G4Media.ro

BREAKING Iohannis: Sunt aproape hotărât să convoc un referendum pentru data de…

BREAKING Iohannis: Sunt aproape hotărât să convoc un referendum pentru data de 26 mai, când sunt europarlamentarele / Vreau să am parteneri societatea civilă, românii care își doresc să dea un semnal clar / Avem de-a face cu pervertirea statului și pervertirea regulilor democratice

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

”Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare„, a declarat Klaus Iohannis.

”Nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume. Dacă fac referendum vreau să am parteneri nu numai partidele, vreau să am parteneri și societatea civilă, românii care își doresc să dea un semnal clar. De o săptămână încoace lucrăm foarte foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să-mi propună mâine-poimâine un prim draft de agendă, care va presupune și o întâlnire cu câțiva reprezentanți foarte hotărâți din societatea civilă”, a mai adăugat el.

Klaus Iohannis a anunțat și cum a ajuns la situația de a convoca referendumul.

”S-a vorbit mult despre referendum şi am spus în mai multe rânduri că lucrurile trebuie evaluate din foarte multe puncte de vedere. Dorinţa este una, putinţa este alta. Eu nu am vrut să convoc un referendum doar ca să ne aflăm în treabă şi să nu treacă fiindcă nu participă lumea sau nu este suficient interes. Discuţia a revenit şi nu a revenit întâmplător. Am primit acum nu multe săptămâni o lege spre promulgare care clarifica anumite aspecte juridice şi de europarlamentare şi de alte alegeri, în care pesediştii introduseseră un paragraf – „împreună cu alegerile europarlamentare nu se poate organiza nimic altceva”, nici alegeri, nici referendum. Mi s-a părut foarte suspect încât am contestat la CCR având ceva în minte pentru ce ar putea urma. CCR mi-a dat dreptate. Acea prevedere este neconstituţională şi, ca atare, am început să analizez împreună cu echipa mea de la Cotroceni cum ar fi dacă aş convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost relativ puţini entuziaşti pentru această idee, adică eu şi încă vreo doi – trei, dar am reuşit să conving mai mulţi pentru că trebuie să judecăm foarte bine această chestiune”, a povestit șeful statului.

Alte declarații făcute de președintele Iohannis pe această temă: 

  • Tolerarea corupției este un fenomen legat de cultură și educație. Corupția are doi actori, unul care dă, unul care primește. Cel care dă și cel care primește au o vină comună. Faptul că nu suntem noi mai vehemenți împotriva corupției se datorează și faptului că nivelul de educație nu este optim.
  • Acesta este motivul pentru care am început să lucrez pe proiectul România educată. Noi avem nevoie de educație și să recunoaștem dacă un act făcut de un politician este act de lobby sau un act de corupție și așa mai departe.
  • Cred că pentru unii din înalții demnitari ar fi interesant să aibă contact și cu cultura. O justiție dreaptă, o luptă anticorupție este absolut necesară și pentru România.
  • Un referendum nu poate să producă o lege. Un referendum însă poate să exprime atitudinea nației. Și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă tolerează corupția și corupția care schimbă legi ca să scape sau să tragem linie și să spunem: atât.
  • Educația, justiția, sunt destul de rezistente dar odată ce încep să scârțâie se repară foarte greu. Avem de-a face co o golăneală în actul de guvernare și să începem să reparăm lucrurile.
  • Semnale de alarmă s-au tras nenumărate. Dacă vedem puțin în interiorul țării sunt atâtea demonstrații organizate de societatea civilă și chiar de partide că unele demersuri sunt fundamental greșite.
  • Avem promisiuni pentru mari măsuri de infrastructură care pur și simplu nu există. După ce s-a terminat protestul s-a terminat și lucrul la autostradă. Deci butaforie. Ne facem că ne facem.
  • Oamenii sunt siderați de felul în care se legiferează. Vă dau un singur exemplu, OUG 114. Acest fel de a guvernare în disprețul oamenilor, în disprețul economiei reale nu poate fi nici măcar tolerat, d-apoi lăudat.
  • Am așa un sentiment neplăcut, de deja vu. Știm că lucrurile merg prost, vedem că merg prost și ei se duc la televizor și ne povestesc că curge lapte și miere. Eu am trăit jumătate din viața mea când mi s-a garantat că viitorul este de aur. Nu a fost, a fost negru. Eu nu mai sunt dispus să aud de la guvernanți că totul e senzațional și că noi nu înțelegem bine.
  • În realitate lucrurile sunt mult mai grave. Toate domeniile merg prost. Regulile democrației sunt folosite drept scuză pentru lucrurile care nu funcționează. Regulile sunt învârtite și folosite pentru a produce scuze.
  • Noi am câștigat alegerile, așa că, fraților, să fiți voi sănătoși, facem ce vrem. Asta se numește dictatura majorității. Asta poate veni dintr-o democrație care nu funcționează bine. Nu poți să spui eu fac ce vreau pentru că am câștigat alegerile.
  • Dacă ar fi să concentrez întreaga evoluție revoltătoare din ultimii doi ani aș spune că avem de-a face cu pervertirea statului și pervertirea regulilor democratice. Asta este foarte grav.
  • Dacă folosești puterea ca să îți speli dosarele penale, ca să alimentezi clica proprie, ca să te menții la putere, atunci undeva se pierde ceva esențial, chiar dialogul democratic.
  • Dacă întregul demers este puternic distorsionat spre pervertire, atunci pierde și o parte și cealaltă parte. Oameni cu bună educație din opoziție nu știu cum să reacționeze aici.
  • Dacă mulți într-o sală țipă ca descreierații, unul cu discurs rațional este greu de auzit.
  • Avem răspunderea și trebuie să reparăm lucrurile.
  • despre protestele magistraților: 
    • Nu se mai reușește demult în România cu așa ceva, vă reamintesc doar 10 august. Oameni care au demonstrat pașnic deschis și o acțiune disproporționată ale instituțiilor statului, care au făcut România de minune. De atunci în toate rapoartele suntem legați la capitolul așa nu din cauza felului în care s-a acționat în 10 august.
    • Paharul s-a umplut și bine au făcut magistrații că au ieșit și au început să-și spună părerea. Multe din modificările s-au făcut afectează sistemul de justiție și sunt de înțeles în adevărata dimensiune pentru cei din sistem, nu pentru cei din afară. Oamenii aceia bine au făcut că au ieșit, și judecătorii și procurorii ca să atragă atenția că este extrem de grav ce se întâmplă.
    • Faptul că unii puși pe funcții de conducere s-au declarat împotriva acestor manifestări mi se pare irelevant. Mai bine nu ziceau nimic. Vorba celuia, dacă tăceai filozof rămâneai.
    • Ei au ieșit din disperare și vor să-și arate această disperare.
    • Eu cred că justiția din România este independentă, magistrații sunt serioși și bine pregătiți. O clică politică care acum este la putere și mulți au dosare penale încearcă să-și subjuge justiția politic. Acum, când avem justiție independentă am face bine să o păstrăm așa. E una asalt al PSD.
  • Este un exemplu revoltător de incapacitate guvernamentală în domeniul sănătății publice. Noi la președinție nu putem să ne facem că nu vedem aceste probleme. Cred că noi contribuim serios la conștientizarea acestei probleme. Această chestiune a sănătății este extrem de sensibilă. Românii sunt foarte preocupați de ineficiența sistemului public de sănătate. Acest aspect este unul extrem de revoltător. Una se promite și alta se face. PSD a promis spitale regionale publice, nu cred că s-a dus ăsta (Liviu Dragnea – n. red.) la un spital public, nu?
  • Referitor la afirmațiile Oanei Bogdan, membră în conducerea PLUS, despre renunțarea la proprietatea privată: Am trăit o bună parte din viața mea într-o societate în care proprietatea nu a fost garantată. Refuz abordări de tip iliescian că proprietatea este un moft. Proprietatea nu este un moft. Statul trebuie să garanteze proprietatea în tot ce înseamnă garantare.
  • Regretul meu din primul mandat este că n-am avut noroc să am guvernul cu care să lucrez. Guvernul Cioloș a fost o soluție de interimat, atipică, nepolitică. Pentru ce a fost numit, guvernul a făcut, a administrat România rezonabil de bine. Dar un guvern trebuie să guverneze, să administreze, să creeze legislația aferentă politicilor. Nu avea cum să facă mai mult. Și asta îmi doresc pentru al doilea mandat. De ce să mă voteze? Valorile mele, baza de valori, sunt ok: stat de drept, integrare europeană, relație transatlanică, echitate, dezvoltare. În măsura în care voi găsi o guvernare, știu cum să abordez probleme, știu cum se pune în practică un proiect.

 

G4Media.ro a scris încă de săptămâna trecută, citând surse apropiate Cotroceniului, despre faptul că șeful statului a început să lucreze la strategia pentru declanșarea unui referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare (vezi aici).

Potrivit legii, stabilirea datei referendumului este atributul exclusiv al președintelui, fără ca Guvernul sau Parlamentul să poată interveni.

Decizia de a declanșa procesul de consultare a populației a venit după ce Curtea Constituțională a decis că organizarea unui referendum concomitent cu alegerile europarlamentare este în acord cu legea fundamentală.

Președintele Iohannis a lansat ideea unui referendum pe justiție încă din ianuarie 2017, în momentul în care PSD a demarat atacurile la justiție prin modificarea codurilor penale.

Iohannis a trimis la acel moment către Parlament scrisori solicitând consultarea cu privire la declanșarea unui referendum. Iată scrisoarea lui Klaus Iohannis din 24 ianuarie 2017:

”În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţia României şi al dispoziţiilor art. 2 şi 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarea problemă de interes naţional:

Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problema sus-menţionată”.

Context

Curtea Constituțională a decis pe 13 martie, cu unanimitate de voturi, că se poate organiza un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, declarând astfel neconstituțională o prevedere introdusă de PSD în legea alegerilor pentru Parlamentul European, a declarat un judecător la finalul ședinței.

Pe 17 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională (CCR) legea adoptată la finalul anului trecut care interzice organizarea oricărui tip de referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Decizia a venit în contextul declanșării de către președintele Iohannis, în ianuarie 2017, a procedurii pentru organizarea unui referendum privind Justiția și a declarațiilor făcute în ultimele luni de șefului statului, care a spus răspicat că nu a renunțat la planul de a declanșa consultarea populară.

”Norma prin care se interzice organizarea de referendumuri la aceeași dată cu data desfășurării alegerilor pentru Parlamentul European afectează norme și principii constituționale”, a arătat șeful statului în sesizarea transmisă Curții.

Klaus Iohannis a invocat două decizii ale Curții Constituționale din 2007, potrivit cărora referendumul cu privire la probleme de interes național se poate desfășura oricând în timpul anului.

G4Media.ro a scris anterior că majoritatea PSD, ALDE, UDMR a modificat la finalul lui 2018 legea alegerilor europarlamentare, introducând o prevedere care interzice organizarea unui referendum la nivel național sau local în ziua scrutinului pentru Parlamentul European.

Modificarea a fost adusă în comisia juridică a Camerei Deputaților, iar autorul amendamentului a fost parlamentarul UDMR Marton Arpad. Pe 27 noiembrie, acesta a propus modificarea articolului 5 al legii privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European astfel:

  • La articolul 5, după alineatul (10) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins: „(11) Pentru a asigura respectarea prevederilor prezentului articol în ziua de referinţă nu se pot organiza alte tipuri de alegeri şi nici referendumuri la nivel naţional sau local” (detalii aici).

Curtea Constituțională (CCR) s-a pronunțat de două ori în 2007 asupra unor tentative ale PSD de a interzice organizarea unui referendum în aceeași zi cu orice alt tip de alegeri – locale, parlamentare, prezidențiale sau europarlamentare -, statuând fără echivoc că astfel de dispoziții ”limitează sau îngrădesc dreptul poporului de a-şi exercita suveranitatea”. Curtea a declarat atunci neconstituționale modificările aduse legii referendumului (detalii aici).

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

53 comentarii

  1. „aproape hotarat” inseamna „mai vedem…”

    • Lucrurile vor merge mai departe în ciuda zbaterii tâlharilor, indiferent de poziția președintului.

      #sieuvotez #farapenali

    • Ii e frica sa nu se faca de kkao.

    • Este consecvent, niciodata ferm …
      Dobitoc am fost cind am zacut o saptamana racit dupa 8.5 ore de asteptat la coada ca sa votez raul cel mai mic .

    • Prezidentului nostru se exprimă, de regulă, prudent. Asta înseamnă că nu e omul care ia hotărâri la cald, la nervi, pripit, chiar dacă noi ne-am dori contrariul. Mulți dintre noi au de învățat de la acest om, calmul (aparent) și echilibrul necesare,mai ales, în momentele de cumpănă.

    • Fratele meu mult mai puțin roșu la față a vorbit înțelept, ceea ce nu putem spune și despre fratele gândacului de bucătărie aflat în trecere pe planeta noastră…Hough…!

    • @RealGogu-le,
      Nu cumva ai răcit pentru că ai dormit gol pușcă noaptea pe răcoare? Mi se întâmplă și mie destul de des și nu mai dau vina pe Președinte, îmi fac doar datoria și merg tot înainte…

    • @Geronimo in sfarsit cineva care il apreciaza pe presedinte, noi romanii ne cam meritam soarta pentru ca vrem cu disperare un lider autoritar care sa taie si sa spanzure.
      Baieti hai sa iesim de sub dorinta asta de tatuc al tarii ca am purtat tricoul asta timp de 42 de ani cu Ceasca si Dej si nu a fost bine.
      Trebuie democratie fratilor, adica o sa avem liderii care ii alegem.
      Alegem pe al de Dragnea o sa avem abuz si dictatura, alegem ceva mai rafinat si mai intelectual poate o sa ne mearga mai bine.

      Si apropo asa in incherere eu am fost si inca raman fan Iohannis . Si cred ca dupa mult timp o sa il plangem pe Iohannis ca a fost presedinte bun.
      Da romanii vor altceva ce nici ei nu stiu.Da nu asta, asa nu e bine, stiu ei de ce ….sau mai degraba nu…

    • Drace, nu am invinuit presedintele ci me mine insumi;
      Si eu consider c a imi fac datoria, asta nu inseamna sa fiu de acord cu tot ce fac/nu fac/zic/nu zic cei pe care ii sustin.
      Go to hell impielitatule ca poate ai treaba acolo …

    • Lana, cam da.

      Din păcate pentru noi, președintele adormit nu se dezice de comportamentul lui inadecvat. El nu cred ca a știut vreodată ce vrea sa facă, la câte ezitări a avut de când pzdistii au puterea.
      Exprimarea cu siguranță a fost una bine aleasă, oricât de greșită ar fi. Erau atâtea moduri în care putea spune ca ia o decizie în acest sens, dar mai durează un pic până atunci.

      Sau poate doar acordă niște timp pzdistilor sa vina cu dracu știe ce ptr a împiedica efectul referendumului. Penalul 2dorel e inventiv și nu degeaba pupa poala penalului draknea.
      Cu siguranță, Ioha vrea să atragă capital electoral, un alt motiv pentru care o lălăie. Noaptea minții! Ca asa e la noi, nu facem un lucru cu răspundere, fără a-l conditiona de altceva. Trebuie sa ne coim, sa ne eschivam, sa luam o pauza. Bleah!

    • Se vede clar ca nenorocitii de dreapta nu stiu cum sa aduca mai multi fraieri la urne . Vor sa faca lumea sa vina prin viclenie . Pe astia nu-i intereseaza ce va vota lumea CI doar sa apara pe liste cit mai multi participanti la urne ,
      PREZENTA , ca sa aiba legitimitate plecarea europarlamentarilor la salarii grase , pretul tradarii . Johanis si ai lui TRADATORII
      neamului . Parca suna cunoscut . Piata Universitatii . Doar ca s-a intors roata .
      La Palatul Cotroceni
      Cinta cucuveaua
      Johanis si ai lui
      Si-au gasit beleaua .
      Nu trebuie sa fi sustinator de partid ca sa constati ca toata şatra politica este o nulitate tradatoare . Toti niste indivizi egoisti fara scrupule .

    • Care democratie ? Democratia patronilor paraziti care traiesc din munca sclavilor ?
      Democratie este un slogan utopic . Nu exista democratie in capitalism . Nu .
      Este ca in fabula : vrem egalitate dar nu pentru catei . Asa a spus un dulau mare .
      Democratia este praf in ochii fraierilor creduli care daca nu pricep minciunile aproba discursurile stapinilor hoti .

  2. Adverbul „aproape ” nu are ce căuta lângă substantivul „hotărât”.
    Cel putin acum, aici și în acest caz.

    • Domnule Dimofte, indrazniti sa-l corectati pe singurul profesor din Uniunea Europeana care si-a achizitionat 6 case din banii de meditatii?

    • Domnule @Dimofte,
      Dar degeaba ați îndrazni să-l corectati pe domnu’ @Alin, pentru dânsul doar ceea ce predică toa’șu’ Pastoru seară de seară e demn de luat în seamă și doar la glumițele celui supranumit „5 secunde” se poate râde pe săturate…

  3. Mai mult curaj Herr Prezident!!!

  4. Curaj domnule Președinte!!!!

    • CCR si complicii au rezolvat DNA-ul incalcand recomandarile Comisiei de la Venetia si MCV-ul. Aproape toti edilii PNL prezinta probleme de inegritate. Mafia si golaneala generalizata nu se distrug prin referendum sau vot.

  5. Cam smecher dl Iohannis, fece referendum dupa ce a destituit ilegal sefa DNA-ului si a talharit cat a putut proprietatile romanilor prin falsuri notariale…

    • Esti o sluga la PSD, fara partid ai muri de foame, esti complet lipsit de valoare.

    • @emil.
      Nu te abtii după etnobotanice!
      Aberezi!

    • Emil, tu nu ai aflat nici pana acum faptul ca adevarul deranjeaza?

    • @Alin,
      Dacă te aude Cotoiul Felix filosofând pe tema „adevărului”, bag seama te lasă fără diurnă și fără bonuri de vacanță ! Atât s-a chinuit decenii să lase impresia cum că adevărul e relativ ca timpul și să se găsească un amărât de angajat să spună în gura mare cum că adevărul nu e nici pe departe așa și pe deasupra mai și doare…?!
      PS. Dacă miaună tare și zgârie la întâmplare chemați medicul veterinar, foarte probabil e vorba de turbare și asta chiar că doare…!

    • @ EMIL

      Nu arunca minciuni.

      CCR este cea care rezolvat conflictul dintre MJ si DNA. Pres-ul kwj a semnat doar. Daca nu semna incalca decizia CCR .

  6. De ce aproape? In limbajul dumnealui sper că înseamnă 95%, mai sunt doar mici detalii de pus la punct.

  7. Voi ziceţi că e bine să se baga ca berbecul, cu capul înainte, fără să-şi calculeze mişcările? Bineînţeles că trebuie gândit bine acest referendum, altfel n-o să aibă niciun rezultat. Întrebarea care se va pune trebuie aleasă cu mare grijă, încât să nu poate fi respinsă de CCR. Altfel mişcarea asta e foarte bună, va mobiliza lumea la vot.

    • Nu conteaza rezultatul . MIZA este PREZENTA la urne . Hienele astea sint disperate sa aduca prin viclenie oamenii la votare . Nu conteaza ce voteaza . Este clar ca le e frica ca nu vor avea legitimitate pentru a pleca leprele la salariu imens de 25000 € lunar . In rest nici in fund nu-i doare de români . Johanis arunca numai vrajeala de 2 bani . El care a furat doua case , excroc imobiliar .
      Nici nu ma gindesc sa ies la vot . Nu ma prosteste pe mine nemtalaul marioneta .

  8. @Emil
    Emilas, smecheras de troll pzd-ist si/sau inghititor de dejectii latriniste (a III-a), te tii de ghidusii pe acest site!
    Pai, sa vedem! „Destituirea ilegala a sefei DNA” (gura pacatosului adevar graieste) este capodopera ievaluatorului Tumorel Buze Reci si a Curtii Constipationale a Romaniei.
    Despre talharit proprietatile romanilor, declar, in scris si pe propria raspundere, ca dl Iahannis inca nu m-a jefuit. Nici macar presul de la usa nu a catadicsit sa-l sterpeleasca.
    Dar, dl Draknea chiar m-a talharit atunci cand a furat fonduri europene (dosarul Tel Drum), pamant (Insula Belina) si banii de la gura copiilor (DGASPC Teleorman).

    • Dan , nu a zis nimeni ca cele doua imobile furate de Johanis la Sibiu erau ale tale . Dar tot presedinte hoţ se numeste caci a fost complice la furaciunea savirsita de madama nevasta .
      Plus ca a tras sforile ca madam sa ramina nepedepsita . In Romania de azi nu toti hotii fac puscarie daca au spate si complice prezidentul care urla tare despre cinste si corectitudine .
      Dar de , asa e cind esti alesul babii Merkel . Profiti de imunitate nemteasca . „Prima doamna” cica este o excroaca imobiliara in complicitate cu prezidentul Romaniei .

  9. Cheia acestei exprimari se afla aici:
    „Vreau să am parteneri societatea civilă, românii care își doresc să dea un semnal clar”
    Societatea civila chiar trebuie sa se implice!
    Cred ca este un proiect de amploare care are nevoie de o mobilizare masiva
    Altfel „pervertirea statului și pervertirea regulilor democratice” poate crea un dezastru.
    Rezultatul si efectele referendumului ar trebui sa fie certe inainte de a convoca cetatenii la referendum.

    • @Plain Sight
      Aveti dreptate.

      Explicatia acelui „aproape hotarat” in opinia mea: referendumul nu trebuie privit doar ca o decizie unilaterala a presedintelui, ci simultan ca raspuns la dorinta unei mari parti a populatiei. Aceasta perceptie de co-participare la proiect poate duce la maximizarea sanselor de depasire a pragului necesar validarii.

    • Complet gresit . Referendumul este doar o viclenie ca sa momeasca lumea la vot .
      Au nevoie de prezenta mare . Nu conteaza ce voteaza . Prezenta da legitimitate rezultatelor pentru europarlamentare . Deci se face o smecherie pentru a pacalii prostimea ,
      pulimea . Pe mine nu au reusit sa ma pacaleasca si deci nu ma voi duce sa legitimizez boierii tradatori ce pleaca la salarii grase de
      25000 € lunar din banii furati de la noi sclavii patronatului european .

  10. No haide Boss cu referendumul ala. Ori la bal ori la spital ce muschii mei? Sa vedem ce vrea boborul: ori iese la vot si demonstreaza ca nu vrem penali jegosi in functii, ori sta la gratar si atunci sa stea in kko cu pizedeul inainte!

  11. Psd-isti, ar fi cazul sa va cumpărati dopuri pentru chiuvete si sa vi le băgați binișor in fund ,unul altuia.

  12. Prin tot ce face si zice acest presedinte iohanis,dovedeste clar ca este caciula mare de el si ca este un mare tradator de tara si neam!!!
    Ce pacat de aceasta tara si de acest neam tradate!!

    • Niculici , ai perfecta dreptate . Johanis este marioneta lui Merkel . Este reprezentantul ei in Romania . Ca doar de aceea a scapat de dat meditatii pentru a-si cumpara inca citeva case fara stapin viu . Excroc imobiliar acoperit de stapinii europeni drept recompensa pentru serviciile aduse lor , vesticilor .

  13. sunt aproape hotarat sa citesc forma finala-nu draftul, sa nu se mai gaseasca nimeni sa zica ca votam in necunostiinta de cauza

    • Nu conteaza decit sa nu mergem la vot . Sa nu poata valida plecarea boierilor hoti la salarii imense de 25000 € lunar .
      Nu avem ce vota . Noi votam ca altii sa se imbogateasca iar noi tot sclavi flaminzi raminem . Nu merg la vot nici daca arde palatul Cotroceni cu Johanis cu tot .

  14. Sunteti de acord cu scoaterea psd in afara legii ?

  15. Toți care comentam pe aici, se pare, ne facem datoria. În ce consta aceasta? Nu știm. Președintele Iohannis ne enervează atât de tare deoarece seamănă și se comporta ca noi. Ezitanti, indeciși, aproape hotărâți. Nu vrem sa votam, sa fim votați, sa ii ajutam pe alții sa fie votați, sa oprim mârlănia. Poate ca asa vom înțelege ca democrația funcționează numai prin efort susținut de către fiecare individ. Ask not what your country can do for you — ask what you can do for your country, spunea un om mai înțelept

  16. Sunteti de acord sa trecem pe la psiholog?

  17. Sunt…. „aproape” sigura ca Herr Präsident pregateste o fenta dar nu-mi dau seama inca, daca e destinata pesedeului sau noua :-))

  18. „Aproape” avem un presedinte. Inca nu s-a hotarat daca „aproape” se duce in concediu (vezi numirea danciloasei) sau „aproape” merge la vot . In rest suntem …… aproape! Sau tinem aproape!

    Aferim!

    • Foarte corect!
      De mentionat ca aproximativ 1 milion de romani au luptat in acest sens, s.au strans semnături pentru „Fara Penaliin functii publice!” Nu stiu ce reactie mai concreta așteaptă domnul Iohannis de la Societatea Civila!

  19. Daca profu #fals(ificator) de la Treicoceni vrea sa-i treaca referendumul cu vreo 70-80%, am un model de intrebare:
    Drage romance(ca sa inteleaga si #orban), dragi romani,
    Sunteti de acord cu demiterea #presedintelui?

  20. Marius – Da , nu vreau sa votez pe tradatorii ce merg sa adune avere 25000 € lunar in timp ce poporul roman moare de foame . 5 milioane de romani sint pribegi prin Europa ca sa poata traii fiind sclavii patronatului vestic .