G4Media.ro

BREAKING Comisia Europeană a securizat 300 de milioane de doze dintr-un vaccin…

sursa foto: Pexels

BREAKING Comisia Europeană a securizat 300 de milioane de doze dintr-un vaccin – candidat împotriva COVID-19 dacă acesta își dovedește eficacitatea

Comisia Europeană a încheiat discuțiile preliminare cu o companie farmaceutică pentru achiziționarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19. Contractul avut în vedere cu Sanofi ar oferi posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziționeze vaccinul, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Se preconizează că, odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziționarea a 300 de milioane de doze, în numele tuturor statelor membre ale UE. Comisia continuă discuțiile intense cu alți producători de vaccinuri.

Încă de la izbucnirea pandemiei mondiale, la începutul anului 2020, multe țări ale lumii au început cursa contracronometru pentru găsirea unui vaccin care să oprească criza. Guverne, institute de cercetare, mari companii din Sănătate sau universități renumite depun eforturi considerabile pentru a oferi antidotul. Este o luptă pentru prestigiu științific, dar și o miză economică: cine dezvoltă primul vaccin anti-COVID-19.

G4Media a publicat un timeline al cursei contracronometru pentru obținerea vaccinului anti-COVID 19.

Ce spune Comisia Europeană

Președinta von der Leyen a declarat: „Comisia Europeană face tot posibilul pentru a se asigura că cetățenii europeni au acces rapid la un vaccin care este sigur și îi protejează împotriva COVID-19. Etapa realizată astăzi cu Sanofi este o primă piatră de temelie a unei strategii europene în materie de vaccinuri mult mai cuprinzătoare. Vor urma mai multe informații, în curând. Suntem angajați în discuții avansate cu alte câteva societăți. Cu toate că nu știm, astăzi, care este vaccinul care se va dovedi a fi cel mai eficace în cele din urmă, Europa investește într-un portofoliu diversificat de vaccinuri promițătoare, pe baza diferitelor tipuri de tehnologii. Această strategie ne sporește șansele de a obține rapid un remediu eficace împotriva virusului. Un vaccin ar fi un adevărat bun global. Ne angajăm să sprijinim accesul inclusiv pentru țările mai vulnerabile, pentru ca acestea să poată ieși din această criză.”

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Un vaccin eficient și sigur împotriva COVID-19 reprezintă strategia cea mai sigură de ieșire din criză.Din acest motiv, am negociat o abordare unitară la nivelul UE în ceea ce privește dozele de vaccinuri promițătoare disponibile în ultimele săptămâni. Anunțul de astăzi cu privire la încheierea discuțiilor preliminare cu Sanofi este primul pas important în direcția asigurării unui acces egal la vaccin pentru cetățenii noștri.”

În comunicatul transmis, vineri, de Comisia Europeană se face referire și la suma de 16 miliarde de euro pe care Uniunea Europeană a reușit să o strângă din donațiile statelor membre pentru achiziționarea vaccinului, atunci când acesta va apărea:

  • ”Discuțiile preliminare încheiate astăzi sunt menite să ducă la un angajament prealabil de achiziție care urmează să fie finanțat prin Instrumentul pentru sprijin de urgență, care prevede fonduri dedicate creării unui portofoliu de potențiale vaccinuri cu profiluri diferite și produse de societăți diferite. Comisia Europeană s-a angajat, de asemenea, să se asigure că orice persoană care are nevoie de un vaccin îl poate obține, oriunde în lume și nu doar acasă. Nimeni nu va fi în siguranță până când nu vom fi cu toții în siguranță. Acesta este motivul pentru care, începând cu 4 mai 2020, Comisia a colectat aproape 16 miliarde EUR în cadrul răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus, acțiunea globală pentru accesul universal la teste, tratamente și vaccinuri împotriva COVID-19 și pentru efortul global de redresare. Comisia este, de asemenea, dispusă să studieze împreună cu partenerii internaționali dacă un număr semnificativ de țări ar accepta să mobilizeze împreună resurse pentru rezervarea în comun a vaccinurilor viitoare de la întreprinderile producătoare, nu doar pentru utilizarea proprie, ci și pentru țările cu venituri mici și medii. Țările cu venituri ridicate ar putea acționa ca un grup incluziv de cumpărători internaționali, accelerând astfel dezvoltarea unor vaccinuri sigure și eficace și maximizând posibilitățile de acces la vaccinuri pentru toți cei care au nevoie de acestea în întreaga lume”, se mai arată în comunicatul CE.

Context

La 17 iunie, Comisia Europeană a prezentat o strategie europeană de accelerare a dezvoltării, fabricării și distribuirii de vaccinuri eficiente și sigure împotriva COVID-19. În schimbul dreptului de a cumpăra un anumit număr de doze de vaccin într-un interval de timp dat, Comisia ar finanța o parte din costurile inițiale suportate de producătorii de vaccinuri sub forma angajamentelor prealabile de achiziție. Finanțarea acordată ar fi considerată drept acont pentru vaccinurile care vor fi achiziționate efectiv de către statele membre.

Întrucât costul ridicat și rata ridicată de eșec fac ca investirea într-un vaccin COVID-19 să fie o decizie cu grad ridicat de risc pentru dezvoltatorii de vaccinuri, aceste acorduri vor permite, prin urmare, realizarea unor investiții care, în caz contrar, probabil că nu ar fi efectuate.

Pentru vaccinul candidat produs de Sanofi, urmează să se solicite de la EMA o autorizație de introducere pe piață în iunie 2021, după ce studiile clinice de fază III ar indica declanșarea unui răspuns imunitar promițător.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Un vaccin isi arata eficacititatea si adversitatea dupa minim 5 ani.

  2. iunie 2021 , e o gluma!

  3. Yessss, perfect, hai odată cu vaccinarea obligatorie a tuturor! Vaccinul nu mai e mască, să îl porți sub barbă; odată făcut, avem toți imunitate!

    • Sa te vaccinezi tu si toti ai tai obligatoriu cu astfel de vaccinuri facute de azi pe maine. Eu prefer sa astept unul care sa treaca toti pasii si testele pana la acreditare, fara sa arda etape pentru a imbogati niste odiosi din big pharma.

  4. pandemie mondială e pleonasm

  5. „Încă de la izbucnirea pandemiei mondiale … ” dovadă crasă de … „alfabetism NEfuncțional” de la un artist în mânuirea cuvintelor în fraze atent meșteșugite cu respectul limbii în care scrie !

    • Nici moartă nu m-as vaccina cu ce firma dubioasă a găsit UE. Doar cu vaccinul de la Astrazeneca m-as vaccina. Atât. Companie suedezo-britanica (Oxford) care va oferi vaccinul în regim de non-profit, oricum.

    • „Firma dubioasă” fiind Sanofi?? 😄
      A. k. a a cincea companie farma din lume ?

  6. O sa ne vaccinam cu toții, PENTRUCA ne vor restricționa dreptul la munca, la hrana, la benzina, la apa etc. Fără certificat de sănătate, vom fi considerați, indezirabili și STIGMATIZATI, de cei care se vor vaccina.

    • Sunt foarte multi oameni care au trecut prin forme grave de boala cu Covid 19 si nu mai prezinta anticorpi. Nu toata perioada de boala se datoreaza Covid, ci doar prima faza in care organle sunt atacate si de bacterii, cele care dau pneumonie de exemplu, dar nu numai. mare parte din tratament este alocata infectiilor bacteriene, timp in care virusul dispare dar ci anticorpii. Si atunci cum sa faci un vaccin pentru un astfel de virus? Vaccinul nu merge cu adevarat nici la gripa, cu atat mai putin la Covid. Vaccinul in forma lui clasica este o imposibilitate la Covid 19. Timp si bani irositi. un tratament bun ar fi mai util. Cume e cazul la gripa. cand simteam ca se instaleaza gripa, repede repede doua aspirine si un paracetamol, o frectie zdravana cu otet, un ceai fierbinte si infofolit bine ca sa transpir si in cateva ore gata cu gripa! Ceva similar trebuie si la Covid. Pielea este cel mai mare organ imunitar. Virusii trimisi spre piele distrusi si eliminati prin transpiratie rezolva. Din batrani se puneau si ventuze, adica tot pielea saraca elimina boala!

    • P.S. Dar daca intarziam si lasam gripa sa se instaleze, daca trecea o zi de exemplu de la primele simptome, gata cu tratamentul descris, nu mai era la fel de eficient, prea multe celule erau deja afectate.

    • @Unchiul Gherase ma gandeam sa-ti raspund punctual la toate aberatiile pe care le-ai debitat insa sunt prea multe. asa ca tot ce pot sa te sfatuiesc e sa vorbesti cu un doctor sa te lamuresca el cum e cu vaccinul, gripa, suprainfectiile bacteriene, etc. sper sa aiba rabdare ….

  7. Rog Comisia Europeana sa se grabeasca cu acel vaccin, nu de alta dar, Doamne fereste, moare sotul Andreei Esca pana securizeaza UE vaccinul si sa vezi cum se supara doamna Esca si desfiinteaza blocul comunitar.

  8. Lumea alearga dupa cai verzi pe pereti. Vaccinurile la coronavirusuri sun frectii la piciorul de lemn din punct de vedere medical, dar sunt afaceri foarte profitabile. Mai bine ar gasi un tratament eficace care sa nu lase bolnavul sa ajunga in stare grava si nu in ultimul rand un procedeu fiabil si precis de diagnosticare a infectiei cu Covid 19. Daca ezista astea, bolnavul identificat se poate trata acasa fara probleme daca e descoperit la timp si exista tratament eificient. Virusul nu poate fi ucis ca o bacterie. El se elimina doar simultan cu celulele infectate ale organismului, deci este fundamentala obtinerea unui moderator al multiplicarii virusului care sa-i incetineasca ritmul de multiplicare, simultan cu tratarea efectelor secundare bacteriene instalate in urma infectarii cu virus. CU CAT SUNT MAI PUTINE CELULE INFECTATE, CU ATAT SI DAUNELE SUNT MAI MICI. Companiile Pharma ar trebui sa revina cu picioarele pe pamant si sa fie mai pragmatice, sa lasa deoparte socotelile legate de castiguri uriase pentru ca s-ar putea sa ramana fara clientii care sa le aduca acele castiguri fabuloase sau si mai rau, sa ramana fara angajatii din companii. Nimeni nu este nemuritor iar virusul este parsiv si extrem de contagios si nu asteapta.

    • Ce,, expert” esti,ma mir ca nu esti consultat de specialisti pentru a lua deciziile in functiile de recomandarile tale.

  9. un vaccin relativ eficient scos intr-un an e un miracol, in 3 ani e noroc chior iar in 5 ani e asteptare foarte optimista. o asteptare realista ar fi de 10 ani ….
    dar adevarul este ca niciodata in istoria sa, omenirea nu s-a mobilizat intr-un asemenea grad pentru a rezolva o problema medicala. pentru niciun patogen sau boala cunoscut(a) pana la sars-cov-2, omenirea nu a alocat atat de multe resurse. asa ca eu chiar sper in miracole …..

  10. cine raspunde pentru efectele adverse rezultate in urma operatiilor, antibioticelor, citostaticelor si in general pentru majoritatea medicamentelor si procedurilor medicale? nimeni! deci, ce facem, interzicem medicina si ne intoarcem la incantatii si vraji? tu ai folosit in viata ta medicamente? daca da, esti doar un ipocrit patetic!