BREAKING Indicii care arată că cererea de anulare a alegerilor prezidențiale depusă de Cristian Terheș (ex-AUR, ex-PSD) a fost făcută în sprijinul lui Marcel Ciolacu. Terheș s-a clasat pe locul 9 în alegeri cu 1%, dar a cerut CCR să verifice diferența dintre Elena Lasconi și Ciolacu
Cererea de anulare a alegerilor prezidențiale depusă la CCR de Cristian Terheș (ex-AUR, ex-PSD) conține indicii că a fost făcută în sprijinul lui Marcel Ciolacu, candidatul PSD clasat pe locul 3. Terheș s-a clasat pe locul 9 în alegeri cu 1%, dar a cerut CCR să anuleze alegerile invocând un presupus impact al voturilor nule asupra diferenței mici de voturi (2.700) dintre Elena Lasconi și Ciolacu.
Mai mult, Terheș a susținut pe baza a trei exemple că voturi de la Ludovic Orban ar fi fost mutate la Elena Lasconi. Un consilier USR a demontat însă acuzația și pe baza datelor publice de la Autoritatea Electorală Permanentă a arătat că a fost vorba de erori corectate chiar de respectivele secții.
Cristian Terheș a fost ales europarlamentar în 2019 pe listele PSD. În 2024 a fost ales pe listele AUR. La prezidențiale a candidat din partea unui alt partid pe care l-a fondat.
- Vezi mai jos pasajele relevante din cererea depusă de Terheș la Curtea Constituțională:
”2. Secţiile de votare au contabilizat voturile alabil exprimate pentru candidatul Orban Ludovic, ca fiind voturi exprimate pentru candidata Lasconi Elena Valerica, ca efect al anunţului acestuia de a se retrage din competiţia electorală in favoarea acesteia.
Din informaţiile deţinute, în secţiile de vot cu indicativele B-1278, B-954, MH-179, candidatul Ludovic Orban a înregistrat 85 voturi, 38 voturi, respectiv 36 voturi, în timp ce in procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării s-a consemnat câte un singur vot pentru candidatul Orban Ludovic in fiecare dintre aceste secţii.
Având în vedere diferenţa de 2.740 voturi îintre candidatul clasat pe locul al doilea și candidatul clasat pe locul al treilea, precum și numărul total de voturi menţionate ca fiind exprimate pentru candidatul Orban Ludovic – 20.089, rezultă că procedeul de transfer” al unor voturi de la un candidat retras la candidatul clasat pe locul al doilea a influentat evident ordinea candidaţilor.
5. Conform art. 48 alin. 2 din Legea nr. 370/2004, sunt nule buletinele de vot pe care nu a fost aplicată ștampila de control a secţiei de votare, buletinele de alt model decât cel legal aprobat, buletinele pe care nu a fost aplicată ştampila cu menţiunea „VOTAT”, buletinele de vot la care ştampila cu menţiunea „VOTAT” este aplicată pe mai multe patrulatere 3 sau în afara acestora”.
Conform Anexa nr. 3 la Procesul-verbal privind rezultatele alegerilor pentru Președintele României, s-a înregistrat un număr de voturi nule de 223.132.
Acest număr este disproporţionat de mare în raport cu diferenţa de voturi dintre candidaţii clasaţi pe primele trei locuri.
În acest sens, în Hotărârea nr. 39/2009, Curtea Constituţională a dispus renumărarea voturilor nule, în cadrul alegerilor pentru funcţia de Președinte al României din anul 2009, în condiţiile în care diferenţa în turul al doilea de scrutin între cei doi candidaţi era de aproximativ 70.000 de voturi, iar numărul voturilor nule era de 138.476.
În cadrul alegerilor din data de 24 noiembrie 2024, diferenţa dintre candidaţii clasați pe locurile al doilea și al treilea este de numai 2.740.
Aceste elemente reprezintă serie de elemente secvențiale care au format un fenomen cu vocația de a schimba voinţa legătorilor, având drept rezultat modificarea ordinii candidaților care pot participa la al doilea tur de scrutin.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
22 comentarii