G4Media.ro

BREAKING Cătălin Drulă (USR) anunță o posibilă moțiune de cenzură împotriva guvernului…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING Cătălin Drulă (USR) anunță o posibilă moțiune de cenzură împotriva guvernului Ciolacu dacă își asumă răspunderea: Vom chema alaturi de noi toate forțele democratice din Parlament

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat joi pentru G4Media că dacă guvernul Ciolacu își va asuma răspunderea în Parlament pe pachetul de modificări fiscale, USR va chema ”toate forțele democratice din Parlament pentru o moțiune de cenzură”.

”Întâi să vedem dacă Ciolacu nu se răzgândește iarăși, cum a făcut cu sesiunea extraordinară pentru pensiile speciale. De aproape 3 luni face acțiuni spectaculoase doar pe vorbe. Vom face evident tot ce ține de noi să ne opunem creșterilor abuzive de taxe. Dacă va exista această asumare de răspundere, vom chema alaturi de noi toate forțele democratice din Parlament pentru o moțiune de cenzură. USR nu se va alia cu AUR pentru o moțiune de cenzură. Atâta timp cât PNL va fi părtaș cu PSD însă, matematica parlamentară e clară, așa cum a vrut Iohannis”, a declarat Drulă pentru G4Media.

Pentru depunerea unei moțiuni de cenzură e nevoie de minimum 117 semnături, adică un sfert din numărul total de paramentari.

USR are doar 67 de parlamentari, ceea ce înseamnă că are nevoie de parlamentarii UDMR, Forța Dreptei și REPER pentru a depune o moțiune de cenzură, dat fiind că Drulă a respins orice colaborare parlamentară cu AUR pentru depunerea unei moțiuni de cenzură.

Context

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că își va asuma răspunderea în Parlament pe pachetul de reformă a aparatului administrativ și măsurile fiscale.

„Aș vrea să iau puțin de la noi, cei cu putere de muncă, și de la cei care fac foarte muți bani pentru a da și la pensionari care au muncit o viață și la cei aflați în nevoi. Acesta este modul corect în care un stat trebuie să se comporte în fața cetățenilor săi”, a susținut premierul.

Ciolacu a spus că își „pune mandatul pe masă” în fața Parlamentului, pentru ca românii să vadă cine vrea reformă și cine luptă pentru privilegii.

Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament înseamnă că legile austerității vor fi adoptate fără nicio dezbatere și fără vreo modificare față de forma propusă de Cabinetul Ciolacu. Premierul și le asumă în fața Legislativului, iar parlamentarii care se opun măsurilor au la dispoziție 3 zile să depună o moțiune de cenzură. Dacă moțiunea este adoptată, cade Guvernul, iar dacă aceasta este respinsă Cabinetul merge mai departe și legile se consideră adoptate. Însă pentru adoptarea unei moțiuni de cenzură este nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul parlamentarilor, iar PSD și PNL dețin majoritatea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Care, că în afară de USR toti sunt mafioți!😏

  2. Nici USR nu știe de capul lui!

  3. Dați-i jos!

  4. Ceasul economic ticăie iar o bună bucată de timp a fost irosită pentru dezbateri la problemele relevante. A ”da jos” guvernul – în cazul în care o moțiune trece – este ca și cum ai închide robinetul pompierului care stă să stingă un incendiu. Ca gest politic este de ințeles, dar usr a mai suferit o daună serioasă la imagine când a ieșit din guvernare, plecarea fiind interpretată de mulți ca o trădare ( ceea ce nu a fost ). Guvernul și leguitorul au, așa, o apucătură, să înlocuiască munca serioasă cu pălăvrăgeală, să amâne abordarea problemelor serioase ( pe care mulți specialiști nepoliticieni în domeniu ni le enumeră în op-eduri chiar și aici, pe G4 ) astfel că sunt în mod constant prinși pe picior grești de presiunea timpului. De aici munca pompieristică. Timpul este hotărâtor, iar o eventuală cădere a guvernului ( așa rău cum este și suferind de sindromul imposturii ) ar prelungi aplicarea unor măsuri eventual mai eficiente, dar cu riscul aplicării lor contra cronometru.