UPDATE Avocatul Elenei Udrea cere încetarea procesului Hidroelectrica invocând decizia CCR privind prescripția/ Fostul ministru este audiat prin videoconferință la Curtea de Apel Bucureşti și acuzat că ar fi primit o mită de 3,8 milioane de dolari
Elena Udrea este audiată, luni, prin videoconferință, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul Hidroelectrica. Fostul ministru al Dezvoltării este acuzat că ar fi primit de la ”băiatul deștept” din Energie, Bogdan Buzăianu, prin intermediul lui Radu Budeanu (patronul Cancan și, mai nou, al Gândul.ro), o mită de 3,8 milioane de dolari și o creanță de 900.000 de mii de euro pe care Buzăianu o avea de recuperat de la Bobby Păunescu. Acesta din urmă gajase împrumutul de la Buzăianu cu acțiunile la revista Capital și ziarul Evenimentul Zilei. Așa ar fi ajuns Elena Udrea patroana reală a EVZ, potrivit DNA.
UPDATE Ora 14:31 Pronunțarea privind solicitarea Elenei Udrea de a înceta procesul penal, ca urmare a deciziei CCR, a fost amânată peste două săptămâni. Judecătorii au decis să amâne și audierea acesteia.
UPDATE Ora 14:00 Judecătorul a întrebat-o pe Elena Udrea dacă este de acord cu continuarea procesului penal, aceasta spunând că ”nu” și a transmis că este de acord cu solicitarea avocatului său, ca procesul să înceteze:
- ”Sunt de acord cu solicitarea apărătorilor mei, cu speranța că de data aceasta mi se va aplica și mie o decizie a CCR. Eu sunt arestată în acest moment ca urmare a celui mai mare abuz pe care Justiția din România l-a făcut la adresa unui cetățean”, a precizat Elena Udrea în sala de judecată, conform surselor G4Media.
UPDATE Ora 13:28 Grefiera citește documentele depuse de avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, prin care acesta cere aplicarea hotărârii Curții Constituționale privind desființarea art. 155 al. 1 din Legea 286/2009, privind întreruperea prescripției, au declarat surse judiciare pentru G4Media.
UPDATE Ora 13:22 S-a reluat legătura și în acest moment se strigă dosarul Elenei Udrea.
UPDATE Ora 13:20 Există o neînțelegere privind traducerea interpretului bulgar. Transmisia a fost întreruptă și se încearcă refacerea legăturii.
UPDATE Ora 13:18 Există unele probleme cu traducerea. Interpretul din Bulgaria nu înțelege ceea ce spune grefiera.
UPDATE Ora 13:13 Elenei Udrea i se cer datele personale din buletin și adresa de comunicare de la avocatul său, Veronel Rădulescu. Fostului ministru i se aduc la cunoștință drepturile pe care le are.
știre în curs de actualizare
Context
În iulie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis că probele din dosarul ”Hidroelectrica” privindu-i pe Elena Udrea și Dan Andronic au fost administrate legal, prin urmare procesul poate începe pe fond, potrivit portalului ÎCCJ.
Marele dosar Hidroelectrica a fost instrumentat de DIICOT între 2005 și 2014, apoi a fost preluat de DNA. Între 2013 și 2014, DIICOT a fost condus de Alina Bica, partenera de shopping la Paris a Elenei Udrea.
În iulie 2018, DNA a clasat marele dosar ”Hidroelectrica – retehnologizarea Porților de fier” privindu-l pe Bogdan Buzăianu.
Trebuie precizat și că în 2011, când DNA susține că Elena Udrea ar fi primit mita uriașă de la Buzăianu, fostul președinte al României, Traian Băsescu, ”tuna și fulgera” împotriva băieților deștepți din Energie (de altfel, expresia îi aparține).
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
13 comentarii