G4Media.ro

BREAKING Calendarul NEînvestirii Guvernului Orban 2: Audierile miniștrilor, săptămâna viitoare, în perioada…

Sursa: gov.ro

BREAKING Calendarul NEînvestirii Guvernului Orban 2: Audierile miniștrilor, săptămâna viitoare, în perioada 17 – 19 februarie. Votul în plen: peste două săptămâni, pe 24 februarie

Birourile Permanente Reunite (BPR) au decis marți calendarul învestirii Guvernului Orban 2, potrivit căruia audierile miniștrilor în comisii vor avea loc în zilele de 17, 18 și 19 februarie, iar votul în plen – peste două săptămâni, pe 24 februarie, la ora 16:00.

Luni, premierul desemnat Ludovic Orban a depus la Parlament lista noului Cabinet, care cuprinde aceiaşi miniştri ca în Guvernul anterior, precum şi programul de guvernare actualizat.

„Conducerea PNL a aprobat în unanimitate componenţa Cabinetului, pe care o voi prezenta în calitate de premier desemnat de către preşedintele Klaus Iohannis şi, de asemenea, conducerea PNL a aprobat în unanimitate programul de guvernare care reprezintă o actualizare a programului de guvernare în baza căruia a fost învestit Guvernul pe care îl conduc de la data de 4 noiembrie. Guvernul va avea aceeaşi componenţă”, a precizat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al liberalilor.

Ulterior, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că programul audierii miniştrilor şi programul votului noului Cabinet vor fi stabilite marţi în Birourile permanente reunite ale Parlamentului.

„Mâine (marţi – n.r.) va fi convocat Biroul permanent reunit şi se va face programul de audieri şi programul votului. Vom respecta litera legii, a Constituţiei şi Regulamentul plenurilor reunite cu privire la desemnarea primului-ministru. Chiar dacă este o mascaradă, noi ne menţinem consecvenţi şi vom respecta legea”, a declarat Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Potrivit prevederilor regulamentare, Birourile permanente urmează să se întrunească pentru a stabili data şedinţei comune la cel mult 15 zile de la primirea programului şi a listei Guvernului.

Fiecare candidat pentru funcţia de ministru va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru. În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile.

Citește și:

Anticipatele pas cu pas. Calendarul în detaliu, cine și cum ar putea împiedica planul dorit de Iohannis și PNL. Timeline cu scenariul optimist și pesimist

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. pierdere de vreme… tara are nevoie de decizii rapide, de o mana de fier la conducere …nu de teatru !

  2. Mandolină își încoardă mușchiuleții lui de alcoolic pretinzând că el vrea anticipate. Vrea pe dracu, PNL e sub 20% în momentul ăsta.

    • Corect ai zis PSD are 60 si USR 20 restul nu intra in parlament .

    • Genial asa este .

    • BAD esti cel mai tare sub pat

    • Noo, e pe ”pat”, cu cracii desfăcuți, că e curvă bătrână și hoață de-a mafiei PRO-PSD-ALDE. A rămas așa din 26 mai 2019, de când”PNL e sub 20%” și până ”în momentul ăsta”.

    • Aproape m-ai convins sa votez cu nenorocitii de pesedisti! Din pacate imi aduc aminte ce au facut in ultimii 3 ani ,cand nimeni din cei ce conduc acum psd nu au facut opozitie la hamsterul puscarias!

  3. Adrian, te iubesc codita mia!

  4. La sfirsitul celor 60 de zile ,daca guvernul nu este in functie presedintele dizolva parlamentul

    • Vizați cu ochii deschiși .Nu vor avea loc alegeri anticipate .Nicăieri în lumea democrată nu au loc alegeri anticipate când există o majoritate în parlament .Dacă aveți un caz de dizolvare a parlamentului unde este o majoritate vă rog să mă atenționați să nu cad în greșală .Poate Hitler sau Mussolini dar nu am certitudinea ,dar domnii erau ceva mai discreți decât boul turbat.O făceau noaptea cu mitraliera nu ziua cu prostia că este prea vizibilă .Sper ca CCR să le dea în freză ca să vadă și proștii cât sunt de prostiți de proști .

  5. guvernul harakiri 1, din Clejani