G4Media.ro

BREAKING Elevii nu mai pot fi exmatriculați, modificare inclusă în noul Regulament…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

BREAKING Elevii nu mai pot fi exmatriculați, modificare inclusă în noul Regulament de organizare a școlilor

Elevii nu mai pot fi exmatriculați, potrivit noului ROFUIP, anunță Ministerul Educației. Regula intră în vigoare din 1 septembrie 2022. Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar va fi publicat în Monitorul Oficial mai anunță instituția.

„Eliminarea dispozițiilor referitoare la exmatricularea elevilor, având în vedere faptul că dreptul la educație este de ordin constituțional. Prin urmare, măsura exmatriculării va fi posibilă numai pentru învățământul postliceal, care nu are caracter obligatoriu”, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro de Ministerul Educației.

Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar sau ROFUIP reglementează organizarea și funcționarea unităților de învățământ preuniversitar, în cadrul sistemului de învățământ din România, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, și se aplică în toate unitățile de învățământ. Este aprobat prin ordin de ministru, iar cea mai recentă modificare a fost în 2020.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Ce? dar cand protejam si profesorii ?

  2. Liber la scuipat sau batut profesori, deranjat ora, batut sau amenintat colegi, etc. Fiind minori, nu prea functioneaza p.l.angerile p.en.ale sau contraventionale. Exmatricularea era singura solutie in multe cazuri.
    Nu orice animal poate fi educat.

  3. Obligativitatea scolii trebuie sa fie pentru elevi ( parinti) nu penrru cadrele didactice. Rolul profesorului e sa te invete dar daca elevul e un huligan ce facem ?

    • Íi spunem: săru mâna, mă scuzați, elevul nostru, stapanul nostru! Vin parinții elevilor agresați de colegi si se vaită: l-a batut pe fimiu şi nu i-ați facut nimic! Păi ce să fac, să fug după el prin curtea şcolii sau să îi dau vreo câteva scatoalce şi să îmi creez probleme? Deranjează, agresează, nu îi interesează nimic decât să te scoată din sărite. Zicem mersi când lipsesc, să putem face o oră ca lumea cu ceilalți! Părinții unor astfel de elevi problemă sunt şi mai răi ca progeniturile. Deci vorba bună este zero, nota scazuta la purtare este zero, chemat părinții la şcoală este zero, sedința cu părinții si mustrarea scrisă la fel!

  4. Probabil ca in conditiile astea unii vor ajunge prin transfer in penitenciare pentru minori.

  5. Elevii vor conduce scoliile,directorul va fii luat ostatic,profesorii vor fii calcati in picioare ,iar fundul domnisoarelor profesoare le va apartine eleviilor alfa………….sa inceapa distractia

  6. Îmi aduc minte la foștii mei colegi de clasă exmatriculați.
    Exemple: unul a pus un arac în locul unei fete fix când ăia se punea pe scaun. Ghici ce? Atacul a intrat „undeva” iar ăia la vârsta de 10 ani nu mai era virgină și acolo în clasă era plină de sânge. Rromul a fost exmatriculat după lungi și multiple exemple de agresiuni. Tipul era mai mare că noi cu 3 ani (repetent de 2 ori), București, Sector 4, Școală Nr 102

  7. Eu cred ca orice copil ar trebui premiat.
    Prin drept constitutional.
    Si sa nu mai aiba note de 3. Ca inseamna ca nu sunt educati. Iar asta e imposibil, prin constitutie. Pt ca legalitatea bate realitate parca, nu? Sau e invers, nu mai stiu? Sau macar profesorul care da 3 sa fie demis pentru ca nu asigura dreptul la educatie. Eventual chiar de acel copil , in mod public, ca la ghilotina inainte, spectacol pentru toata lumea.
    Eu asa zic.

  8. Numai savanți o sa iasă de pe băncile școlii. Gata, mă întorc în Rromania.

  9. Au uitat sa spună că în noua lege profesorul va fi exmatriculat, nu elevul, dacă nu face tot ce dorește elevul. România educată!!

    Oare când vor fi consultați și profesorii, atunci când se elaborează legi?

  10. Exmatricularile ar fi redus norme si catedre . Adica personal . Ori profesorii trebuie protejati caci voteaza ( alaturi de toti bugetarii capuse ) ,, pe cine trebuie ” .

  11. Este poate corect legal …insa situatia ar putea conduce la o alta evolutie : orice situatie care va reprezenta o variatie de la reguli ar putea genera o cerere de despagubiri civile ce vor fi platite de familia elevului sau a celui care a semnat contractul cu scoala sau chiar de scoala. Ceilalti parinti sau chiar scoala vor deveni frecvent parti in procese civile (sau penale). Si atunci vor apare alte mecanisme de autocorectie la nivel de familie sau la nivel de scoala.
    Pe principiul „unde dai si unde crapa”

  12. ROMANIKA EDUCATA, asta e rezultatul cand niste neamuri cu IQ-ul care tinde spre 0 fac reforma in educatie….