G4Media.ro

BREAKING Dispare informarea zilnică privind cazurile de COVID, decesele și internările /…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING Dispare informarea zilnică privind cazurile de COVID, decesele și internările / Ministerul Sănătății a decis să publice doar un buletin săptămânal / Alexandru Rafila: „Dacă situația o va impune, vom reveni”

UPDATE Ora 13.56: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat, răspunzând unei întrebări G4Media.ro, că nu există o practică unitară la nivelul Uniunii Europene privind această raportare, iar „dacă situația o va impune” se va reveni la buletinul zilnic.

„Nu exista practica unitara. Monitorizarea gradului de ocupare a paturilor/ATI avea rost când se punea problema luării unor masuri în contextul evolutiei. Dacă situația o va impune, bineînțeles ca vom reveni. Dar speram sa nu mai fie cazul”, a precizat Alexandru Rafila.

UPDATE Ora 13.28: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat, într-un mesaj transmis presei, că informarea în cazul COVID se va face la fel ca la gripă, adică săptămânal și a argumentat că numărul de cazuri, spitalizări și numărul de pacienți la ATI sunt reduse.

„Informarea va fi săptămânală, similar cu ceea ce se face pe gripa. În aceasta perioada nu am mai avut decât un raport subunitar al ratei bazale de reproducere, iar numarul de cazuri, respectiv de spitalizare și ATI e redus”, a transmis Alexandru Rafila.

Știrea inițială: Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că nu va mai publica zilnic buletinul privind cazurile de COVID, decesele și internările, ci va prezenta doar un buletin săptămânal.

„De acum înainte, veți primi o informare săptămânală privind situația COVID. Ea va transmisă în fiecare zi de luni”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Decizia se aplică începând din această săptămână și este o premieră din martie 2020, când a început pandemia de COVID-19.

G4Media.ro a întrebat Ministerul Sănătății de ce a fost luată această decizie. În momentul în care ministerul va oferi lămuriri, le vom publica.

Decizia Ministerului Sănătății vine în contextul în care săptămâna trecută s-a oprit scăderea numărului de infectări înregistrate. Potrivit datelor centralizate de Graphs.ro, și numărul de reproducție a ajuns la 1, prag de la care numărul de infectări începe din nou să crească.

Vom reveni

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

  1. Și o dată pe săptămână e prea mult, nu mai interesează pe nimeni.

    • Ai memoria unei amibe, ai văzut vreo postare pro Rusia sau pro USL făcută de mine ?

    • Oricine a susținut vaccinarea cu forța nu e diferit de Putler în gândire. Cu forța, obligatoriu, ” știm noi ce e bine pentru tine „, gândire nazistă.

    • Oricine a s.u.sținut vaccinarea cu f.o.rța nu e diferit de P.utler în gâ.ndire. Cu f.o.rța, ob.lig.ato.riu, ” știm noi ce e bine pentru tine „, e gâ.n.dire na.z.i.stă.

    • Dar ai parțial dreptate, majoritatea rusofililor de acum erau antivacciniști.

    • Mai toata tarile civilizate, Franța, Italia Canada, Australia au susținut si unele susțin vaccinarea cu forta (intr-o forma sau alta) anti-covid cu un vaccin care nu oprește transmisia.

    • Țări civilizate și democratice :
      UK, Suedia, SUA, Germania, Spania, etc.

      Tu ai enumerat câteva țări woke, nu civilizate.

  2. Dacă va lipseste informarea asta, nu mai bine alocați spatiu lui Jurma, o rubrică de povestiri din pandemie.

  3. Boosterizații rămân cu buza umflată….

  4. E înlocuită de informarea zilnică despre câți ucraineni au intrat în România. Acolo suntem pe platou.

  5. Cu cat informările sunt mai rare, cu atât numerele sunt mai mari.
    In loc de 5 decese pe zi vom vedea vreo 30-40.

    • Exact, asta se doreste, cifrele sa fie cat mai mari pentru a mai WaCcina cativa adepti.
      In Portugalia WaCcinarea a fost o reusita

    • @Djokovic: O fi dost o reușita numerica, dar acuma efectul protector (ala care o fi, cat o fi) a trecut, de aia se îmbolnăvesc in număr de zeci de mii pe zi.

  6. Te-ai rătăcit ?

  7. S a terminat tot?!?și eu de ce m am vaccinat de 3 ori ?!?

  8. Am 2 nelămuriri: originea virusului (unde, cum, când a apărut) si cum a dispărut

    • Nu a dispărut.
      Originea nu mai contează.

    • Ca să te lămurești caută „gripa spaniolă „A apărut dintr o dată (sursele oficiale spun că in Kansas dar cele neoficiale spun că a apărut simultan in India si SUA) și a dispărut dintr o dată.Dupa 2 ani…(Surse neoficiale spun că era vorba de un vaccin impotriva meningitei cu care un Mengele vaccina soldații americani care plecau pe front,dar a gresit calculele..).Sursele oficiale spun că a dispărut fiindcă omenirea s a imunizat natural(de ce nu a lăsat si acum imunizarea naturală?Bine atunci nu au lasat o ei ,ci nu erau ATI ,sănătate publică, Pfizer,euro,ca acum)
      Au murit in jur de 70 de miloane,sursele neoficiale spun ca in jur de 100 de milioane.
      ps: să nu te sperii cand ai să afli că „gripa spaniolă ” conținea virusul N1H1.Daa,banală gripă aviară din zilele noastre

  9. hai sa cheltuim si mai multi bani pentru infarmari cu privire la un virus ce este o gripa sau cum in Romania se cheltuie banii degeaba

  10. Asta ca raspuns la intrebarile lui Ciolacu referitor la motivul pentru care au expirat dozele de vaccin.

  11. Stați liniștiți. Vine boala maimuței.
    Alta pandemie, alte vaccinuri, alți bani cheltuiți aiurea.
    Legat de covrigel-19, de ce revine în tarile cu rate foarte mari de vaccinare? Nu trebuia sa se termine acolo și sa rămână doar în tarile cu rate mici de vaccinare? Aaa… Pentru ca vaccinul îți distruge de fapt sistemul imunitar. Poate deaia și OMS-ul a încetat cu propaganda. Sau nu ii mai plătește nimeni sa cârâie?
    Apropo, pro-vaccinistii (aia care susțineați obligativitatea), vedeți ca le expira la ăștia milioane de doze. Ce mai așteptați? Dacă schimba eticheta, e bun și pentru variola maimuței. Aveți grija la numărul de doze, ca nu avem destui copaci pentru toți.
    Postacii sa se abțină. Sunt înconjurat zilnic de (v-aș compara cu maimuțele, dar mi-e teama ca le jignesc inteligenta) specimene din categoria voastră și n-am nevoie sa îmi repetați aceleași chestii.