G4Media.ro

BREAKING Ionel Arsene, dat în urmărire națională / Baronul PSD de Neamț…

Sursa foto: Facebook

BREAKING Ionel Arsene, dat în urmărire națională / Baronul PSD de Neamț a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare / Arsene ar fi plecat în Italia – Surse

Ionel Arsene, baronul PSD de Neamț, a fost condamnat vineri la 6 ani și 8 luni cu executare de Curtea de Apel Brașov într-un dosar de corupție, potrivit portalului instanțelor. Sentința este definitivă. Procesul a început încă de acum cinci ani. Instanța a dispus și confiscarea de la Arsene a sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei.

  • Update 19.20: Ionel Arsene a fost dat în urmărire națională.
  • Update 18.00: Inspectoratul Județean de Poliție Neamț anunță că desfășoară activități pentru depistarea lui Ionel Arsene:„La data de 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 51 de ani.Cel în cauză este condamnat de Tribunalul Bacău la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, sentință rămasă definitivă prin decizia Curții de Apel Brașov.La acest moment se desfășoară activități specifice, în vederea depistării persoanei în cauză.”
  • Update 17.25:  Ionel Arsene ar fi plecat din tara pe 4 martie, cu avionul. A zburat de pe Otopeni pe Aeroportul din Roma. Nu avea nicio interdictie de a parasi tara, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro
  • Update 16.37: Ionel Arsene a ieșit din țară în urmă cu câteva zile. El și-a luat concediu, potrivit surselor G4Media
  • Update 16.35: Sentința a fost publicată pe site-ul oficial al Curții de Apel Brașov
  • Update 16.29: Ionel Arsene ar fi plecat în Italia, potrivit surselor G4Media

În prima instanță, la 8 aprilie 2022, Ionel Arsene fusese condamnat la 8 ani şi 4 luni de detenţie efectivă pentru corupţie de către Tribunalul Bacău. A formulat apel care s-a judecat la Curtea de Apel din Braşov, după cum a decis Înalta Curte care i-a admis lui Arsene cererea de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Bacău.

Ionel Arsene este unul dintre cei mai influenți lideri locali din PSD. El și-a impus de-a lungul anilor mai mulți apropiați în funcții guvernamentale, grație influenței la vârful partidului.

Context. Dosarul lui Ionel Arsene a fost conexat după ce baronul PSD a fost trimis în judecată de DNA în două cazuri. Într-unul dintre dosare a fost acuzat de trafic de influență, după ce, în 2013, pe când era parlamentar și liderul PSD Neamț, ar fi primit 100.000 de euro de la Gheorghe Ștefan zis Pinalti, fost primar PDL în Piatra Neamț, ca să își folosească influența pe lângă conducerea ANI astfel încât Agenția Națională de Integritate să constate incompatibilitatea unui adversar politic. Era vorba de Culiță Tărâță, la vremea respectivă președinte PSD al CJ Neamț.

Potrivit unui referat DNA, Arsene a fost denunțat de Pinalti în 2017. Fostul primar le-a mărturisit anchetatorilor că Arsene a fost cel care a venit cu ideea să-l „aranjeze” pe Culiță Tărâță la ANI pentru că avea intrare la președintele din acea vreme, Horia Georgescu. Arsene ar fi avansat și costurile acestui plan: 100.000 de euro. Banii ar fi urmat să ajungă la Horia Georgescu prin intermediul lui Dan Turturică, redactor șef la România liberă în acea perioadă, și a consilierei șefului ANI. În referatul procurorilor DNA se arată și că Pinalti i-ar fi livrat alte 15.000 de euro lui Arsene ca să-i dea lui Turturică. În schimbul banilor, ziaristul urma să publice articole denigratoare pentru Culiță Tărâță în România liberă.

Potrivit DNA, în iulie 2015, Arsene ar fi cerut și un comision de 5% din suma de 60 de milioane de lei, adică în jur de 3 milioane de lei, de la reprezentanții firmei Construcții Hidrotehnice SA Iași. Arsene urma să îi determine pe șefii de la Administrația Națională Apele Române să aloce suma respectivă pentru finalizarea contractelor dintre compania din Iași și administrațiile bazinale.

Arsene și-ar fi folosit influența asupa secretarului de stat Iulian Jugan de la Ministerul Apelor astfel încât Apele Române să aloce suma de 60 de milioane de lei pentru contractele cu firma Construcții Hidrotehnice SA din Iași.

Ionel Arsene a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și într-un al doilea dosar penal. Potrivit DNA, în iunie 2015, Arsene, pe atunci parlamentar și lider al PSD Neamț, ar fi intervenit pe lângă primarul din comuna Icușești asfel încât firma care construia școala din localitate să subcontracteze lucrările de tâmplărie către o firmă agreată de Arsene. În februarie 2019, Tribunalul Neamț a conexat cele două dosare, apoi a trimis cazul la Tribunalul Bacău.

Cine e Ionel Arsene. Relaţii apropiate cu oameni de afaceri şi contracte cu dedicaţie

Ionel Arsene are o relaţie de amiciţie de notorietate cu Gheorghe Vlasie zis Ginel, finul sau cumătrul său. Arsene i-a botezat un copil lui Ginel, potrivit presei locale. Cei doi au fost surprinși și de paparazzi la un restaurant din București. Cuplul Arsene – Ginel este elocvent privind relația politician – om de afaceri.

Gheorghe Gh. Vlasie zis Ginel controlează Antrepriza de Construcţii pentru Drumuri şi Autostrăzi (fosta Aqua Parc) prin intermediul tatălui său, Gheorghe V. Vlasie, născut în 1948. Ginel a deținut compania direct până în 2013 când a cesionat acțiunile tatălui său, Gheorghe V. Vlasie. Aceasta pe fondul investigaţiei DIICOT care îl viza pe Ginel pentru aderare la grup infracțional organizat, evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani la Tribunalul Neamţ.

În iunie 2016, DIICOT Neamţ a trimis în judecată 11 persoane, printre care şi Gheorghe Vlasie. Potrivit procurorilor, în perioada 2012 – 2015, Vlasie „a aderat la gruparea infracţională organizată de către inculpaţii Trifan George şi Trifan Vasile (parteneri de afaceri – n.r.) şi s-a folosit de mecanismele evazioniste controlate de către aceştia, direct sau indirect prin intermediul inculpatului Mihai Stan, în scopul degrevării ilegale a Aqua Parc de la plata sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de taxe şi impozite”.

Firma controlată de Vlasie, Aqua Parc (actuala Antrepriză de Construcţii pentru Drumuri şi Autostrăzi), și o altă firmă controlată de el, Edil Ștef, sunt părţi responsabile civilmente în dosar, adică vor achita prejudiciul dacă fostul patron din acte va fi condamnat.

Aceasta nu le-a împiedicat pe aceste firme să obțină contracte de zeci de milioane de euro cu CJ Neamț condus de Arsene, dar și cu alte Consilii județene conduse de pesediști, precum CJ Bacău sau Galați. Contractele lui Ginel cu CJ Neamț au fost câștigate fie prin licitație cu o singură ofertă declarată admisibilă prin caietul de sarcini, fie prin selecție de oferte, fie chiar prin încredințare directă, potrivit unei analize a G4media.ro.

Specializarea lui Arsene și a oamenilor lui este construcția de drumuri, dar și afacerile cu balastiere. Prin interpuși, Arsene ar controla și televiziunea locală Tele M, percheziționată în 2017 de DNA Bacău în urma unor suspiciuni potrivit cărora plățile facute de firmele de construcții către televiziunea locală ar fi reprezentat, în realitate, un parandărăt către Arsene. Vezi o listă a contractelor acordate de CJ Neamţ, condus de Ionel Arsene, companiei controlate de finul lui, Ginel, aici.

G4media.ro a arătat şi că o altă companie din siajul lui Arsene şi Ginel a obţinut contracte de la CJ Neamţ sau de la primării conduse de edili PSD, cu finanţare de la Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă, prin PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală). E vorba de Mavgo Holding. Firma este unul dintre partenerii de afaceri ai companiei Aqua Parc (actuala Antrepriză de Construcţii pentru Drumuri şi Autostrăzi),  controlată de Gheorghe Vlasie. Până în ianuarie anul trecut, patronul din acte al Mavgo Holding a fost Florin Dumitru Pavel, un fost acționar la o firmă administrată de Vlasie.

Băgaţi şi în afaceri privind exploatarea resurselor subsolului

Până în aprilie 2020, firma Mavgo Holding a fost asociată în compania Zagra Mining, alături de Vasile-Sebastian Albulescu şi Vast Resources PLC cu sediul la Londra, administrată de Andrew Richard Prelea, fiul fostului consul onorific al României în Australia, George Prelea. Albulescu a cumpărat pachetul de 25% din acțiuni al Mavgo Holding la Zagra Mining și acum deține 50% din companie, alături de Andrew Richard Prelea. Vasile-Sebastian Albulescu este un prieten din copilărie al actualului ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu. Vezi detalii aici.

În 2019, presa semnala faptul că principalul obiectiv al firmei Zagra Mining ar fi fost exploatarea minei de grafit de la Baia de fier. Pe atunci, președinte al Agenției de Resurse Minerale era Gigi Dragomir, considerat omul impus la șefia ANRM de către șeful CJ Neamț, Ionel Arsene. Baronul PSD este și cel care l-a impus în 2018 la Ministerul Economiei pe Dănuţ Andruşcă, considerat unul dintre cei mai slabi miniștri.

Relaţia lui Ionel Arsene cu Liviu Dragnea

Este, iarăși, de notorietate. Potrivit unor surse, Dragnea și Arsene și-au petrecut împreună revelionul 2019 la Sinaia, apoi o vacanţă în Maldive, unde ar fi fost și Darius Vâlcov. O confirmare a faptului că Arsene îşi făcea vacanţele cu fostul lider PSD o găsim şi în motivarea condamnării baronului de la Tribunalul Bacău.

Deci ieri a venit din concediu, c-o fost plecat cu Dragnea”, este o interceptare din dosar, din 2017, a unui discuţii dintre doi subalterni ai baronului Ionel Arsene, potrivit motivării Tribunalului Bacău.

Dragnea şi Arsene au vrut să dea ordonanţă de amnistie şi graţiere

Potrivit motivării Tribunalului Bacău, fiul lui Pinalti, Gabriel Ştefan s-a întâlnit cu Arsene şi au discutat inclusiv despre soluţii astfel încât fostul primar din Piatra Neamţ să scape din penitenciar. În octombrie 2016, Pinalti tocmai fusese condamnat în dosarul Microsoft la 6 ani de detenţie.

Întâlnirea dintre martor (Gabriel Ştefan, fiul lui Gheorghe Ştefan zis Pinalti – n.r.) şi Arsene Ionel a avut loc în biroul acestuia din Consiliul Judeţean Neamţ , la sfârşitul lui ianuarie 2017. După ce a citit biletul, Arsene Ionel a zis că e ok şi tatăl său să stea liniştit întrucât PSD va da o ordonanţă de graţiere în zilele următoare”, se arată în motivarea Tribunalului Bacău privind condamnarea lui Arsene la 8 ani şi 4 luni de detenţie.

Agresivitate şi limbaj suburban

În aprilie 2020, G4media.ro a relatat despre un contract de 85 de milioane de euro atribuit de CJ Neamţ companiei Mavgo Holding. Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, a share-uit articolul pe reţelele de socializare şi a cerut investigarea contractelor atribuite de CJ Neamţ. Imediat, a fost sunată de Arsene care a jignit-o şi ameninţat-o. În plus, Arsene a postat pe Facebook un mesaj în care jigneşte G4media.ro şi pe Ana Birchall.

Se pare că postările mele la adresa Guvernului incompetent al României au deranjat și, în consecință, leprele galbene au asmuțit publicații securistice să mă denigreze continuu și să mă acuze că aș fi implicat în fel de fel de afaceri!”, a scris Arsene despre G4media.ro.

Am mai văzut și o curcă securistă și urâtă cu spume că scrie despre mine pe facebook! Acestei javre securiste pot doar să-i recomand cu drag o carte care o reprezintă! Cartea se numește: „Suge-o, Ramona!„, a scris Arsene şi despre Ana Birchall.

Notă: Alex Costache este jurnalist şi la Ştirile TVR. 

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

37 comentarii

    • Degeaba, oamenii tot PSD-PNL-UDMR vor vota. Nu dă nimeni doi bani pe viitorul copiilor si nepoților.

    • Asta e unul din fraierii care au ajuns sa fie condamnati. Mai sunt cativa, unii prin puscarii altii fugiti. Restul au fost scapati si-s bine mersi, cu averile intacte. Votam usl si aur, vreo 70% la urmatoarele alegeri.

    • Arsene a fost sunat de catre secu si i s-a recomandat sa isi ia un concediu…

  1. Hai frate, sigur nu e face news? E clar, justitia e independenta. Dulapul, unde e Dulapul?

  2. Și-acum să ne rugăm de italieni să ni-l predea!

  3. Italia, paradisul condamnaților romani. Schengen – frate!

  4. minune de la dzeu ca se mai intample de astea … mai sunt cativa judecatori ne-savonizati .. inca .. probabil vor fi pregatiti de o pensionare sau ceva sicane de la savoniere

    poate il ia si pe amicul ALEXE-TABLA si pe amicul lui ALEXE- CHIRICA-MIREASA-PNL

  5. Arsene în Italia, Săvulescu în Italia, Iorgulescu jr. în Italia. Ușor – ușor ne pleacă valorile, de tot, la mai bine, că nu se mai poate tovarăși cu comuniștii ăștia din PSD-PNL-UDMR. Dacă îi mai adăugăm pe un Sebi Ghiță în Serbia, pe un Oprescu în Grecia, pe un Popoviciu și un Adamescu în Anglia, constatăm că ce a avut mai bun FSN-ul s-a autoexilat de nevoie, că deh, nu au fost lăsați să ne facă un bine peste un alt bine, nouă,amărăștenii de români simpli.

    • in lista asta sa nu-i discriminam pe infractorii pesedeudemere olosz gergely, marko attila fugiti in ungaristan si cristian rizea in republica moldova…daca am avea un stat de drept… nu o adunatura de politicieni si judecatori corupti…in asemenea cazuri s ar confiscata averea si s ar retrage definitiv cetatenia romana…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  6. Din Italia va pleca în Dubai, au serviciile noastre grijă să-l facă scăpat

  7. Ce păcat că s-a prescris răspunderea penală pentru una din infracțiuni,căci altfel păcătosul infractor-marcă de vârf la nivel județean a PSD-lui în Moldova, rămănea cu pedeapsa mare de la fond de peste 8 ani de închisoare.Să vedem dacă vor reuși să-l aducă pe infractorul baron PSD-ist din Italia,căci tare mi-e teamă că vor să-l facă scăpat pe acolo prin rețelele lor de protecție a fugarilor condamnați.

  8. Justiție imbarligata cu politicul!
    De aceea nu se prevede în nicio lege interdicția de părăsire a țării cu 30 de zile înainte de o sentință în dosarele penale.

  9. nu trece o saptamana si intra la paranie PSD-ist dupa PSD-ist!!!

  10. A mai cazut un simbol pesedist

  11. A scapat daca a apucat sa plece in Italia.

  12. Puteați să-i dați și închisoare pe viață dacă îl lăsați să fugă. E așa de greu să li se interzică ieșirea din țară până la finalul procesului ? Nu că așa n-ar putea fugi, la ce polițiști de frontieră avem dar măcar am ști că Justiția vrea să-și facă treba.

    • cam multe drepturi au bolsevicii tai mafioti in statul esuat, distrus de PSDNL de 33 de ani. Dreptul de a fura miliarde si de a scapa de pedeapsa cu prescrierea faptelor, dreptul de a trai in lux in strainatate al mafiotilor fesenisti care nu pot fi facuti scapati de inJUstitia savonista, ca mai trebuie sa aratam fraierilor din UE ca nu toti mafiotii sunt scapati.

  13. Ăsta a fost sacrificat ca Bădălău.Podul ăla,”consolidat”cu polistiren,care s-a dăramat la scurt timp de la finalizare, l-a mototolit asa de tare încat nu mai putea fi salvat.Dar,cu conturile umflate,a fugit epre paradis,via Italia.L-a învatat Bica,facătoarea de coduri penale,fostă colegă de comisie cu Predoiu,ca si ea este aciuată prin Italia.

  14. N avea interdictie, ca doar nu era cercetat in vreo doua dosare…LIber la aratat degetul fraierilor de la Italea..Mai e unu Mario pe acolo, altu Oprescu prin Grecia…

  15. Sunt obosit de aceeași placă ruginita a autorităților!

  16. Acum sa ne spuna Predoiu cum a aflat Ionel sentinta inainte de a avea loc procesul si Bode sa ne spuna cum a iesit din tara Ionel si unde s-a dus . Nu asa ar fu frumos?

  17. Totul pt hoți!!!

    Sa fuga, sa se ascundă, sa trăiască bine, pensie specială, Statul Român e in disoluție.

    Aștept cu interes invazia Rusiei, daca avem noroc, altfel ne vom chinui teribil cu distrugerea Statului Român de către cei cel conduc.

    Mafia a ajuns până în avionul prezidențial, caput.

  18. El e afara si tu il cauti in tara!!! Ba, ca tara e asta?

    • O sa iasa Bode transpirat sa ne spuna :” nu e domle nu e , l-am cautat peste tot am fost si la cheile bicazului si nu e „

  19. In afara de faptul ca traiul in inchisoare e de kko, credeti ca inchisoarea il va indrepta? (asta e crezul, nu?). Si atunci, daca nu, si pentru ca nu poate fi omorat pentru ce om de 2 lei este, de ce sa-i platim noi traiul in inchisoare vreo 4 ani sau cat ar face? Nu mai bine sunt folositi aia vreo €100.000 confiscati de la el in alte scopuri? Macar vreo €10.000 poate raman nefurati sau infiltrati intr-o pensie speciala si consolideaza vreo gradinita.

    De ce sa le fie usor si ieftin copiilor sa il vada? Lasati-l sa stea printre straini, cu ceva frica in san ca ar putea fi cautat, sa plateasca bani buni pentru orice miscare peste granita…sa distruga toata mostenirea financiara a familiei in urmatorii 10 ani. Iar cand a facut o greseala, cand a suparat vreun protector, sa vina sa infunde si inchisoarea, de care va fugi cativa ani.

  20. De asta dureaza 10 ani un dosar si se dau sentintele atat de greu, sa aiba timp baronii sa fuga. Stau si ma intreb daca nu din acelasi motiv e graba mare si cu avionul prezidential, sa aiba vipurile cu ce s-o intinda mai bine si mai repede din tara.

  21. Din pură curiozitate: cât și ce a pesedizat Ionel, de a fost dat în urmărire generală?
    Mulțumesc anticipat!
    Notă: a pesediza=a fura, a șterpeli, a da cu jula, a „speria”, după modelul:
    „Cine pesedizează azi un ou, mâine va pesediza.. „

    • PS. Știe cineva cum aș putea atașa „R”-ul in cerculeț, semn că nick-ul e Marcă Inregistrată la OSIM ?
      Mulțumesc anticipat!

  22. Păi parcă dl.Predoiu inițiase un proiect de lege privind incriminarea faptelor celor care pleacă din țară pentru a se sustrage punerii în executare a hotărârilor judecătorești definitive în materie penală.Ce se mai aude de acest proiect?

  23. Cum așa, baronii PSD fură? Ei nu sunt bogați de la mătușile Tamara? Wow!

  24. În curand,Italia o sa-si facă PIB separat cu hotii care fug din Romania si care cheltuiesc banii pe teritoriul ei.La ce datorii are,iată ca primeste o mana de ajutor de la infractorii romani,ca deh,”sangele apă nu se face”!Si asa se spune ca romanii cand s-au retras,de pe aici,au lasat în urmă hotii! Iată ca se intorc si ei pană la urmă😁.
    Se tot insistă pe problema aceasta infantila,gen Dan Diaconescu:De ce sa mai cheltuiască statul bani cu hotii,tinandu-i în puscarii? Pai pedeapsa aplicată nu se referă numai la condamnat,ci si la cei care sunt predispusi sa comita asemenea fapte,pentru a-i inhiba,a-i intimida.Aceasta are,prin urmare,si o functie socială preventivă,nu numai corectională,asupra individului,chiar dacă această din urmă functie nu-si produce întodeauna efectele,cum s-a întamplat cu majoritatea politicienilor,din ultimii ani,care au facut puscarie.
    S-ar putea spune ca societatea romanească a progresat,de vreme ce are politicieni cu închisoare,nepolitică,executată.Da,dar la cat jaf s-a facut,pedepsele executate de acestia sunt mizilic !!! Stai ca am uitat!Lucia Hosu Longin,parcă așa o chiamă,a spus la televizor ca Adrian Nastase a fost „detinut politic”!!!Si a avut efect,pentru că nepotul ei a ajuns mare om de televiziune,care face emisiuni cu „Coroiu”.

  25. Asistent
    Același pervers mod de acțiune a tripletei politice psd,pnl și udmr. Fie „nu sunt probe „, fie peste noapte trec granița (?)și sunt apărați de justiția țării gazdă (?!?). Urmează un simulacru de extrădare și inevitabilul este produs . Ar fi pierdere de timp sa dau exemple . Trăim vremuri pe care personal după 1989 nu le bănuiam .
    Nu știu cât le meritam , dar pare o certitudine că intenția de vot arată că USL 2 , udmr și remorca ciumei roșii , aur , au lejer peste 90% din intențiile de vot ale românilor. Și atunci ce poți spune decât că , avem ce se votează democratic!