G4Media.ro

BREAKING Cîmpeanu: În 8 noiembrie școala va începe, vineri vom vedea în…

Foto: Freepik.com

BREAKING Cîmpeanu: În 8 noiembrie școala va începe, vineri vom vedea în ce mod, care va fi adaptat realităților / Numărul de teze se reduce în acest an

Ministriul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că în 8 noiembrie școala va începe, însă vineri va fi anunțat în ce mod, care va fi „adaptat realităților”. Ministrul a anunțat că numărul de teze se reduce în acest an, vor fi cu prezență fizică și vor putea fi susținut începând cu 6 decembrie.

Principalele declarații ale ministrului:

Două săptămâni de vacanță a fost maximum ce poate fi recuperat.

În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există un document în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun.

Ministrul Edcuației rămâne consecvent principiului ca școlile să funcționeze cu prezență fizică.

Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere a școlilor, având ipoteza de bază a prezenței fizice și având propunerea pentru un mod de funcționare adaptat realităților.

Nu vom ajunge ca, dacă să spunem ca în jumătate de țară avem rată de infectare scăzută, să nu poată funcționa cu prezență fizică acele școli.

Am decis să reducem numărul de teze în acest an. La clasa a VIII-a – doar 2 teze în loc de 3, cu prezență fizică. Pentru liceu am redus de la 4 la 3 teze.

Se reduce și numărul de note necesare la o materie pentru încheierea mediei, la două note.

Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie.

Testele pe bază de salivă vor ajunge în școli săptămâna viitoare.

Toate inspectoratele școlare județene au afișat rata de vaccinare. Sunt multe situații în care rata de vaccinare e peste 90%. La nivelul fiecărei școli va fi publicată rata de vaccinare, fără date afectate de GDPR.

Centrele educaționale exced competențele Ministerului Educației. Așa cum Ministerul Educației nu autorizează nici cafenelele, nu autorizează nici centrele educaționale.

Foto: Freepik.com

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

39 comentarii

  1. Sa speram ca tezele vor pe profil, iar nu obligatoriu romana, matematica si unul la alegere.Romana la mate-info si la stiinte ale naturii e ca naiba, idem matematica la stiinte sociale, filologie.

    • Scoala nu are ce cauta sa fie deschisă,dacă era in sistem online și începea din Ianuarie cu măsurile de siguranța necesare pentru a proteja copiii era foarte bine,dacă o sa se meargă fizic o sa începem de unde am plecat,pentru generația asta scoala e deja pierdută

  2. Pentru ce scoala? La ce ajuta? Nu trebuie scoala sa ajungi casier in Lidl sau sa votezi PSD/PNL/AUR

    • Deci veti condamna profesorii sa nu poata recupera materia pierduta in cele doua săptămâni de vacanta fortata si veti condamna profesorii de lb română si de matematica sa nu aibă Crăciun si nici Revelion, sa corecteze teze in scurta vacanta „de Sarbatori”. Iar pe 3 ianuarie, când ii aduceti tot abuziv la școală si cu sarmaua in gât pe elevi, sa aducem tezele corectate in dinti, precum câinii dvs devotați.
      Nedreptățiți elevii si profesorii pentru ca dvs ati săvârșit actul abuziv ca in loc de scoala online, sa me bagati in vacanta.
      Elevii nu sunt de acord sa se intoarca la școală pe 3 ianuarie.
      Nu elevii de a opta si de a douasprezecea hotarasc ce sa faca ceilalti 80% de elevi.
      Nu aveti dreptul sa va indreptati marile greseli, asuprind elevii si profesorii!

  3. Descentralizati decizia pentru scoala fizica in functie de capacitatea scolii de a dovedi ca poate aplica regulile sanitare.

    • De acord. Sunt situatii si situatii. Foarte diferite.

    • Lasa-ti tu copiii sa circule in plina pandemie cu mijloacele aglomerate de transport in comun!
      Părinții responsabili doresc scoala online pentru copiii lor, toata luna noiembrie.

    • Tine-ți tu copiii în casa toată luna noiembrie, și mai bine, tine-ți-i de tot acasă, sa facă doar ai tai școală online, asa as propune, ca la absolvirea celor 12 ani de școală sa fie niște analfabeti,cum sunt deja foarte mulți copii, care săracii nu au nicio vina ca s-au născut în condițiile actuale.

  4. Din păcate nimeni nu vrea să recunoască faptul că sistemul de educație din România este complet depășit de evoluția societății,nu ține cont de nevoile reale ale noilor generații. Se predau aceleași materii ,cu manuale de mult perimate,multe doar ca să fie la număr. Materiile opționale,nu aduc un plus valoare elevilor și par a fi doar un plus de ore pentru profesori. Simplu fapt că pentru a ajunge la profil uman trebuie să dai examen la matematică este,cred eu,extrem de grăitor. Despre aptitudini,competențe și abilități… 🥴

  5. si inca un an fara scoala, felicitari !

  6. Copii,trebuie sa mearga la scoala orice s ar întâmpla.
    Nu se face scoala online,scoala online nu aduce nici un beneficiu pentru niciun elev .Elevii nu se pot pregati ,daca se face scoala online,este o aberatie,nu se face carte.
    Elevii pot invata doar daca merg fizic la scoala.
    Rata de infectare nu crește, dacă copii nostri merg fizic la scoala,este o aberatie,rata de infectare poate creste si daca ei se intalnesc in grupuri oriunde in afara școlii, despre ce vorbim!!!?
    Lasa ti copii sa invete in școli, nu online, copii nostri au nevoie si dreptul la o educatie normala.

    • Daaa, e mai bine online.

    • Da, sa învețe la școală… să scăpăm de ei de acasă. Nu contează câți părinți, bunici vor mai murii, bine ca pleacă de acasă. Gândire de primată, spitalele sunt încă pline, rata de infectare mare, etc. Cine vrea să învețe, o face foarte bine și online.

    • Cine vrea sa invete, o va face online. Profesorii responsabili o sa isi faca treaba si online. Pe scuza ca nu se invata, va comportati de parca nu chiuleau destui elevi de la școala, nu se pierde nimic daca se face online. Nu am avut nicio problema la matematica, fizica, informatica, chiar si romana sau engleza, fiind profil mate-info.
      In scoli rata de infectare creste mult mai usor, din cauza ingramadirii a unui colectiv de 30-40 de elevi intr-un spatiu minuscul. O sa trebuiască sa isi dea masca jos sa bea apa, sa manance, si surpriza, poate un coleg sa tuseasca, stranute sau sa fie asimptomatic.
      In spatiul rural ar fi singura problema cu online-ul, dar din pacate unii nu puteau ajunge la scoala in general, parintii considerand agricultura mai importanta decât educatia copiilor.

    • Ana, mamă,daca părinților și bunicilor copiilor le este frica ca vor muri, sa se vaccineze. Nu asta e placa fredonata peste tot? Ca vaccinul ne scapa de moarte? Copiii trebuie sa meargă la școală, altfel vor ieși numai generații de analfeti.

    • Total de acord cu @Ana și @Aida , scurt , clar și la subiect ! Asta este o gândire sănătoasă !

    • Copii ar trebui sa facă școală fizic nu online asa copii nu învață nimic eu am terminat 12 clase și nam făcut online nici o zi asta nu e școală online copii nu învață nimic asa. Mai ales ăștia mici eu asa observ

  7. Nu va dau dreptate. Am vazut discipline optionale foarte folositoare despre sanatate, igiena, politete, bun simt si bune maniere, elemente de gospodarire etc. Mi-as fi dorit sa le fi studiat pe vremea mea cand nu existau optionale.

    • crede-ma ca stiu din experienta si majoritatea cazurilor spre totalitatea lor acele optionale sunt doar cu numele la ele defapt facandu-se ore mate romana bio etc in functie de profesori scoala etc

  8. Școlile nu trebuiau să înceapă fizic decât în semestrul 2,dacă încep acum revenim de unde am plecat, școlile au fost și sunt cel mai mare focar de covid, copii care fac naveta de la țară la oraș și invers, de la domiciliu la școală prin tot orașul, pe la magazine și fără mască 90% din ei. Iar ideea ca fiecare școală să facă ore fizic în funcție de rata de infectare din localitate iar nu e bună, deoarece sunt ori profesori, ori elevi navetiști din alte localități cu incidența mai mare și oricum la bacalaureat sau evaluare națională nu-i întreabă care a fost online și care a fost fizic, la toți le dă același subiecte.

    • Tocmai, ca subiectele sunt aceleași pt toți, iar pt cei care au făcut ore online, fără meditații, la matematica cel puțin, este foarte greu de ținut pasul. Si nu toți elevii, contrar celor observate de dvs, își permit meditații plătite. Chiar și în semestrul II dacă ar începe școala, anul viitor, din septembrie se va repeta situația, an de an va fi aceeași. Credeți că asta e școala ceea ce fac ei acum? Vorba cuiva de mai sus, pt casier la lidl nu trebuie multa școală. Dacă se plimba pe la magazine fără masca ar trebui întețite controalele probabil.

  9. Lăsați școlile să funcționeze fizic. Au pierdut enorm copiii în lungile perioade de online.
    Părinții, bunicii și profesorii se pot vaccina și nimeni nu mai stă cu teamă. Majoritatea copiilor și părinților abia așteaptă să se întoarcă la școală.

    • Vorbiți doar în numele dumneavoastră. Majoritatea părinților și copiilor vor online. Gradul de vaccinare nu e atât de mare cât sa nu existe riscul infectării. Chiar vaccinați pot face boala. Cine răspunde pentru viețile oamenilor , dumneata???

    • Sunt de acord cu Ana.
      Parintii responsabili pun pe primul loc sanatatea copiilor.
      Si de obicei, părinții responsabili, si-au educat copiii sa aiba drag de carte, indiferent ca invata fizic la școală sau online.

    • Terminați mai ratatelor cu scoala online, nu vedeți cata lume se infectează, sunt copii la care le-au murit ambii părinți, voi alea care vreți sa va trimiteți copiii fizic la scoala nu aveți cu cine sa-i lasati când mergeți la ciocan 🔨?

    • Lelia, greșești. Așa am stat și noi, liniștiți, pentru ca suntem vaccinati. Copilul meu a luat covid de la școală, de la un coleg ai cărui părinți nefiind vaccinati, s-au infectat. Copilul meu a făcut o formă ușoară a bolii, din fericire. Mai rău a fost ca părinții mei, deși vaccinati, au făcut o formă destul de urâtă, iar la vârsta și problemele lor de sănătate, nu a lipsit mult să aibă nevoie de spitalizare, unde… Și încă ceva: nu este o regulă ca toți copiii fac forme ușoare ale bolii. Un alt coleg din clasă, a zăcut efectiv, nu putea sa tina un creion în mână, copil de 11 ani. Este adevărat că asta numai școală nu este, online, dar ce este mai important acum decât sănătatea?

    • Îți pot spune din experiență, 90% din copii își doresc să continue online, chiar și din cele mai bune licee deoarece nu numai că rata de infectare este mare, dar și măsurile de protecție nu sunt folosite în școli.
      Copii nu se protejează nici ei adecvat deoarece sunt copii, de multe ori refuzând să poarte mască sau să se dezinfecteze.
      Nenumărați profesori își doresc să continue online, mulți dintre ei având părinți bătrâni și bolnavi care rămân vulnerabili virusului.
      Părinții sunt singurii care își doresc să trimită copii fizic, realizând că nu își pot crește, educa sau constrânge propriul copil la fel de bine cât puteau profesorii sau învățătorii acestora.

    • Ana, dacă te vaccinezi liniștita, tu și familia ta, nu o sa muriți (cel puțin asa se tot susține pe la Tv).nu pt asta v-ați vaccinat?

    • Teo,,, de la un coleg ai cărui părinți nefiind vaccinati, s-au infectat,,. Ghici ce? Și vaccinații se infectează, fac forme mai ușoare cică. De unde te informezi?

  10. Cred ca intoarcerea la scoala cu prezenta fizica ar trebui sa fie la alegerea fiecarei fam in parte. Sunt multe fam care pot asigura supravegherea copiilor in timpul scolii online si astfel vor fi prezenti mai putini copilasi in clase si se poate respecta mai bine distantarea sociala. Varianta hibrid ( sau online toatal – unde se poate) mai ales pt cei mici, cred ca e cea mai buna varianta

    • Multe familii in care nu muncește niciun părinte își pot supraveghea copiii? Ai predat vreodată hibrid sa vezi cât timp se pierde cu organizarea (din timpul efectiv de predare). școala online/hibrid o sa scoată numai analfeti dacă se va mai continua mult asa. Dacă vouă va convine sa aveți asa copii, bravo vouă. Alta prostie,, grava, pe care o spui,, Mai ales pt cei mici,, , cum ii înveți tu ca profesor sa scrie și sa citească online pe cei de clasa I? Din fata unui monitor? Doamne ferește!

  11. Dacă ne băgați în online sa știți ca voi dați examenul în locul meu!

  12. De acord cu tine, leila, ar fi ideal ca toți părinții sa cunoască interesul copiilor lor, dar din câte citesc printre comentarii, se pare ca nu. Ei nu observa cum participa copii lor la ore? Se culca în timpul orelor, stau doar la prezenta și apoi se baga în plapuma, asculta ora de pe wc. Asta e școala? Poate în capul unor descreierati.

  13. De vaccinat nu vrem sa ne vaccinăm, de testat copiii nu vrem să-i testăm, de protejat nu ne protejăm… Dar vrem școală cu prezența fizică…

  14. Dorim sa mearga copiii nostri fizic la scoala. In online e o pierdere de vreme, copiii se joaca , stau pe chat-uri, fac orice, numai scoala nu.

    • Vă rog frumos să nu generalizați. Sunt copii care, chiar și în condițiile actuale, reușesc să se mențină la un nivel ridicat d.p.d.v al școlii.

  15. Sincer opțiunea asta îmi place mai mult.Am destul timp până pe 6 decembrie sa mă pregătesc pentru doar 3 teze.Scap de stresul de a învăța pentru teze in timpul vacantei de iarna.Cat despre scoala fizica sau online îmi este sincer indiferent.Atata timp cât eu invat totul e bine.

  16. E o problema pentru copiii de la scoala primara.Chiar daca au ajutor in familie pentru scoala online,tot autoritatea d-nei invatatoare il determina sa invete.Au nevoie sa socializeze,au nevoie de un loc de joaca,de un sport.
    Pentru cei mai mari cel mai important e studiul individual pentru a face fata la teze si examene.Meditatiile in particular pentru anii terminali nu cred ca sunt conditionate de scoala online sau fizic sau de vacante fortate.
    Legat de clasele cu multi elevi,intotdeauna a fost o problema.Poate o rezolvare ar fi impartirea in 2 grupe.O saptamana o grupa vine fizic si cealalta grupa este online.Saptamaba urmatoare se schimba grupele.Avantajul online este ca nu prea au cum sa deranjeze ora iar la clasa se lucreaza mult mai usor cu un efectiv mai mic de elevi.
    Legat de mijloacele de transport in comun,nu vad nici o rezolvare.De multe ori sunt foarte aglomerate.Poate ar fi necesar asugurarea unor mijloace de transport special pentru elevi,mai ales in mediul rural.