G4Media.ro

BREAKING Ciolacu: Fără industria auto, economia României se prăbușește / Noua Comisie…

Sursa foto: Ford Otosan

BREAKING Ciolacu: Fără industria auto, economia României se prăbușește / Noua Comisie Europeană trebuie să vină cu susținere masivă pentru această industrie, altfel în următorii doi ani vor fi disponibilizări masive 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că noua Comisie Europeană trebuie să vină cu „o abordare mult mai sustenabilă pentru industria auto”, pentru că în caz contrar în următorii doi ani vor fi „disponibilizări masive”. Marcel Ciolacu a subliniat că motorul economiei europene este această industrie și a avertizat că, „fără industria auto în România, economia României se prăbușește”.

„Este momentul, pentru că tot suntem la un început drum atât al Comisiei Europene, cât și al Parlamentului European, să avem o abordare mult mai sustenabilă în ce privește industria auto. Dacă nu vom lua măsuri și nu vom trage semnalul de alarmă încă de la începutul acestui ciclu parlamentar, anul viitor și, mai mult, peste 2 ani vor fi mari probleme în industria auto”, a afirmat Marcel Ciolacu într-un discurs la Forumul Mobilității Sustenabile și Accesibile.

În opinia sa, este nevoie de programe de susținere a industriei auto, care de fapt a dat toată sustenabilitatea Europei.

„Suntem într-un moment de descreștere atât în România, cât și în toată Europa și, dacă nu vom interveni, vom ajunge la disponibilizări masive”, a avertizat Marcel Ciolacu.

Premierul român a subliniat că Comisia Europeană va trebui să vină cu „susținere masivă pentru această industrie”.

„Am citit programul Draghi, unde e trecut acest lucru, dar uităm când vorbim de industraliazări, uităm că motorul economiei e industria auto, pentru că are o dezvoltare pe orizontală fabuloasă.

E un moment când toate forțele politice trebuie să înțeleagă că, fără industria auto în România, economia României se prăbușește”, a avertizat Marcel Ciolacu.

Citește și ANALIZĂ Economedia. Val de concedieri și restructurări la multinaționalele din industrie, cu activitate și pe plan local. Piața din România, afectată de presiunile economice de la nivel mondial, de creșterea costurilor cu materia primă, cu forța de muncă și de scăderea consumului

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. La cel cum ati reusit sa duceti la pamant si IT-ul?

    • IT-ul european sau cel local? Cel european e cvasi-inexistent in comparatie cu cel american si probabil si cu cel chinez. It-ul local a fost mereu o piata de outsourcing, nesustenabila fara componenta de inovatie. Concret, daca tu nu produci nimic, nu te poti astepta sa te dezvolti pe termen lung. Intotdeauna va exista o alta piata mai ieftina care va atrage companiile mari aflate in cautare de servicii(vezi India).

    • corect, sunt destul de similare cele 2 industrii , si intr-o anumita masura si lucreaza impreauna , pe automotive … si din pacate ai dreptate , suntem doar outsourcing, si mult prea putina inovatie ..
      pe IT e greu sa reusesti sa iesi de sub outsourcing, in general, mai ales ca o piata importanta , care ar putea duce la dezvoltare de softuri, si anume lucrul cu statul roman e amanetat de clientela de partid care se dovedeste de cele mai multe ori o solutie ineficienta

    • IT-ul romanesc ? E o gluma buna. Lucrez de 24 de ani in domeniu. Vreo 20 de cand sunt scutirile alea de taxe. Cu ce a ajutat domeniul in general ? Cate firme romanesti au aparut ? Mai mult, de ce se permite ca SRL-uri pe IT sa plateasca taxa pe venit de 3% in timp ce un angajat ajunge sa plateasca 45% ?

    • „IT-ul romanesc ? E o gluma buna. Lucrez de 24 de ani in domeniu. Vreo 20 de cand sunt scutirile alea de taxe. Cu ce a ajutat domeniul in general ?”

      Sectorul IT si telecomunicatii in 2004 – aproximativ 2,5 miliarde de euro
      Sectorul IT si telecomunicatii in 2023: aproximativ 25 miliarde de euro.
      De 10 ori mai mult

      Pondere IT/Telecomunicatii in PIB-ul Romaniei: 2014 – 5,1%, 2023-7,1%

      Cresterea sectorului in ultimii 10 ani cam de 3 ori mai mare decat cresterea economica generala, in fiecare an.

      Cam astea sunt cifrele de la institulul national de statistica. Dar poate ca nu stiu ei ce si cum.

    • de unde ai auzit ca it-ul romanesc e la pamant? e bine merci, dar nu in romania

  2. Stai așa, bre. Uniunea europeană să vină cu soluții altfel vor fi disponibilizați angajații? Păi, de ce UE? Voi nu trebuia să faceți un drum acolo până la fabrică? Și niște beneficii pentru cumpărători? Și niște vouchere pentru rabla, in special pentru a achiziționa mașini din propria producție?

  3. România produce autoturisme de teren, de oraș, hibride, electrice. Atunci Fondul de Mediu constituit din taxele de aici să sponsorizeze doar produse românești. Așa începuse acțiunea asta și era corect. Doar că unii potenți și cu putere de decizie erau importatori și au decis că e bine să se externalizeze fonduri românești către firmele din afară.

  4. Ce ştiţi voi, deja aveam pregătit comentariul de azi dimineaţă(Pavel Coruţ nici măcar nu era pe aproape cu imaglnaţia lui).

    Noi ştim că vă credeţi mai inteligenţi decât toţi ceilalţi după cum vă lăudaţi pe cine o să votaţi, dar oricât de inteligenţi vă credeţi voi nu sunteţi mai logici ca noi, cum imediat o să vă demonstrăm.

    Să vedem ce vă spune inteligenţa voastră:
    ………………
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi avea măriri de impozite,taxe,inflaţie şi preţuri mai mari ca până acuma.
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi avea şi mai multe firme închise.
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi avea şomaj şi mai mare.
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi rămâne mulţi fără serviciu la privat după cele două de dinainte.
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi fi restructuraţi la stat.
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi avea statul dlsperat după bani la buget.
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi rămâne mulţi fără serviciu la stat după cele două de dinainte şi celelalte două de dinainte de la privat.
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi avea dobânzile mai mari la împrumuturile voastre personale de la bănci.
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi avea împrumuturi mai mari la stat ca până acuma.
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi avea lipsuri la buget după cele 180 de miliarde care le lipsesc deja .
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi avea şi mai multe lipsuri ca cele 180 de miliarde pentru că îi credeţi mari economişti şi ştiu să recupereze banii care vi i-ai dat fără acoperire(adică pomeni).
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi mai avea corupţie şi mai mare ca până acuma care ar duce la lipsuri şi mai mari la stat din cauză că justiţia îi pune la respect şi îi sperle, nu mai pot de sperlaţi ce sunt după cum am văzut.
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi mai avea nevoie de U’S’R să vă facă proiecte U’E că vă descurcaţi cu toate de la bugetul statului unde veţi avea de toate.
    – Voi credeţi că după alegeri nu veţi fi nevoiţi să restrângeţi administatia teritorială şi mai poate fi administrată.
    – Voi credeţi că după alegeri va curge numai cu miere şi pomeni, fără măriri de taxe-impozite-preturi, cu împrumuturi de peste tot, cu pensii speciale la toţi şi evident nimeni nu va trebui să muncească că o să meargă strună economia la noi.
    ………………
    Ne pare rău pentru voi dacă inteligenţa voastră vă spune că cele de dinainte nu se va întâmpla după elegeri, dar iteligenţă au toate vietuitore de pe pământ până la un punct, ce nu au toate vieţuitoarele este logică de economist matematician care vă vă contrazică printr-o singură frază întrebătoare: „de ce ai face un plan de 7 ani ca să reduci deficitul şi să ceri voie celor de la UE derogare de la încălcarea regulilor UE ca nu cumva ţara noastră să scadă ca rating de ţară, care ar face ca nici împrumuturi să nu le mai dea cineva, de apoi nu o să mai poată să vă plătească pensiile şi salariile alea date cu atâta dărnicie la stat din împrumuturi?”….Fraza sta este dovada vie care contrazice tot ce vă spun ei, nici măcar nu trebuie alte dovezi(am uitat să vă spunem că lipsuri vor fi şi în spitale şi alte feluri de instituţii care depind de resursele bugetare, adică va fi şi mai rău ca înainte în cazul lor)..

    Avem şi un paradox logic:
    ………………
    – Cică omul are trei feluri de speranţe.
    – Primul fel sunt cei care cred despre ceilalţi că dacă până acuma nu au făcut-o repetetat 35 de ani ce trebuia să facă se vor schimba şi vor face de acuma(acest fel de speranţă este văzut foarte des la cei care votează politiceni).
    – Al doile tip cred despre ei personal că se vor apuca de şcoli să înveţe să fie economişti şi vor da hărnicia în ei să fie silitori schimbându-şi caracetrul devenind responsabili şi m’o’r’a’l’i şi evident insistăm să spunem că vor fi tare harnici(acest fel de speranţă este văzut foarte des la politicianul care cere votul votantului).
    – Iar al trelea tip speră că nu se va ajunge în ultimul ceas ca să înţeleagă pe pielea lor toată lumea că paradoxal logica celor două tipuri de speranţe de dinainte se contrazic realistic(acest fel de speranţă se găseşte la cei care nu au politicieni preferaţi şi doar votează din interesul lor personal încercând să aleagă pe ăla care nu le va îngropa cu totul interesele lor comerciale sau de alt fel social).
    ………………
    Noi suntem mai diferiţi decât ceilalţi trei de dinainte fiindcă credem că speranţa poate fi volativă şi nu doar liniară, facem parte din al patrulea tip foarte rar cu inteligenţa+logica+experienţa la ei acasă de care nu se ştie că există şi doar numai se povesteşte că ar exista(nu suntem de-al lui Pavel Coruţ, suntem reali, vă lovim logic), care credem că şi al treilea tip se va înşela amarnic în cazul politicienilor de acuma, din simplu motiv că clasei nostre politice le lipsesc complet cele trei elemente(inteligenţa+logica+experienţa) de bază importante ca cineva să poată supravieţui într-o criză existenţială economică în care suntem acuma.

    Avem şi o glumă: cică unii cred că pot recupera în trei luni până după alegeri între 40 şi 60 de ani de lipsă de şcoală şi experienţă şi valori uitate de prin copilărie de nici nu mai ştiu cum arată, ca apoi în următorii 4 ani de mandat să fie cei care şi doresc votanţii(poate doar c’i’p’a’t’i şi dr0naţi ca să fie harnici şi c0ntr0laţi să nu umble cu s’t’e’g’u’l’e’ţ’e c0l0rate şi evident cu inf0rmaţia b’ă’g’a’t’ă cu f’o’r’ţ’a în mlntea lor uitucă ar putea fi posibil, altfel nu vedem cum, logic).

    Ca fapt dlvers: poate unii cu logica diferită de a voastră cum este a noastră ar avea mai mult sens de data asta pentru voi decât logica care aţi folosit-o până acuma, logica noastră v-ar spune că poate de data asta ar fi bine să nu va mai sacrlflcaţi voi românii pentru stat şi cei care o duc bine de pe urma lui cum aţi făcut-o de 35 de ani şi ar fi tim’pul’ să sacrlflcaţi statul şi pe cei care o duc bine de pe urma lui ca să o duceţi voi bine. Nu va trebui decât să susţineţi pe cei care ar face aşa ceva, care de data asta chiar îi aveţi(nu ne referim la A’U’R şi S’O’S ca ei sunt în aceeaşi logică cu ei, ei sunt şi mai răi, sunt în logica celor de dinaintea ăstora de acuma care i-au crescut pe ăştia unde toată lumea era în stat, de atuncea trebuia să se sacrlflce tot statul pentru cei deasupra statului, sunt chiar mai ilogici ca ăştia de acuma, ei erau chiar pe bune stat în stat nu ca ăştia numai paraleli). Dar trebuie să vă doriţi şi voi, astfel numai din sacrlflciu în sacrlflciu o să staţi şi o să plângeţi cât de săraci sunteţi că trebuie să salvaţi tot tim’pul’ statul şi pe cei care trăiesc bine după urma lui care niciodată nu au dus-o rău în 35 de ani datorită sacrlflclului vostru repetat făcut din 4 în 4 ani pentru ei.

  5. Pai clar sa faca UE. El si-a facut treaba: Avem autostrada de la Pitesti si de la Craiova catre vestul tarii si portul Constanta si CFR sunt exemple de eficienta si exactitate pt elvetienii ce fabrica ceasuri.

  6. O politica UE aberanta (green deal) duce la colaps economic. Solutia nu este sa impiedicam falimentul fabricilor cu munti de bani. Trebuie schimbata politica falimentara si fabricile isi vor reveni singure. Go woke, go broke!

  7. 1. Romania nu este o tara cu o singura industrie, cea auto. Ciolacu vrea sa mascheze dezastrul economic al tarii cu tot felul de pretexte, și asteapta ca politicienii straini sa salveze tara pentru care cei autohtoni nu s-au sinchisit.
    2. Ciolacu este toxic dar perfid si are o masca de nevinovat, tocmai buna de afisat la bobor.
    3. Campania electorala de anul acesta este o non-campanie, facuta sa ii asigure un culoar liber la presedentie.
    Liber la bilete de Congo, Ciolacu i-a luat locul lui Bombo.

  8. Cum, nu mai suntem autonomi si mandri cand vine vorba despre industria auto ? UE sa vina sa repare ca altfel se duce naibii industria ? Dar voi ce paziti acolo la guvern ???

  9. va plati ue somajul, din taxele impuse chinezilor. si cand din somaj nu iti vei permite o masina chinezeasca care aduce taxe? in „productia” din romania sunt angajati cam 1/3 din disponibilizarile volvo din acest an? care produsctie? asamblare cu chinezarii?