![Laura Vicol](https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2025/02/CAB_LAURA_VICOL_NORDIS_DOSAR_007_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-768x512.webp)
BREAKING Laura Vicol, Vladimir Ciorbă și cei trei frați Poștoacă, arestați preventiv 30 de zile în dosarul Nordis de la DIICOT / Arest la domiciliu și control judiciar pentru ceilalți inculpați / Decizia nu este definitivă, dar este executorie / Vicol spune că n-a făcut niciun denunț, dar că ”și-a ales prietenii greșit”: Cu ce să-l denunț pe Ciolacu?
Laura Vicol, Vladimir Ciorbă și cei trei frați Poștoacă, asociați Nordis, au fost arestați preventiv 30 de zile. Judecătoarea Irina Raluca Manu de la Curtea de Apel București a aprobat propunerea de arestare a procurorilor DIICOT care îi acuză pe inculpații din dosarul Nordis, între altele, de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani și delapidare. Decizia nu este definitivă și va putea fi contestată de inculpați, dar este executorie ceea ce înseamnă că aceștia își vor petrece timpul în arestul poliției până când judecătorii vor lua o decizie definitivă.
UPDATE 21:19 Laura Vicol, Vladimir Ciorbă, cei trei frați Poștoacă și George Marian Ivan au contestat sentința judecătoarei Curții de Apel București, transmite News.ro. Vicol, Ciorbă și frații Poștoacă au fost arestați pentru 30 de zile, iar Ivan a fost pus sub control judiciar 60 de zile.
UPDATE 19:47 Momentul în care Laura Vicol părăsește Curtea de Apel București și merge spre arestul central al Capitalei:
UPDATE 19:38 Instanța a respins propunerea DIICOT de arestare a inculpaților Sanda Răileanu, Oana Claudia Oprea, Bogdan Șaitoș, Andrei Cristian Matei, Gabriela Alina Vasile și George Marian Ivan. Judecătoarea a decis arest la domiciliu 30 de zile pentru Sanda Răileanu, Oana Claudia Oprea, Bogdan Șaitoș. Cei trei nu au voie să părăsească domiciliile, trebuie ”să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată și să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din dosar direct sau indirect, pe nici o cale”.
Pentru inculpații Andrei Cristian Matei, Gabriela Alina Vasile și George Marian Ivan, instanța a decis control judiciar pentru 60 de zile. Aceștia trebuie ”să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la secția de poliție în raza căreia locuiesc, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi”, arată minuta instanței.
UPDATE 19:25 Instanța a publicat minuta ședinței care poate fi consultată integral aici sau integral la finalul articolului.
UPDATE 19:11 Vladimir Ciorbă va fi dus în arestul Secției 4 din București, conform surselor G4Media, în timp ce Laura Vicol va ajunge în arestul central, conform surselor citate.
UPDATE 18:32 Unul dintre jandarmi i-a anunțat pe inculpați să nu părăsească sala după decizia judecătorilor pentru că vor fi preluați din sală de către polițiști, au explicat sursele G4Media.
UPDATE 18:24 Inculpații se pregătesc să meargă spre arestul central. Decizia nu este definitivă și va putea fi contestată de inculpați, dar este executorie ceea ce înseamnă că aceștia își vor petrece timpul în arestul central până când judecătorii vor lua o decizie definitivă.
UPDATE 18:15 Una dintre avocatele inculpaților a declarat, la ieșirea din sală că toți cei trei frați Poștoacă (Gheorghe Emanuel Poştoacă, Florin Alexandru Poştoacă, Nicolae Cristian Poștoacă) au primit arest preventiv 30 de zile și că inculpații vor contesta decizia judecătoarei CAB.
UPDATE 18:05 Laura Vicol, Vladimir Ciorbă și Emanuel Poștoacă, unul din asociații Nordis, au fost arestați preventiv 30 de zile.
UPDATE 18:00 Inculpații din dosarul Nordis intră în sală. Se așteaptă pronunțarea sentinței de către judecătoarea Irina Raluca Manu.
UPDATE 17:39 Vladimir Ciorbă a venit la Curtea de Apel cu un bagaj după el.
UPDATE 15:40 Instanța a amânat pronunțarea sentinței în cazul Nordis pentru ora 17:30.
UPDATE 15:19 Laura Vicol a ajuns la Curtea de Apel București. Aceasta a declarat că și-a ales greșit prietenii:
![Laura Vicol](https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2025/02/CAB_LAURA_VICOL_NORDIS_DOSAR_008_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-300x200.webp)
- ”Ce-am avut putere să văd în presă… Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns acasă a fost să-mi iau în brațe copiii. După 20 de ani de avocatură credeam că pot să intru în politică să schimb ceva. Prietenii sigur mi i-am ales greșit”.
Vicol a mai spus că 700 de apartamente urmau să fie predate luni clienților Nordis, dar acest lucru nu a mai fost posibil pentru că DIICOT a ridicat calculatoare și alte bunuri ale firmei.
Întrebată dacă a făcut vreun denunț, Laura Vicol a reiterat că nu a făcut niciun denunț: ”Cu ce să-l denunț pe domnul Ciolacu?”, a răspuns Vicol jurnaliștilor. Fosta șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților a declarat că nu va fugi niciodată din țară: ”Niciodată, niciodată n-o să fug. Întotdeauna voi sta aici”, a răspuns Vicol.
Laura Vicol a precizat jurnaliștilor și că e claustrofobă.
UPDATE 14:59 Întrebat dacă s-a gândit să fugă din țară, Vladimir Ciorbă a declarat pentru Marian Moroșoanu Tivilic cunoscut drept ”Ceaușescu” că are copii minori în creștere, că nu au vrut să fugă și nu vor vrea să fugă niciodată din țară. Ciorbă a spus că ”după sănătate” libertatea este cea mai importantă, dar că ”totul în viață e trecător”. În schimb, Ciorbă a refuzat dialogul cu jurnaliștii.
View this post on Instagram
UPDATE 14:45 Vladimir Ciorbă a ajuns la Curtea de Apel București. După ce marți seară a dat declarații pe larg lui Marian Moroșoanu Tivilic cunoscut drept ”Ceaușescu”, după ce a plecat din instanță (vezi detalii aici), miercuri Ciorbă le-a spus jurnaliștilor că nu vrea să comenteze nimic.
![Vladimir Ciorbă la Curtea de Apel București](https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2025/02/Vladimir-Ciorba-la-CAB-1-e1738759875513-300x167.webp)
știre în curs de actualizare
Context
Judecătoarea Irina Raluca Manu de la Curtea de Apel București a rămas în pronunțare marți seară, când ordonanța de reținere pentru cei 11 inculpați Nordis, iar aceștia au plecat de la instanță fără nicio măsură preventivă. Cuplul Vicol-Ciorbă a fost reținut, luni seară, pentru 24 de ore de procurorii Antimafia, după ce au fost aduși la audieri cu duba Jandarmeriei.
Procurorii DIICOT acuză constituirea unui grup infracțional organizat care ar fi delapidat aproape 200 de milioane de euro din banii clienților. Alte acuzații sunt de spălare a banilor, evaziune fiscală, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor. Citește detalii aici.
DIICOT a făcut luni 65 de percheziții în România și Monaco în dosarul Nordis și au ridicat peste 50 de sisteme informatice și dispozitive de stocare a datelor (laptopuri, tablete, un server, memory stick-uri și hard-diskuri externe), telefoane mobile, sume de bani în lei, euro și alte monede, înscrisuri, obiecte de lux (ceasuri, bijuterii și genți ce poartă însemnele unor mărci cunoscute), conform unui comunicat al instituției.
Notarii Nordis
Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, și Andreea Cosma, fiica fostului șef al județului Prahova, Mircea Cosma (PSD), sunt notarii care au încheiat tranzacțiile imobiliare în scandalul Nordis.
G4Media a arătat cum rolul notarilor Ioana Băsescu și Andreea Cosma era să apere interesul clienților și să vegheze la corecta desfășurare a tranzacțiilor imobiliare desfășurate între Nordis și cumpărători.
Conform Camerei Notarilor Publici București (CNPB), rolul notarilor este să ceară și să acorde lămuriri părţilor asupra conţinutului actelor, astfel încât să se asigure că părțile au înţeles sensul şi le-au acceptat efectele, în scopul prevenirii litigiilor.
Un notar public poate să refuze să îndeplinească orice procedură dacă un înscris are un conținut care contravine legii sau bunelor moravuri. Între atribuțiile notarilor se numără și autentificarea înscrisurilor.
Astfel, anumite acte sunt considerate valabile doar dacă sunt încheiate în formă autentificată de notarul public. Între aceste acte, valabile doar dacă sunt autentificate de un notar, tocmai pentru protecția interesului public, se numără și tranzacțiile imobiliare, după cum urmează: vânzarea, schimbul, întreținerea, partajul și ipotecile care au ca obiect imobile, donaţia mobiliară sau imobiliară, convențiile matrimoniale, declaraţia de renunţare la succesiune, declaraţia de renunţare la un drept, arată CNPB. care au ca obiect imobile, donaţia mobiliară sau imobiliară, convențiile matrimoniale, declaraţia de renunţare la succesiune, declaraţia de renunţare la un drept, arată CNPB. Citește detalii aici.
Andreea Cosma, unul dintre notarii care au girat tranzacțiile imobiliare ale Nordis, a declarat luni seară, la Antena 3, că în biroul său au fost semnate doar 59 din cele peste 2000 de promisiuni de vânzare-cumpărare și că în biroul său notarial nu a fost dublată nicio promisiune și ”nici nu se pune problema” de dublarea vreunei vânzări. Citește detalii aici.
- Casa de insolvenţă CITR a explicat în buletinul procedurilor de insolvență, publicat în ianuarie 2025, cauzele pentru care Nordis Management SRL a intrat în insolvență și care sunt scenariile de reorganizare. Citește detalii pe Economedia.
Șefa Comisiei Juridice susținută de PSD
Fosta deputată PSD Laura Vicol a fost votată, în noiembrie 2021, în funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților cu 16 voturi pentru și 1 împotrivă: Vicol a fost votată de parlamentarii PNL, PSD și UDMR, singurul vot împotrivă fiind al USR.
Laura Vicol și soțul ei, Vladimir Ciorbă, audiat de asemenea la DIICOT, sunt finii de cununie ai ex-fugarului ofițer SRI, Daniel Dragomir, unul dintre principalii susținători ai legilor Justiției de pe vremea lui Liviu Dragnea. Dragomir a fost condamnat definitiv în România la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție.
Laura Vicol, o apropiată a Elenei Udrea și Alinei Bica, a fost avocata fostei șefe DIICOT și obișnuia să fie o prezență constantă în studiourile RTV și Antena 3. A candidat în 2019 pe listele PRU, partidul fondat de fugarul Sebastian Ghiță, cu un puternic mesaj anti-european și suveranist. Laura Vicol a fost și avocata multor personaje controversate, printre care unul dintre liderii Clanului Sportivilor, dar și Nuţu şi Sile Cămătaru.
- ”În ce privește așa-zisele controverse privind persoana mea, vă atrag atenția că în momentul în care am intrat în barou nu am primit o listă cu persoane pe care le pot sau nu apăra. Ca avocat am obligația să apăr orice client”, a declarat Laura Vicol în 2021 pentru G4Media.ro.
Vicol și-a dat demisia de la conducerea Comisiei Juridice din Camera Deputaților, dar și din PSD, în octombrie 2024, după ce Nordis a intrat în procedură de insolvență și în contextul scandalurilor din mass-media, privind jeturile private cu politicieni PSD, despre care G4Media a scris încă din 2023, și privind apartamentele care ar fi fost vândute de mai multe ori, conform investigației Recorder.
Jeturile private cu premierul Ciolacu și liderii PSD
G4Media a publicat în exclusivitate, în noiembrie 2024, un document de zbor (cunoscut în industria aviatică drept ”gendec”) din care rezultă fără echivoc că liderii PSD, Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Alfred Simonis și Laura Vicol au zburat în anul 2022 cu jetul privat închiriat de la Țiriac Air de compania Nordis, care a intrat la începutul lunii octombrie 2024 în insolvență. Deși aceștia au negat cu toții inițial că ar fi zburat vreodată cu jet privat închiriat de Nordis, ulterior au revenit cu diferite explicații.
- Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni, de jurnaliști, ce punct de vedere are cu privire la audierile DIICOT în scandalul Nordis, în urma celor 65 de percheziții de luni dimineață, în România și Monaco: ”Foarte bine, înseamnă că Justiția își face treaba. N-am mai comunicat de peste 2 ani de zile (cu Laura Vicol, n.red.)”, a declarat premierul luni. Citește detalii aici.
- Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, referindu-se la ancheta în cazul Nordis, că este foarte bine că se fac cercetări şi a adăugat că este un moment foarte bun ca aceia care au indicii că a încălcat legea să facă denunţuri, precizând că se referă inclusiv la familia Laurei Vicol. Citește detalii aici.
Premierul Marcel Ciolacu a publicat, chiar în ziua de Crăciun, un videoclip pe TikTok cu presupuse facturi pentru zborurile cu jeturi private pe care le-a efectuat cu una din companiile din grupul Nordis, așa cum G4Media a arătat în exclusivitate într-o serie de investigații din 2024.
- BoardingPass sesizează inadvertențe între facturile publicate de Ciolacu și jeturile Nordis: ”Puțin probabil ca aceste facturi să fi fost emise în anul 2022, când au avut loc zborurile cu avionul privat”
- Citește principalele anchete pe acest subiect aici, aici și aici.
Imaginile sunt neinteligibile, facturile nu sunt publicate în format lizibil. Mai mult, în presupusele facturi sunt acoperite numărul și data în care acestea au fost emise, dar și o parte din obiectul serviciului prestat, informații extrem de relevante pentru ca documentele să poată fi atestate ca fiind cele despre care premierul susține că sunt.
Nu există nici măcar o informație relevantă care să confirme că documentele prezentate de premier au legătură cu zborurile private despre care G4Media a scris și despre care Ciolacu susține că au fost plătite din banii personali.
Ciolacu spune în videoclip că a reacționat greșit pentru că la mijloc era vorba și de fiul său și credea că astfel îl protejează. Premierul Ciolacu, care a fost numit din nou în funcție de președintele Iohannis înainte de Crăciun, a subliniat că presupusele facturi pe care le afișează sunt plătite din banii personali, nu din bani publici, și și-a cerut scuze pentru reacțiile pe care le-a avut pe acest subiect.
De fapt, premierul este autorul unui lung șir de contraziceri și reveniri pe subiect, după ce inițial a negat că ar fi fost vreodată la Nisa, răspunzând astfel unei întrebări a reporterului G4Media. Citește detalii aici.
- Citește și: STENOGRAME ”Vai de capul meu, mă, dar unde dracu’ s-au dus atâția bani, mă, Oana, mă? / În șifonierul Laurei, în mașinile lui Vlad, în bijuteriile tuturor!” / Laura Vicol ar fi fost anunțată că urmează percheziții: ”Că ne trezim la 6 dimineața în fiecare dimineață de când ne-au anunțat că vin de la DIICOT”.
- Citește și: Stenograme din Dosarul Nordis – Dialog între doi dintre parteneri – Discutăm cu clienţii fericiţi / Foarte bine, că le-aţi promis…avioane / Păi aşa s-au făcut banii.
- Citește și: Procurorii DIICOT: Zborurile cu avioane private efectuate de Nordis au costat în total peste 1,5 milioane de euro / Printre ele, zborurile documentate de G4Media.ro în care au fost Ciolacu, Grindeanu și Simonis / Ferarry, Bentley, Rolls Royce de aproape 5 milioane de euro
- Citește și: Referatul procurorilor: Laura Vicol a cheltuit 90 de mii de euro în două zile pentru bunuri de lux: Hermes, Gucci, Chanel, Loro Piana, Louis Vuitton.
- Citește și: UPDATE Ordonanța de reținere a cuplului Vicol-Ciorbă și a celorlalți inculpați din dosarul Nordis a expirat / Vicol și Ciorbă vor să facă declarații în fața judecătorilor / Curtea de Apel București judecă propunerea DIICOT de arestare pentru 30 de zile / Decizia va putea fi contestată
- Citește și: FOTO VIDEO Laura Vicol, întrebată dacă l-a denunțat pe Marcel Ciolacu: ”Eu nu am denunțat pe nimeni”
- Citește și: Referatul procurorilor. Laura Vicol a cheltuit 90 de mii de euro în două zile pentru bunuri de lux: Hermes, Gucci, Chanel, Loro Piana, Louis Vuitton
- Citește și: Dosarul Nordis: Angajați de la Fisc ar fi ascuns neregulile firmelor din grup / Inspectori de la Antifrauda Fiscală s-au simțit intimidați de Vladimir Ciorbă: „Părea că știe foarte multe informaţii politice”
- Citește și: DIICOT: Membrii grupării Nordis îi cereau opinia fostului șef ANAF Sorin Blejnar în relația cu autoritățile fiscale / Blejnar a fost condamnat definitiv pentru o șpagă de 12,5 milioane de lei când era șeful Fiscului / Într-un alt dosar, e acuzat că a luat mită cu un fost șef al Vămilor
Minuta integrală a instanței:
05.02.2025 |
Ora estimata: 15:30 Complet: S 2 C2 DL Tip solutie: admite cererea Solutia pe scurt: îNCHEIERE F/DL.În baza art. 226 alin.1 şi 2 C.pr.pen. admite propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casa?ie ?i Justi?ie – DIICOT – Structura Centrală – Secţia de Combatere a Criminalităţii Organizate cu privire la inculpaţii POŞTOACĂ GHEORGHE EMANUEL, POŞTOACĂ FLORIN ALEXANDRU, POŞTOACĂ NICOLAE CRISTIAN, CIORBĂ VLADIMIR RĂZVAN şi VICOL-CIORBĂ LAURA-CĂTĂLINA. În baza art. 226 C.pr.pen., art. 202 alin. 1 şi art. 223 alin.2 C.pr.pen. dispune arestarea preventivă a inculpaţilor POŞTOACĂ GHEORGHE EMANUEL, POŞTOACĂ FLORIN ALEXANDRU, POŞTOACĂ NICOLAE CRISTIAN, CIORBĂ VLADIMIR RĂZVAN şi VICOL-CIORBĂ LAURA-CĂTĂLINA pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.02.2025 până la data de 06.03.2025, inclusiv. În baza art. 230 C.pr.pen., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpaţii Poştoacă Gheorghe Emanuel, Poştoacă Florin Alexandru, Poştoacă Nicolae Cristian, Ciorbă Vladimir Răzvan şi Vicol-Ciorbă Laura-Cătălina. În baza art.227 C.pr.pen. respinge propunerea de arestare preventivă cu privire la inculpaţii RĂILEANU SANDA, OPREA OANA CLAUDIA, ŞAITOŞ BOGDAN ADALBERT, MATEI CRISTIAN ANDREI, VASILE GABRIELA ALINA şi IVAN GEORGE MARIAN. În baza art. 227 alin. 2 C.pr.pen. rap. la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. d C.pr.pen. şi art. 218 C.pr.pen. dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpaţii RĂILEANU SANDA, OPREA OANA CLAUDIA şi ŞAITOŞ BOGDAN ADALBERT pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.02.2025 până la data de 06.03.2025, inclusiv. În temeiul art. 221 C.pr.pen. impune inculpatei RĂILEANU SANDA obligaţia de a nu părăsi imobilul din comuna Bragadiru, str.Gloriei nr.9-11 D, ap.20, jud.Ilfov, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 C.pr.pen., instituie în sarcina inculpatei Răileanu Sanda, următoarele obligaţii pe durata arestului la domiciliu: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din dosar direct sau indirect, pe nici o cale. În baza art. 221 alin. 9 C. pr. pen. desemnează Secţia de Poliţie Bragadiru să supravegheze executarea măsurii dispuse. În temeiul art. 221 alin. 4 C.pr.pen atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 221 C.pr.pen. impune inculpatei OPREA OANA CLAUDIA obligaţia de a nu părăsi imobilul din Municipiul Bistriţa, str.Râului nr.16A, jud.Bistriţa Năsăud, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 C.pr.pen. instituie în sarcina inculpatei Oprea Oana Claudia următoarele obligaţii pe durata arestului la domiciliu: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din dosar direct sau indirect, pe nici o cale. În baza art. 221 alin. 9 C. pr. pen. a desemnat Poliţia Municipiului Bistriţa să supravegheze executarea măsurii dispuse. În temeiul art. 221 alin. 4 C.pr.pen atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 221 C.pr.pen. impune inculpatului ŞAITOŞ BOGDAN ADALBERT obligaţia de a nu părăsi imobilul din Bucureşti, Sector 1, Bvd. Mircea Eliade, nr.16B, bl.T1, et.2, ap.2.7, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 C.pr.pen., instituie în sarcina inculpatului Şaitoş Bogdan Adalbert, următoarele obligaţii pe durata arestului la domiciliu: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din dosar direct sau indirect, pe nici o cale. În baza art. 221 alin. 9 C. pr. pen. desemnează Poliţia Sectorului 1 Bucureşti să supravegheze executarea măsurii dispuse. În temeiul art. 221 alin. 4 C.pr.pen atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza 242 alin.2 C.pr.pen. dispune luarea faţă de inculpaţii MATEI CRISTIAN ANDREI, VASILE GABRIELA ALINA şi IVAN GEORGE MARIAN a măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 05.02.2025 şi până la data de 05.04.2025, inclusiv. În baza art. 215 alin. 1 C.pr.pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, impune inculpaţilor MATEI CRISTIAN ANDREI, VASILE GABRIELA ALINA şi IVAN GEORGE MARIAN respectarea următoarelor obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la sec?ia de poli?ie în raza căreia locuiesc, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. În baza art. 215 alin. 2 lit.a C.proc.pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, impune inculpaţilor să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. În baza art. 215 alin. 3 C.pr.pen. atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurilor şi a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 215 alin. 4 C.pr.pen. supravegherea respectării de către inculpaţi a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se realizează de către organul de poliţie în a cărui rază teritorială domiciliază aceştia, în condiţiile legii. Constată că toţi inculpaţii au fost reţinuţi 24 de ore, de la data de 03.02.2025 la 04.02.2025. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare sau de la comunicare, după caz. Pronunţată în camera de consiliu azi, 05.02.2025. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 05.02.2025 |
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
8 comentarii