G4Media.ro

BREAKING Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson au indicație de a face…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

BREAKING Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson au indicație de a face rapel de preferat cu vaccin ARN mesager, anunță Valeriu Gheorghiță

Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson au indicație de a face rapel de preferat cu vaccin ARN mesager (Pfizer sau Moderna), a anunțat, vineri, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Cei care doresc vor putea să facă rapelul tot cu Johnson&Johnson.

Rapelul este recomandat pentru toți cei vaccinați cu Johnson&Johnson cel puțin de 6 luni și vor putea face acest lucru din 8 noiembrie.

De asemenea, din 1 noiembrie, doza a treia de la Moderna pentru cei care au făcut și schema inițială cu același vaccin se înjumătățește.

Persoanele care la prima schemă au primit alt vaccin, dacă fac doza a treia cu Moderna vor primi o doză întreagă. La fel și în cazul rapelului după prima doză cu Johnson&Johnson.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

    • La vaccinul j& j, care se face in doza unica (asa fiind gandit si conceput), trebuie sa se faca si rapel cu moderna, deoarece astazi au intrat in tara 350000 de doze de moderna. Iar daca si astea se expira, iohanis, catu, arahat si ghiorghita ar putea fi trasi la raspundere. Pentru ca iohanis a contractat 120 de milioane de doze, fiecare om din romania trebuie sa isi faca 9 doze.

  1. Sa ne spună colonelul’ Teaca dacă “indicația” a venit prin ordin de zi pe unitate sau doar in plic cu ceva comisioane durdulii?

    • Ăștia fac mișto de oameni?o să ajungem să facem 10,20 doze de vaccin,una spun alta fac,dacă nu reprezintă încredere în ăștia

  2. Si, daca ai facut prima data J&J, rapelul se face cu jumatate de doza de Moderna sau cu doza intreaga de Moderna?

  3. J&J este un vaccin care se administreaza intr-o singura doza. Vorbim despre booster? Daca da, de ce trebuie sa faca rapel cu Pfizer sau Moderna daca li s-a administrat J&J?

    • Nu trebuie, dar se recomanda. O potentiala problema la vaccinurile cu vector viral, ca J&J, e ca organismul dezvolta imunitate nu doar contra proteinei spike pe care o produc, ci si contra virusului „purtator”.

      Aceasta imunitate poate preveni ca virusul sa ajunga in celule, deci un eventual rapel teoretic va produce mai putine proteine spike, deci nu va avea un efect atat de puternic. De altfel acesta e motivul pentru care cei de la J&J au ales sa fie facut intr-o singura doza, in loc de doua.

      Si tot acesta e motivul pentru care Sputnik foloseste vectori virali diferiti intre cele doua doze. Daca organismul a dezvoltat imunitate contra primului virus, dar virusul din a doua doza este diferit, acesta din urma nu va fi atacat de sistemul imunitar imediat, si va apuca sa produca si el proteine spike in cantitati similare cu prima doza.

      In schimb vaccinurile ARNm nu au aceasta problema, chiar si in cazul unor doze repetate. Pentru ca organismul invata sa lupte contra proteinei spike, nu contra ARN-ului din vaccin pe baza caruia este produsa.

    • Vlad,
      Esti complet monofazat, inventezi explicatii aiuritoare pentru a sustine aceiasi teorie, ca vaccinul ARN e apa vie !
      Nu are nici o logica sa sustii booster cu vaccin ARN dupa Jojnson, practic te expui la un nou set de reactii adverse, gen miocardita, care la Johnson nu prea apare.
      Daca vectorul viral nu e bun, atunci virus SARS cov 2 inactivat, ca la vaccinurile chinezesti ar trebui folosit ca booster, dupa argumentele tale.

    • Da, sau Astra Zeneca daca ai facut J&J sau J&J daca ai facut Astra Zeneca ar mai merge. Ca folosesc virusuri diferite ca vector. Dar cum in Romania lumea e speriata rau de AstraZeneca, mai complicat.

      Si n-am inventat nimic, astea sunt explicatiile stiintifice. Altfel de ce crezi ca au folosit cei cu Sputnikul doua virusuri pentru cele doua doze? De plictiseala?

    • Explicațiile alea științifice sfidează imunologia cunoscuta pana in 2019, inclusiv. Mai bine nu te folosești de ele, ca sa nu pici de fraier.

      Ce nu înțeleg eu si sper sa imi poti explica științific, cu dovezi solide, este de ce aceasta tehnologie foarte bine cunoscuta nu a fost folosita pentru a trata formele de cancer cu evoluție agresiva, pe care unii anticorpi le tempereaza. Ca e mai ușor să faci injectii lunare pacienților decat perfuzii saptamanale.

    • Nu stiu ce sfideaza, dar cei de la BioNTech exact la asta lucrau, la vaccinuri anti-cancer, cand au adaptat tehnologia pentru COVID.

  4. „organismul invata sa lupte contra proteinei spike, nu contra ARN-ului din vaccin pe baza caruia este produsa”, pe te bazezi cand faci aceasta afirmatie ?
    Natural ARN-ul mesager nu circula prin fluxul sanguin sau limfatic, sta la locul lui in celule, de ce nu ar aparea anticorpi impotriva ARN-ului mesager dupa injectari repetate ?

    • Băi Mărie,
      Ești total habarnist, nu ai priceput o iotă, dar ești mare expert în păreristică! :)))))

    • @Darwin: e brancardier la spital si a vazut medicina!
      Covidul se trateaza cu supa!

    • Lipsa de argumente a obedientilor care se inchina la Pfizer se acutizeaza, au ramas doar tentative patetice de insulte, devine amuzant.

    • 0i0,
      Daca te invit la spital si sunt mai sus de brancardier , ne plimbam impreuna intr-un salon Covid , sa iti testezi protectia data de vaccin ?

    • Pentru ca fiecare secventa ARN este imbracata intr-o mica sfera din lipide, ca sa fie protejata, si sa-i permita sa intre in celule fara sa fie atacata de sistemul imunitar.

      De ce nu invata sistemul imunitar sa recunoasca acele lipide si sa le atace la rapel, nu stiu. Probabil ca acea sfera seamana cu alte structuri care exista in mod natural in organism. Nu degeaba s-a lucrat peste 30 de ani la tehnologia asta.

    • Pentru că nanoveziculele de lipide au si un strat exterior de PEG (polietilenglicol) care le camuflează fata de celulele imunitare. Insa, după intalniri repetate cu PEG, sistemul imunitar învață să-l anihileze (si ce camufleaza el) rapid, prin anticorpi (ironic, nu?). Si medicamentul administrat devine ineficient prin degradare prematura ± reactie de tip alergic.

      Si nu trebuie sa apara anticorpi anti-ARN. Orice acid nucleic in afara nucleului este rapid dezintegrat. Pentru necunoscători: ARNm, după ce este transferat din nucleu in citoplasma si incepe sinteza proteica pe baza sa, incepe sa fie degradat.

    • Mie mi se pare interesant ca anticorpii împotriva unei proteine de la suprafața virusului sunt considerați buni.
      Pai, avem vești minunate pentru întreaga populație a planetei: și HIV, si hepatita C sunt boli împotriva cărora se dezvolta anticorpi! Toate medicamentele si schemele terapeutice, plus preventia trâmbițata, sunt niste mofturi. Oamenii aia bolnavi mor de fraieri cu anticorpii la purtător.
      Anticorpii sunt mereu buni.

    • Păi să îmbrace și Johnson-ul într-o mică sau mare sferă de lipide, să nu îl mai atace imunitatea !

    • @ADEM Corect, ca sa nu complic discutia n-am precizat ca, daca n-ar fi protejat de acel invelis, ARN-ul s-ar degrada in afara celulelor chiar si fara nicio interactiune cu sistemul imunitar. Iar de PEG recunosc ca uitasem, n-am mai citit recent despre subiect.

      Iar, dupa ce ajunge in celula, degradarea secventei ARN e controlata de un fragment final repetitiv din secventa, care se scurteaza la fiecare proteina spike produsa, pierde la fiecare copiere cateva „litere”. Dupa ce acel fragment devine prea scurt, ARN-ul nu mai poate fi folosit pentru a produce proteine spike de mecanismul celulrar si este eliminat.

      Cu o cautare dupa „reverse engineering source code of the biontech pfizer vaccine” se pot gasi mai multe detalii despre codul genetic din vaccin.

    • SE RAD De noi .modif. gen. De ce altfel te-ar obliga la mesaj arn?

  5. Majoritatea persoanelor care s-au vaccinat cu J&J nu cred că au făcut-o din convingere, ci pentru că:
    1) nu folosește tehnologia ARN-m (atotschimbătoarea de ADN) și
    2) schema completă necesită doar o doză și pot obține certificatul verde mai repede.
    După cum au menționat și alții, articolul e cam neclar. Nu se înțelege dacă este vorba de rapel (ceea ce ar însemna că schema completă pentru J&J va conține și a doua doză) sau dacă este vorba de booster (care nu intră în schema completă, deci nu este obligatoriu). Dacă vor introduce a doua doză în schema completă , iar se isterizează zăbăucii că vor să le schimbe ADN-ul cu orice preț.

  6. „Fac J&J ca e o singura doza si scap.” – NOT SO FAST

    „Fac J&J ca nu am incredere in mRNA” – NOT SO FAST

  7. Şi dacă nu mai vreau sa fac răcelilor, ce se întâmplă ? Trăiesc mai mult ?

  8. 😂😂😂atâta timp cât toți cei care s-au vaccinat cu Johnson sau cu Astra au făcut-o pentru a nu se vaccinat cu un vaccin de tip ARN- mesager( și nu pot fi condamnați atâta timp cât CO- ul de la Phaiser, adică The BigBoos, s-a vaccinat cu greu,), și, încă nu avem certitudinea că s-a vaccinat cu propriul vaccin, nu mai insistați cu rapelul ARN, că insistați cam degeaba!😂😂😂

  9. Bună seara!Eu sunt vaccinată cu j&j și nu înțeleg de ce trebuie să mă revaccinez cu moderna dacă acesta se face intr.o singură doză? Păi dacă era vorba că se face intre.o singură doză acum de ce s.au sucit?Ori noi suntem proști ori suntem luați de proști?Lămuriți.ma va rog și pe mine cei care aveți mai multe studii medicale.De ce? Seară bună!

  10. J&J este singura doza pe care am facut-o…. si am terminat, alta nu mai fac.