G4Media.ro

Netflix anunță că va diminua cu 25% pentru următoarele 30 de zile…

Netflix anunță că va diminua cu 25% pentru următoarele 30 de zile calitatea imaginilor video pentru a reduce presiunea asupra furnizorilor de internet

Netflix va reduce pentru următoarele 30 de zile calitatea imaginilor video pentru a reduce presiunea asupra furnizorilor de internet, transmite BBCNews care citează un comunicat al companiei. Decizia are loc după ce Comisia Europeană a transmis joi un comunicat prin care face apel la serviciile de streaming, operatori și utilizatori pentru a preveni congestionarea rețelei și discută problema cu autoritățile europene de reglementare

Consumul de filme streaming a crescut din cauză că o mare parte dintre cetățenii Europei se află în izolare la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus. Compania a precizat că scăderea calității imaginii va reduce consumul de date al Neflix cu 25%, dar că publicul va avea în continuare parte de imagini de bună calitate.

O oră de video în standard definition consumă aproximativ 1GB, întimp ce în format HD poate consuma până la 3GB pe oră.

Netflix oferă de asemenea video în format ultra HD 4K pentru unele dintre programele sale. Decizia Netflix de a reduce calitatea imaginilor cu un sfert pare să fie un compromis.

”Ca urmare a discuțiilor cu comisarul Thierry Breton și Reed Hastings (director Netflix) și date fiind provocările extraordinare generate de epidemia de coronavirus, Netflix a decis să înceapă să reducă calitatea imaginilor peste tot în Europa pentru 30 de zile”, a anunțat compania.

Netflix nu a decis încă dacă această decizie se va aplica și în alte zone cum ar fi America de Nord.

Consumul de internet a crescut în ultimele săptămâni din cauză că numeroși cetățeni lucrează de acasă și evită ieșirile în oraș. Vodafone a raportat o creștere cu 50% a consumului de internet în Europa la începutul acestei sătpămâni.

Sursa Foto: Playtech

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

32 comentarii

  1. Păi…plătesc pentru o calitate și primesc alta!?
    .. furnizorii ăștia de internet să-și rezolve problemele cu rețelele și să asigure traficul măcar la cât este specificat în contract…iar dacă Netflix reduce calitatea, să reducă și prețul…mi se pare destul de normal!

    • Uite ca nu or sa reducă niciun pret. Ce o să faci? Renunți la abonament? Are balta peste, nu ai văzut că au câștigat 12% centralizare și 8% clienti într-o săptămână? Așa e viața când stai la mâna lor, Eugen…

    • În curând cerința legată de implementarea 5G va veni de la cetateateanul privat de calitatea serviciilor….am ajuns unde trebuia.

    • P.S. Netflix tocmai ce a crescut prețurile de la 21.03. E drept cu vreo 2-3 euro, dar asta înseamnă vreo 20%…

    • Platesti pt un abonament de tipul „best effort”.
      Vrei capacitati garantate? Plateste cat pentru 10 abonamente si o sa primesti internet garantat contractual. Sau poate furnizorul tau are peering cu Netflix si iei direct banda pana la ei.

    • de acord, sa reduca si pretul cu 30% pentru 30 de zile

  2. Magari!
    Platesc pentru 4K si primesc 480p!
    Dupa ce trece epidemia primul lucru pe care il fac, reziliez Netflix!
    Ar trebui sa facem toti la fel!

    • Dupa ce trece epidemia ar trebui sa va ascundeti intr-o pestera, undeva, si sa nu mai scoateti capul de acolo. Lumea intreaga e in colaps, mor mii de oameni, economia este pe faras, si voua va put serialele non 4K. Sa va reduca, mai, cu 1 euro abonamentul, ca va dor pupilele.
      Voi prin casa aveti oglinzi?

    • Problema ta fiind…?
      Plătesc pentru calitatea unui serviciu, mă aștept să primesc această calitate indiferent de context!
      Câtă vreme NU am solicitat Netflix reducerea abonamentului din rațiuni de criză de ce aș accepta reducerea calității din acest motiv?

    • Nu stiu unde platesti tu pentru 4K, dar o reducere de bitrate cu 20% sigur nu inseamna o scadere de la 4K la 480p.

      In plus, daca problema este reala, calitatea stream-ului oricum scade cand nu mai ai loc pe teava.

    • @Eu … man …tu nu intelegi ceva! Poblema nu este cat pierde fiecare abonat, ci cat castiga Netflix de pe urma acestei masuri. Si suntem solidari, zici?

      Daca pe unii ii dor ochii sa vada SD, pe tine te cam doare unicul neuron trist si plictisit sa gandeasca…

    • Axels, ai dreptate, chiar nu inteleg ce castiga Netflix reducand temporar calitatea imaginii.

  3. @eu

    Mai termina cu panica ,Covid e o gripa si atat,
    in schimb Netflix reduce calitatea dar vor aceeasi bani ,asta nu deranjeaza,ar trebui sa reziliem toti contractele.

    • Nu cred ca te priveste pe tine, votantii PSD se uita doar la Antena 3

    • sigur, si gripa spaniola a fost doar o gripa,nu ?

    • E doar o gripa… nu stiu, intreb, ati vazut ce e in Italia? Transporta mortii in sicrie sigilate cu camioanele armatei. Mor doctori pe capete. Se opresc orase peste tot in lume. Anul trecut ati vazut asta in sezonul gripei? Chiar nu inteleg, va place sa spuneti ceva interesant sau traiti undeva intr-o casa cu gradina, va uitati la Netflix si va detasati de realitate? Daca reusiti asta, va invidiez.

  4. @cristian

    Daca eram PSDist nu ma uitam pe g4media dar atat te duce mintea ,oricine care nu e pupator in cur de PNL e PSDist ,dupa tine.
    Vezi ca apare azi Klaus la TV sa nu ratezi cumva.

  5. Scaderea in 25% banda folosita (asa cum e in corpul articolului) nu e necesar corelata cu o scadere de 25% in calitate (asa cum e in titlu).
    Cu o scadere de 5-10% a calitatii se poate scadea banda cu 25%.

  6. Cei care continua sa sustina ca este doar o gripa cred ca sunteti rupti de realitate si cititi doar stirile primite pe linie de partid. Toata Europa a innebunit si isi distruge economia si sistemele medicale pentru o gripa? E adevarat ca numarul de decese nu e urias,dar impactul economic este foarte mare. Si daca luam in calcul si impasul din sistemele medicale unde mii de oameni cu alte afectiuni nu mai pot fi tratati avem tabloul complet. Oricum cei care sustin ca e doar o gripa si se comporta ca atare vor afla ca si ceilalti adevarul pe un pat de spital.

    • Pentru prapastiosi, 97% se trateaza cu bine ,mor doar aia cu probleme grave de sanatate adica cam 3%.
      Mai grava e criza economica dar ce sa gandeasca milenalii carora le e frica si de umbra lor.
      Sa va spalati pe manute .

    • @jeana
      Ok, aveti dreptate, mor 3% din cei infectati. La gripa mor 0,1%, nu e mare diferenta.. doar de 30 de ori mai mare mortalitatea.
      Dar contra gripei suntem imunizati deja, populatia, deci facem gripa 3 % din populatie.
      Pentru corona nu e nimeni imunizat. Deci pot muri 3% din 50% din populatia lumii. Nu 0,1% din 3% din populatia lumii. Intelegeti de ce nu arata in Italia ca o gripa obisnuita?

  7. vai vai vai…aici se trage linie, se inchid toate dar totul pana la calidatea 4k. Aici ne resculam!!!
    mergeti bah si la restaurant si la spectacole, ca poate aveati bilete si doar ati platit serviciul respectiv.
    Astia cu „printzipuri” ca ei reziliaza , de ce nu o faceti acum? Hai puneti principiile la treaba nu asteptati sa treaca situatia, ca doar de azi va taie calitatea.
    Iar partea cu gripa, mergeti putin prin spitale , lingeti niste clante, iar apoi mergeti la parintii in varsta si rasplatatii pentru ca v-au facut asa destepti.

  8. Cifrele corecte pentru decese nu sunt de 3%. Sunt asa daca raportezi la numărul total de cazuri. Dar ar trebui raportat la numărul total de cazuri care au o finalitate (fie s-au vindecat, fie au murit). In acest caz procentul deceselor din numărul total de pacienți infectați și ajunși la finalitate o să vezi că ajunge aproape de 10% (acum este de 9,5%). Acest procent eu cred ca va crește pentru ca un pacient moare după 2-3 săptămâni, pe când unul care se vindecă trece in partea vindecatilor cam după 7-10 zile. Așa că la mortalitate avem un decalaj de cel puțin o săptămână față de cei vindecați.
    După logica cu 3% am putea să spunem că procentul celor vindecați este de aproximativ 45%. Cam atâția s-au vindecat până acum din numărul total de cazuri confirmate.

    • Cifrele tale sunt vindecati vs. decedati, de unde rezulta ca sunt eronate. Pana nu se termina si cu ultimul vindecat cifrele sunt doar calcule temporare.

  9. Interesant este ca netflix nu stie inca daca sa reduca si in america de nord, acolo unde viteza internetului este mai slaba. Dar prostii platesc, ia reziliati voi contractele pe motiv ca au diminuat calitatea sa vezi atunci fericire pe ei. Cred ca se poate trai si cu hbogo. Succesuri multe alora de se plang. Mie daca imi face vodafone o schema d’asta renunt in secunda 2 fara sa clipesc.

  10. Jeana, esti PSD-ista? Cine i-a creat pe mileniali? De ce nu va vedeti de treaba voastra? Au cea mai mica rata de criminalitate din toate timpurile? Asa ca adaptativa oemenilor din pesteri ca va bateti degeaba cu pumnii in piept…

  11. Deci se diminuează și contravaloarea abonamentului. Right?

  12. Lasati neflixeul si puneti mana pe carti, dragilor.
    Alea groase si prafuite din biliotecile parintilor si bunicilor.
    IN vatati despre bun simt, stoicism, respect fata de cei din jur, responsabilitate in general.
    Nu va holbati toata ziua la filme in care se ucid 10 persoane la minut si va transforma in niste zombi sociopati.
    Cititul dezvolta anumite parti ale corpului foarte utile in vremuri ca acestea.

    • Corect,dezvolta acea parte a corpului,de care este mare nevoie in fiecare zi,dar mai ales acum,oricum filmele sunt in mare parte proaste ,si dupa acelas sablon,surogat ieftin.

  13. In 2019 netflix a avut 12k de titluri disponibile, in romania 1600