacienților confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Acestea au fost suplimentate și cu locuri de la Spitalul General CF, spital în care, până de curând, ajungeau pacienții după testarea la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, în așteptarea rezultatului, relatează Radio România Brașov.

Potrivit unui comunicat al Spitalului din Săcele, decizia a fost luată și pentru că 20% din cazuri sunt concentrare în zona pe care o deservește acest spital. Serviciile pentru pacienții non-covid vor fi preluate de policlina Săcele, iar unele secții ale spitalului vor funcționa în continuare pentru acești pacienți.

Șefa Direcției de Sănătate Publică Brașov, Andrea Neculau, spune că situația este sub control deocamdată, dar că o îngrijorează situația bolnavilor cronici, neinfectați, și care nu au unde să se interneze.

Există o îngrijorare majoră, dar nu ne gândim la măsuri extreme. Recomandăm tuturor să fie foarte atenți și să respecte măsurile de protecție impuse de autorități. Nu este de glumă! Pe lângă purtarea măștii, o igienă impecabilă și distanțarea socială, este esențial să fim atenți în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun să nu lăsăm garda jos, că de aici vin toate problemele.

În momentul acesta avem 313 paturi pentru bolnavii Covid-19 din județ, cu previziunea că vom ajunge la 367 de paturi. Nu mă aștept să se oprească acest trend, dar recunosc că este o pantă blândă, nu una care să ne expună la riscul de a rămâne complet fără capacitatea de îngrijire a pacienților. Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult la ora aceasta sunt pacienții cronici, neinfectați, cu boli grave și pentru care noi ar fi trebuit să avem până acum spitalele redeschise. Este o problemă mare, pentru că sunt mulți oameni cu boli neglijate, la domiciliu, care nu au unde să se interneze. Avem foarte puține locuri, spre exemplu, pentru operații”, a declarat șefa DSP Brașov, citată de newsbv.ro.

Ea a mai spus că este foarte important ca oamenii să se protejeze:

„Boala este cu transmitere comunitară, în județul nostru. Sunt zonele tradiționale de lângă Săcele, Zizin, Tărlungeni, Budila, care au un grad mai accentuat de răspândire a bolii. Municipiul Brașov este cel care are cele mai multe cazuri din județ. Oriunde v-ați întoarce privirea, probabil că o persoană este purtătoare de virus și poate transmite boala. De aceea este foarte important să vă feriți. Angajații societăților și instituțiilor publice trebuie să evite pauzele în comun și să fie responsabili. Probabil că toți vom trece prin această boală, mai devreme sau mai târziu.”

Sursa Foto: G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. Sa se spuna naivilor adevarul !

    Virusul e scapat de sub control.

    Se va ajunge la imunizare de grup a populatiei.

    Singura scapare este un vaccin eficient.

    Doamne ajuta !

    • Ne-am săturat de teorii omenești care ne spun că este o singur mod de rezolvare a unei probleme asemănătoare cu care oameni s-au mai confruntat și în trecut . Înainte de 1989, ni se spunea despre comunism că e singurul mod , acum se spune despre capitalism ce ni se spunea înainte despre comunism , cum că e singurul mod. Așa că las-o mai moale cu „singura scăpare” .

    • Virusurile nu pot fi eliminate oricâte măsuri am lua. Ce putem face, este sa întărim apărarea naturală a oamenilor.
      Discuția despre aceasta temă este mai veche.
      Pasteur susținea eliminarea agentului patogen cu vaccinuri si medicamente, iar colegul său Claude Bernard susținea întărirea terenului biologic, respectiv apărarea naturală, ca arma mult mai eficientă. Din păcate Pasteur a avut câștig de cauză, dar pe patul de moarte a recunoscut că Bernard a avut dreptate. Dar era prea târziu, afacerea cu vaccinuri si medicamente nu a mai putut fi stopată.

    • In Suedia nu s-a ajuns la imunizarea naturala a populatiei, experimentul de tip Mengele de acolo a esuat lamentabil.
      Nu mai vorbiti aiureli.

    • @juniper – Mengele inocula virusuri și bacterii la oameni ca să-i imbolnavească.
      Vrei sa afirmi ca acelasi lucru s-a întâmplat și în Suedia? Că oamenii au fost infectați intenționat? Vezi sa nu afle ambasada Suediei ce declarații faci!

  2. Pt. toti „cronicii” din Univers: In 95% din cazuri malada are legatura cu ce imbuci. 🙂 Asta nu mai ingrijoreaza pe nimeni pt. ca 99% sunt in completa necunostinta de cauza.

    • Ia spune tu John Lexicon, care e treaba cu dieta? Ce legatura are cu Covid?

    • E vorba de apărarea naturală, cu care ne-a înzestrat Dumnezeu, si de care noi ne batem joc mâncând mortaciuni. Aparatul imunitar este in stare sa inactiveze orice virus sau bacterie, dacă este întreținut cum trebuie. Cu cât esti mai „handicapat” printr-un stil de viață nesănătos, in care nu numai alimentația joacă un rol, cu atât mai vulnerabil esti in cazul unei infecții.
      Dar despre asta nu se vorbește. De ce oare?

    • @Sisif, despre asta nu se vorbește pentru că l-ai inclus pe Dumnezeu. Nu vorbești de probleme reale incluzând soluții fantasmagorice 🤷🏻‍♂️

    • @Dvd – deci după părerea ta „creaționiștii” sunt străini de lumea asta si problemele ei reale.
      După tine, numai „evoluționiștii”, cei care se trag din maimuțe, pot sa ofere soluții pertinente pentru asemenea probleme. Atunci succesuri la vânătoarea de covizi!

    • @Sisif, mulțumesc pentru urare. Întâmplător chiar asta îmi este meseria. Te rog să te duci într-un spital 24 de ore alături de un medic sau asistent. Îți vei schimba, cred eu, radical opinia.

      Zile senine îți doresc 👍😉

    • @DvD – cât de subtil sperii lumea cu „vino sa vezi ce e in spital” si te erijezi in salvator. Întâmplător sânt și eu din branșă, dar cu alta viziune.
      De când e lumea, mama natură, ca să nu zic Dumnezeu, a îngăduit ca in această lume defectă, ca sa nu zic păcătoasă, să mai și moară lumea. Dar niciodată nu a salvat cu o mână, si a distrus si omorât cu două mâini, ceea ce se intampla acum cu măsurile luate de oameni care se cred dumnezei. Asta este deja diabolic.

  3. Deci Bacaul are 579 de imbolnaviri si 53 de decedati, adica aproape 10 la suta si Brasovul are 1121 de imbolnaviri si 54 de decedati, adica 5 la suta!

    deci fie ca brasovenii imbolnaviti se incapataneasca sa traiasca, iar bacaoanii nu, fie ca la Brasov testarile sunt mai numeroase decat la Bacau!

    • @stefan nu poti sa tragi concluzii numai pe baza numarului actual de confirmati, pentru ca sunt diferente mari nu numai la cate zile trec de cand s-a infectat pana moare (daca moare), ci si la nr de zile pana cand are simptome si/sau este testat.

      Daca socotim o medie de 2 saptamani intre testare si moarte, acum 14 zile Bacau avea 513 confirmati (si 53/759 = 10.3%), Brasov avea 794 confirmati (54/794 = 6.8%).

      Ramane o diferenta, dar oricum procentele sunt mult prea mari ca sa ne facem iluzii ca vreun judet prinde 100% sau macar 50% dintre infectati.

  4. E vorba de apărarea naturală, cu care ne-a înzestrat Dumnezeu, si de care noi ne batem joc mâncând mortaciuni. Aparatul imunitar este in stare sa inactiveze orice virus sau bacterie, dacă este întreținut cum trebuie. Cu cât esti mai „handicapat” printr-un stil de viață nesănătos, in care nu numai alimentația joacă un rol, cu atât mai vulnerabil esti in cazul unei infecții.
    Dar despre asta nu se vorbește. De ce oare?

  5. In Bv. cu sau fara Covid nu te interna, daca nu erai in stare grava, nici inainte de pandemie. Mafia spitalelor private e in floare in Bv. Preturi mari, servicii proaste. Marea majoritate a medicilor ii gasesti si la stat si la privat. Ai o problema, ca vrei ca nu vrei, tot la privat ajungi. Te imprumuti de bani, vezi cum faci, sa ajungi sa te vada un medic. Iti da o reteta, te trimite acasa. Daca nu a nimerit reteta mai mergi o data, mai platesti o consultatie, cine stie poate a 2-a oara e cu noroc. Daca vrei sa te programezi la stat la acelasi medic nici o sansa. Cam asta e nivelul. Spitalul judetean Bv e in renovare de ani de zile, spitalul de dermatologie e o ruina, nu mai exista. Spitatul de ORL e lasat uitarii. Acum, cu covid-ul, medicii au sansa sa isi bage p..a in prostii care ii platesc, si mai abitir. Cata durere in kr…. desi mananca din banii nostri.

  6. In Bv. cu sau fara Covid nu te interna, daca nu erai in stare grava, nici inainte de pandemie. Mafia spitalelor private e in floare in Bv. Preturi mari, servicii proaste. Marea majoritate a medicilor ii gasesti si la stat si la privat. Ai o problema, ca vrei ca nu vrei, tot la privat ajungi. Te imprumuti de bani, vezi cum faci, sa ajungi sa te vada un medic. Iti da o reteta, te trimite acasa. Daca nu a nimerit reteta mai mergi o data, mai platesti o consultatie, cine stie poate a 2-a oara e cu noroc. Daca vrei sa te programezi la stat la acelasi medic nici o sansa. Cam asta e nivelul. Spitalul judetean Bv e in renovare de ani de zile, spitalul de dermatologie e o ruina, nu mai exista. Spitatul de ORL e lasat uitarii. Acum, cu covid-ul, medicii au sansa sa isi bage p..a in prostii care ii platesc si mai abitir. Cata durere in kr…. desi mananca din banii nostri.

  7. !Dan
    imi imputati ceva despre care nu am facut nici o afirmatie, eu am comparat doar imbolnavirile cu decesele!

    nu cred ca la nivelul judetului Bacau disciplina legata de protectie sa fie superioara celei din Brasov!

    poate ca ar trebui sa vedem ponderea populatiei rrome, sau numarul de veniri din strainatate, or in acest ultim caz cred ca mult mai multi au venit din strainatate in Bacau decat in Brasov!

    cred ca faptul ca numarul imbolnavirilor este mai mare in Brasov tine de numarul de teste facute…aici nu avem datele necesare, cel putin eu nu le am….

    altfel spus, cred ca in Brasov testarea este mai ampla si mai riguroasa decat in Bacau…

  8. @juniper – Mengele inocula virusuri și bacterii la oameni ca să-i imbolnavească.
    Vrei sa afirmi ca acelasi lucru s-a întâmplat și în Suedia? Că oamenii au fost infectați intenționat? Vezi sa nu afle ambasada Suediei ce declarații faci!

  9. @DvD – cât de subtil sperii lumea cu „vino sa vezi ce e in spital” si te erijezi in salvator. Întâmplător sânt și eu din branșă, dar cu alta viziune.
    De când e lumea, mama natură, ca să nu zic Dumnezeu, a îngăduit ca in această lume defectă, ca sa nu zic păcătoasă, să mai și moară lumea. Dar niciodată nu a salvat cu o mână, si a distrus si omorât cu două mâini, ceea ce se intampla acum cu măsurile luate de oameni care se cred dumnezei. Asta este deja diabolic.