G4Media.ro

BREAKING Iohannis a promulgat legea pensiilor. Legea are impact bugetar de 33…

sursa foto: Captură video

BREAKING Iohannis a promulgat legea pensiilor. Legea are impact bugetar de 33 de miliarde în următorii doi ani

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii pensiilor, inițiată de PSD, potrivit Administrației Prezidențiale.

Legea prevede atât creșterea pensiilor prin majorarea în trepte a punctului de pensie (indicatorul fix în funcție de care sunt calculate pensiile), cât și recalcularea a milioane de pensii aflate în plată.

Proiectul legii a fost inițiat de fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, și are un impact bugetar de 33 miliarde de lei în următorii doi ani (peste 8 miliarde de lei în acest an și 25 miliarde de lei anul viitor (sursa). Legea a fost votată de Parlament în 26 iunie, după ce prima sa versiune fusese întoarsă de Curtea Constituțională.

Primele majorări de pensii în concordanță cu noua lege sunt prevăzute pentru luna septembrie.

FMI și Comisia Europeană au avertizat că majorările ar putea deveni nesustenabile.

Foto: Administrația Prezidențială

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

29 comentarii

  1. sa va vedem acum tovarasi de unde luati bani sa platiti.

    • De unde au luat si pana acum. Din buzunarul nostru.

    • Si din împrumuturi externe cu dobânzi enorme

    • Sa mareasca pensiile, sunt de acord, dar sa nu se mai plateasca acestea deloc, cu exceptia specialilor.
      Pensiile ordinarilor sa fie platite de copii si nepoti sau puscaria ii mananca, mama lor de platitori de taxe si pensii.

    • Nicio tara din lume nu poate suporta dublarea cheltuielilor cu pensiile in 2 ani.

  2. Incredibil! Toata tara stie ca acesta lege este o catastrofa nucleara pentru economia nationala dar el, Presedintele, o promulga!!!!!!!!!!!
    Este atat de evident ca nu-i pasa ce se intampla cu tara ci doar cu persoana lui!
    Eu as fi refuzat sa promulg asemenea ineptie si mi-as fi dat demisia. Nu putea sta pe bara 5 luni si sa dea in guvernul asta si in puterea actuala cat poate?! Va dati seama ca astfel ar fi castigat din primul tur?! Dar el nu, Batman, Batman!

    • Ba boule, nu are ce sa faca, asa ii constitutia asta tampita.
      Asa stau lucrurile daca ati fost puturosi in 2016 si nu ati mers sa votati.Acum sa va scoata Iohannis din rahat.Cine a adus ciuma rosie la putere ?

    • babo, bou esti tu cu ma-ta care te-a fatat!

  3. PS. Si prosti consilieri mai are!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. PS. Aseara, auzind ce debiteaza Viorel Catarama eram cam sceptic, dar acum inclin usor sa-i dau crezare: cum ca Iohanis ar fi facut deal-ul cu PSD pentru a-si asigura inca un mandat! El (impreuna cu PNL) i-ar lasa la guvernare pana la alegerile parlamentare de la anul si PSD sa nu-l impiedice in obtinerea inca unui mandat. Dupa alegerile parlamentare eventual ar reface USL pentru guvernare!!!!!
    N-ar fi supermisto?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. PS. Si tineti cont ca toate acestea le-a scris un pensionar!

  6. I-a lovit, de i-a luat dr@cul ! Și nu are legătură musai cu prezidențialele, cât are cu localele de anul viitor. Herr Klaus e ca și asigurat la Cotroceni. Mingea asta e pt penele, daca are suficientă intelepciune să se folosească de ea 🙂

    • Eu m-am saturat de atata ping-pong! Mai construim si noi ceva?! Sau Iohanis se bazeaza pe criza economica care va incepe in 31 oct. 2019, odata cu Brexitul si astfel insusi PSD va fi obligat sa-si proroge sau modifice legea?!

    • Si care e legatura cu localele de la anul, ca nu m-am prins?!

    • @Radulescu Marcel
      Cea mai simpla explicație ar fi că primele bugete afectate sunt cele ale primăriilor. Legea asta „cere” mărirea taxelor/impozitelor si orice altă măsură pe care niciun primar nu și-ar dori sa o ia taman în an electoral. Mai mult, tradiționalele pomeni și paranghelii electorale vor trebui sistate.
      Și , la final, orice primar pesedist o sa se întrebe dacă mai merită să meargă pe mana unui partid-loser sau e mai comod să sară în curtea vecinilor cu eșarfa galbenă… N-ar fi prima oară când se întâmplă .

    • Da, aveti dreptate doamna Popescu! Multumesc!

    • Smulgeti penele pesede-ului

  7. Si Nastase in2004 era asigurat castigator,si Geoana in 2009,si Ponta in 2014 !Sper ca istoria sa se repete.

  8. Cel puţin nu a căzut în capcana celor de la PSD să facă o sesizare la CCR că asta se aştepta PSD să facă Iohannis dar încă nu e târziu să apară vreunul să facă vreo sesizare la CCR (e obligatoriu că astfel nu le funcţionează prosteala) iar dacă va apărea vreo sesizare la CCR pe această lege E DOVADA CĂ PSD NU A VRUT SĂ PUNĂ NICIODATĂ ACEASTĂ LEGE ÎN APLICARE ŞI DOAR SĂ SE FOLOSEASCĂ DE EA CA SĂ VĂ PROSTEASCĂ că planul era să îl oblige pe Iohannis să o promulge doar înainte de alegerile parlamentare.
    Bănuiesc că va încerca să convingă pe cineva să facă sesizarea din cei care se pretind în opoziţie iar dacă nu vor găsi ei pe cineva extern din PSD ca să o facă până la urmă iar PMP e cel mai probabil pentru că numai prietenii ştiu de ce altfel va trebui să îl sacrifice pe Ponta şi numai ei ştiu cât a investit în el că nu cred că ALDE sau UDMR vor vrea să se sacrifice aşa că tot PMP e cel mai probabil că le vor da iarăşi o mână de ajutor.

  9. Pensiile speciale sunt incluse sau nu in lege ?

  10. Deficitul este mai mare. Anul acesta a fost de 8,4 milioane pentru majorarea punctului de pensie de la 1100 la 1265 pe timp de 4 luni. La anul, in anul 2020, va fi nevoie pentru majorarea de anul acesta, de 8,4*12/4= 25 ,2 miliarde, plus cresterea punctului de pensie de la 1265 lei la 1775 pe timp de 4 luni, care inseamna o suma provenita din relatia 8,4*(1775-1265)/(1265-1100)=26 miliarde, deci un total de 51 miliarde nu 33 cat anunta guvernul. Fondul de pensii este in anul 2019 de 65+8,4=73,4, in 2020 va fi 73,4+51=124,4 mld. In 2021 se poate calcula de cat fond este nevoie, dar speram ca psd va disparea de la butoane.

  11. JOCUL POLITIC sau MARIREA SALARIILOR si PENSIILOR ? Sa nu ne imbatam cu apa rece ,zice o veche zicala .Intreaga clasa politica si economica Romaneasca si nu numai, stia foarte clar inca de la inceput ,ce costuri are implementarea unor astfel de masuri economico financiare . Marirea pensiilor si schimbarile in domeniul salarial, modalitatea lor de crestere erau clar stiute de toata lumea si acceptate de toata lumea,inclusiv si de firmele ,asa numitele multinationale .Pentru a ajunge , asa cum este stiut si probabil planificat la folosirea monedei euro in Romania ,erau necesari niste pasi obligatorii de urmat ,pasi care de altfel au si fost facuti partial . Problema care a generat insa aceasta acerba si pe alocuri desucheata lupta politica ,apartine deja domeniului maririlor de pensii speciale si domeniului atit de controversat de trei ani numit de unii generic JUSTITIE. Conflictul politic si nu numai ,izbucneste in momentul in care noua putere formata la Bucuresti ,trece neplanificat si in mod unilateral la incercarea de preluare a institutiilor statului si la negarea ideii general acceptate de independenta si de control al tuturor asupra uneia si a uneia asupra tuturor ,control intre toate institutiile statului roman .In acel moment se intelege repede ,ca jocul politic se doreste a fi schiimbat de catre putere (unilateral )si ca sub influnte ce nu apartineau UE ,se incearca o rupere rapida (pe asta se miza ) a Romaniei de valentele ei Europene.Restul este cunoscut de toata lumea si sfirsitul partial al incercarii la fel .Din nefericire costurile acestor jocuri, ce au depasit ideea de joc politic si au dus totul in afara notiunii de Democratie, ne costa pe noi cetatenii de rind . Preturiile la produsele de baza si la multe alte produse au crescut. Imprumuturile de pe pietele externe de capital au crescut o data cu dobinzile si termenele de rambursare . Credibilitatea ca element existential intr-o lume concurentiala ,a fost cu greu tinuta la un nivel acceptabil , parte de catre cuvintul presedintelui (prin neacceptarea actelor emise aproape in totalitate de puterea de facto) parte de ajutorul dat de conducerea UE si de implicarea acesteia in reducerea actelor negative emise de guvernarea actuala .Osa mai vorbim despre asta .

  12. Mai aveti bani de pensii si salarii ?

  13. Daca nu promulga legea, nu-l votau pensionarii. Toate sunt calcule electorale. Il doare in pix pe Iohannis cine va achita nota de plata, el oricum are asigurat al doilea mandat.

  14. Și apoi urmează dublarea facturilor la utilități, creșterea prețurilor la carburanți și tot așa. Totul pe spatele cui? Votați fmmpsdaldeudmr în plm sau stați aks să vă amaneteze ăștia de tot și să pună taxă și pe împerechere.

  15. Bani exista fiindca economia merge bine. Daca iau masuri cu scop electoral, e degeaba. Si tinerii si batranii asculta minciunile propagandei de Opozitie si nu vor vota cu PSD pana cand nu se vor maturiza.Adica prea tarziu.

  16. romani, reduceti-va ”amprenta fiscala”!
    faceti acest efort, care va va aduce beneficii si pe plan personal, macar pana la sfarsitul anului 20-20!
    ce si cum se gaseste pe net.